Προσφατα
.

5.3.15

Η κυβέρνηση ξεπλένει τον Ζερβό

Ο Ζερβός παραιτήθηκε και η κυβέρνηση τον κατηγορεί ΜΟΝΟ για τις αυξήσεις σε μισθούς 19 στελεχών της διοίκησης της ΔΕΗ, όταν ο ίδιος κατέλαβε με το έτσι θέλω ελληνικά εδάφη 
Ξενοφώντας Ερμείδης
Γρήγορα και αναίμακτα θα την “γλυτώσει” ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ, Αρθούρος Ζερβός, μετά την παραίτηση του, την οποία δέχθηκε ο υπουργός Λαφαζάνης. Αυτό που “έφαγε” τον Ζερβό δεν ήταν οι κινήσεις του υπέρ της Επιχείρησης ΔΕΗ και κατά της περιουσίας του ελληνικού λαού, αλλά για το ότι έδωσε αυξήσεις που δεν ήταν κατά τον υπουργό νόμιμες. 

Ο κύριος Ζερβός ήταν αυτός που επί 5 χρόνια είχε την πλήρη εξουσία για την επιχείρηση ηλεκτρισμού και των θυγατρικών αυτής ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ που ο ίδιος δημιούργησε με αποκλειστικό σκοπό να μπορεί να τις πουλήσει μέσω του νόμου περί αποκρατικοποιήσεων για περισσότερα κέρδη υπέρ της ΔΕΗ. Η κυβέρνηση δεν έθιξε καθόλου αυτό το θέμα, όπως δεν θα ζητήσει λογαριασμό από τον κύριο Ζερβό για την εγκληματική κίνηση που έκανε το 2013. 

Ο πρώην διοικητής της ΔΕΗ κατάφερε με απαίτηση του μέσω ΣτΕ να κάνει περιουσία της ΔΕΗ το ελληνικό έδαφος του λιγνίτη και της τύρφης (του πιο γόνιμου εδάφους για καλλιέργεια). Μέχρι εκείνη την απόφαση του ΣτΕ, η ΔΕΗ είχε το δικαίωμα να εκμεταλλεύεται την ελληνική γη για να παίρνει τα ορυκτά προς εκμετάλλευση αλλά το έδαφος ήταν πάντα κρατική περιουσία, η οποία γυρνούσε πάλι στον ελληνικό λαό όταν στέρευαν τα ορυκτά υλικά.

Όλα αυτά τα εδάφη από το 2013 με σχέδιο του κυρίου Ζερβού και με την πλάτη του ΣτΕ ανήκουν πλέον στην ΔΕΗ. Μπορεί αυτή την στιγμή να μην είναι πρώτο θέμα ότι το κομμάτι με όλη την εδαφική περιουσία της ΔΕΗ θα αποκρατικοποιηθεί και ο Έλληνας να νομίζει ότι η ΔΕΗ είναι δική του περιουσία, αφού το λέει  ο υπουργός Λαφαζάνης. 

Όμως, εφόσον στα κοινοποιημένα σχέδια της “αριστεροπατριωτικής” κυβέρνησης είναι η αποκρατικοποιήση με συμμετοχή ποσοστού του ελληνικού δημοσίου δεν σώζουν την ουσιαστική παραχώρηση ενέργειας και ελληνικών εδαφών που ο κύριος Ζερβός κατάφερε να τα δώσει σε επιχείρηση που  φορά την μάσκα “Δημόσια”. 

Αν θεωρεί ότι ο κύριος Λαφαζάνης ότι μια επιχείρηση είναι κρατική επειδή ταΐζει στρατιές υπαλλήλων με δημόσια προνόμια αυτό δεν σημαίνει ότι η άποψή του συνάδει με την πραγματική αλήθεια. Διότι πώς μπορεί μία επιχείρηση να είναι κρατική από την στιγμή που ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης το 2001 την έβαλε στο Χρηματιστήριο πουλώντας μετοχές σε ιδιώτες. Από το 2013 ιδιώτες μέσω Χρηματιστηρίου διαχειρίζονται πέραν όλων των άλλων περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΗ,  τουλάχιστον και τα εδάφη λιγνίτη και τύρφης χωρίς να αποδίδουν το ανάλογο κέρδος στον ελληνικό λαό.

Το να παραιτηθεί “για λόγους ευθυξίας” ο κύριος Ζερβός και να διωχθεί ποινικά για αυξήσεις των στελεχών μιας επιχείρησης που δεν έχει καμία σχέση με το κράτος και τον κρατικό προϋπολογισμό, είναι άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ή πιο σωστά κατηγορείται για κάτι ανούσιο όταν έχει πράξει “ιδιωτικοποίηση” ελληνικών εδαφών βάζοντας την ταμπέλα “Περιουσία της ΔΕΗ”. 

Το δικαίωμα που είχε ο κύριος Ζερβός να αυξήσει τις οικονομικές παροχές είναι ανάλογη με το δικαίωμα του, που  από την κυβέρνηση δεν ήταν κατακριτέο, να αυξήσει τις παροχές και στους εργαζομένους της ΔΕΗ μέσω τροφείου, ετησίου κόστους 30 εκατ. Ευρώ. Από την στιγμή που οι ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και η διοίκηση της επιχείρησης φέρνουν ως επιχείρημα ότι οι εργαζόμενοι το επίδομα δεν το παίρνουν από το κράτος, αλλά από την ΔΕΗ, σημαίνει ότι τα 19 στελέχη δεν πήραν λεφτά από τον κρατικό ταμείο αλλά από το ταμείο της ΔΕΗ. Ως επιχείρηση μετοχοποιημένη όταν έχει έσοδα, έχει και τα ανάλογα μπόνους για αυτούς που “εργάζονται” υπέρ των συμφερόντων της εταιρείας ως στελέχη διοίκησης και όχι ως μόνιμο προσωπικό.

Αναρωτιόμαστε λοιπόν, μήπως η γρήγορη κατηγορία της κυβέρνησης Τσίπρα και η άμεση παραίτηση του κυρίου Ζερβού, έρχεται να ρίξει στάχτη στα μάτια ηδονίζοντας τον λαό ότι αποδίδεται δικαιοσύνη όταν στο συρτάρι μπαίνουν τα πραγματικά κακουργήματα που δεν θα δικαστούν ποτέ. Κακουργήματα που  αφορούν στην εθνική περιουσία που δεν ανήκει σε καμία επιχείρηση, δημόσια ή ημιδημόσια, παρά μόνο στον ελληνικό λαό. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια