Προσφατα
.

28.4.15

Η Βαλτιμόρη "καίγεται"

Οι σερίφηδες σκότωσαν ακόμη έναν αφροαμερικανό-Πολίτες έκαψαν το Μέριλαντ 

5.000 άνδρες της Εθνοφρουράς θα αναπτυχθούν "μαζικά" στη Βαλτιμόρη μετά τις ταραχές στην πόλη, οι οποίες θεωρούνται οι πιο σοβαρές που έχουν εκδηλωθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής μετά από εκείνες στο Φέργκιουσον. Τραυματίστηκαν τουλάχιστον 15 αστυνομικοί

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν κήρυξε την πολιτεία σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, κινητοποιώντας την Εθνοφρουρά λόγω των ταραχών στη Βαλτιμόρη, σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποίησε το γραφείο του. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κυβερνήτης Χόγκαν προέβη στη λήψη της απόφασης αυτής κατόπιν αιτήματος του δήμου της Βαλτιμόρης, όπου σημειώθηκαν εκτεταμένα επεισόδια τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN μεταδίδει ότι οχήματα και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Βαλτιμόρης προσπαθούν να κατασβέσουν την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε ένα νεόδμητο γηροκομείο στο ανατολικό τμήμα της πόλης

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε ανακοίνωσή της καταδίκασε τις "παράλογες πράξεις βίας" οι οποίες σημειώθηκαν χθες μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε ενώ κρατείτο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Η Λιντς πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί. “Καταδικάζω τις παράλογες πράξεις βίας από ορισμένα πρόσωπα στη Βαλτιμόρη οι οποίες είχαν αποτέλεσμα να τραυματιστούν άνδρες των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, να καταστραφούν περιουσίες και να διαταραχθεί η κοινωνική ειρήνη στην πόλη”, τόνισε στην ανακοίνωσή της η Λιντς, η οποία ορκίστηκε νωρίτερα χθες.

Η ίδια πρόσθεσε: “θα διαθέσω όλους τους πόρους του υπουργείου Δικαιοσύνης για την προστασία των ανθρώπων που απειλούνται, την έρευνα για τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν και την εξασφάλιση του τέλους της βίας”.

Η πολιτεία Μέριλαντ, όπου ανήκει διοικητικά η Βαλτιμόρη, κινητοποίησε πολλές χιλιάδες αστυνομικούς και στρατιώτες της Εθνοφρουράς για την αποκατάσταση της τάξης στην πόλη, όπου νωρίτερα τουλάχιστον 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν στα επεισόδια. 

Ο κυβερνήτης του Μέριλαντ Λάρι Χόγκαν δήλωσε ότι 500 αστυνομικοί έλαβαν τη διαταγή να αναπτυχθούν στη Βαλτιμόρη. Εξάλλου, τόνισε ότι ζήτησε να σταλούν ενισχύσεις αποτελούμενες από 5.000 αστυνομικούς στην περιοχή. Η στρατηγός Λίντα Σινγκ της Εθνοφρουράς τόνισε από τη δική της πλευρά ότι 5.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν “μαζικά”, άμεσα στη Βαλτιμόρη, για να συνδράμουν την αστυνομία. 

 news247
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια