Προσφατα
.

5.3.15

Τζιχαντιστές στην Κρήτη

Τζιχαντιστές με καλάσνικοφ σε φυτείες χασίς στην Κρήτη στο στόχαστρο της ΕΥΠ

Τη σοβαρότητα των σεναρίων που αποκάλυψε το αντιτρομοκρατικό think tank Quilliam για την απόβαση – εισβολή που σχεδιάζουν οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος σε Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία έρχεται να επιβεβαιώσει πλήρως η σημερινή αποκάλυψη του tribune.gr. 
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες στο στόχαστρο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται ένας άνδρας στην Κρήτη, ο οποίος εκτιμάται ότι αποτελεί άνθρωπο – κλειδί για τα πλάνα των τζιχαντιστών για απόβαση στα νότια παράλια της Ευρώπης, με το προκάλυμμα των προσφύγων πολέμου από τη Λιβύη. 
Από το ριζοσπαστικό Ισλάμ φύλακας σε χασισοκαλλιέργειες 
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες του tribune.gr πρόκειται για μετανάστη αφγανικής καταγωγής, ο οποίος χρησιμοποιείται ως φύλακας σε χασισοφυτεία από «τσιφλικά» χασισοκαλλιεργητή στην Κρήτη και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή των Βοριζίων Ηρακλείου. 
Το παρατσούκλι του χασισοκαλλιεργητή μάλιστα παραπέμπει σε… κυνηγετικό θήραμα και μάλιστα πολύ εύγευστο. Ο Αφγανός, όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές στο tribune.gr, είναι γνωστός στην περιοχή, καθώς τηρώντας το κρητικό «έθιμο» δεν διστάζει να γυρνά στους δρόμους με το καλάσνικοφ στα χέρια, ακόμα και τις ώρες που δεν βρίσκεται στο πόστο του. Μάλιστα, ο ίδιος, ο οποίος βρίσκεται χρόνια στην Ελλάδα και μιλάει ελληνικά, κομπάζει σε συνομιλίες του ότι στο παρελθόν έχει πολεμήσει ενάντια στους Αμερικανούς στο Αφγανιστάν, ενώ εκφράζει και τη… δυσαρέσκειά του που στα μέρη τους δεν αποτελούν πολυσύχναστο προορισμό για Αμερικανούς τουρίστες. 
Οι μαρτυρίες αυτές έχουν φτάσει από το Ηράκλειο της Κρήτης μέχρι τη λεωφόρο Κατεχάκη, με την ΕΥΠ αλλά και το Λιμενικό Σώμα να έχει απλώσει τα δίχτυα της τόσο στην περιοχή, όσο και σε ολόκληρη την Κρήτη, καθώς εκατοντάδες σουνίτες που θα μπορούσαν να αποτελέσουν συνδέσμους για τους τζιχαντιστές εκτιμάται ότι απασχολούνται σε χασισοκαλλιέργειες φέροντας μάλιστα και οπλισμό. 
Αναφορικά με τον συγκεκριμένο Αφγανό, οι πληροφορίες που έχουν καταφέρει να συλλέξουν οι αρμόδιες υπηρεσίες συγκλίνουν στο ότι το παρελθόν το οποίο επικαλείται πιθανότατα να ευσταθεί. Το μείγμα των ενόπλων ισλαμιστών με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις από το μέτωπο της Λιβύης χαρακτηρίζεται από ειδήμονες εκρηκτικό, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να τελούν σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια