Προσφατα
.

23.3.15

Φτύνουν τους νεκρούς, αγοράζουν Χρέος

Τέλος η Αξιοπρέπεια και η Δικαιοσύνη-Ο Κοτζιάς "αθωώνει" το Γ' Ράιχ με πολιτικό τρόπο

Ξενοφώντας Ερμείδης
Οι νεκροί και οι αδικαίωτοι είναι το διπλωματικό εργαλείο της ελληνικής κυβέρνησης για να ανοίξει την κάνουλα επιπλέον δανειοδότησης η Γερμανία προς την Ελλάδα. Ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, προτείνει για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων να δοθεί πολιτική λύση μεταξύ των δύο χωρών και όχι τη νομική λύση που περίμεναν περισσότερο από 70 χρόνια συγγενείς εκτελεσθέντων, θύματα που είναι ακόμη εν ζωή και ελληνικά χωριά που καταστράφηκαν ολοσχερώς από τα γερμανικά στρατεύματα. Τέλος η αξιοπρέπεια για όλους τους Έλληνες που πολέμησαν ως ήρωες και παζαρεύονται σαν πόρνες. 
Ο υπουργός χωρίς να ενημερώσει πρώτα τον ελληνικό λαό μέσω συνέντευξης τύπου για αυτό το ευαίσθητο θέμα που αφορά στην Ελλάδα και την αξιοπρέπειά της , προτίμησε να μιλήσει στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Δυστυχώς, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του υπουργού της προτείνει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων να το διευθετήσει όχι η ελληνική πλευρά αλλά μια Γερμανοελληνική Επιτροπή με σκοπό  να βρει έναν κοινό παρονομαστή που να συμφέρει και τις δύο χώρες χωρίς να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου η Γερμανία για όσα έπραξε εναντίον της Ελλάδας. 
Στην συνάντηση που θα έχει ο κ. Κοτζιάς με τον Γερμανό ομόλογό του, Φράνκ-Βάλτερ Στάινμαγερ πέρα από την Γερμανοελληνική Επιτροπή για της Αποζημιώσεις, θα μπει στο τραπέζι και το Ταμείο Ξεφτίλας που δημιούργησε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Παπούλιας και ο Γερμανός ομόλογός του κ. Γκάουκ, πριν σχεδόν ένα χρόνο. Πρόκειται για το Ελληνογερμανικό Ταμείο για Μέλλον αλλά και το Ελληνογερμανικό Εργαστήριο για την Νεολαία που μέσω ελάχιστων χιλιάδων ευρώ επιδοτούν προγράμματα για την φιλία των δύο λαών βάζοντας τσιρότο στις πληγές που δεν κλείνουν ούτε με το χρυσάφι όλου του κόσμου.

"Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό"
Περιμένοντας την αναλυτική συνέντευξη του κ Κοτζιά στο γερμανικό έντυπο και τις αποφάσεις που θα βγουν από την συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, κρατάμε μόνο τον τίτλο της γερμανικής εφημερίδας που προσβάλλει την αξιοπρέπεια των νεκρών θυμάτων του Γ' Ράιχ και την νοημοσύνη των Ελλήνων που περίμεναν από τη νέα κυβέρνηση Δικαιοσύνη και Αξιοπρέπεια. "Η Αθήνα θέλει συμβιβασμό στο θέμα των αποζημιώσεων", γράφει με τονισμένο τίτλο η Süddeutsche Zeitung. 
Το "κούρεμα" του χρέους που θα συζητήσει ο κ. Κοτζιάς με τον ομόλογό του αθωώνοντας την Γερμανία για τα εγκλήματά της θα είναι παράλληλα και το "σύριζα κούρεμα" των δικαίων απαιτήσεων της Ελλάδας ως η μόνη χώρα που ποτέ δεν δικαιώθηκε για ό,τι υπέστη από το Γ' Ράιχ. 

Καραμανλικά πρώτη φορά "αριστερά"
Η  διπλωματική γραμμή της αριστεροπατριωτικής κυβέρνησης για να πάρει επιπλέον δανεικά από την ισχυρή Γερμανία  είναι ακριβώς η ίδια με εκείνη του Κωνσταντίνου Καραμανλή της δεκαετίας του '50.
Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας έκανε συμβιβασμό με την Δ. Γερμανία βάζοντας τις πολεμικές αποζημιώσεις και την Δικαιοσύνη υπέρ των Ελλήνων στην άκρη παραδίδοντας τον σφαγέα της Θεσσαλονίκης  Μάξ Μέρτεν στα γερμανικά δικαστήρια (τα οποίο τον αθώωσαν)  και έκλεισε το Ελληνικό Γραφείο Εγκληματιών Πολέμου, μετά από απαίτηση της Δ. Γερμανίας. Ως ανταποδοτική χάρη η Δυτική αναπτυσσόμενη από το Σχέδιο Μάρσαλ ήταν να δεχθεί εκατοντάδες χιλιάδων Ελλήνων εργατών να δουλεύουν στα εργοστάσια και στα ορυχεία της στερώντας από την Ελλάδα το ισχυρότερο εργατικό δυναμικό της εκείνες τις εποχές και την ευκαιρία να ορθοποδήσει μετά την Γερμανική Κατοχή.
1957: Επίσκεψη A. Krupp στην Ελλάδα του Καραμανλή. Στην Ελλάδα του φίλου του, Μποδοσάκη, ο οποίος έστησε τη γερμανική πολεμική υποδομή που λειτούργησε στα χέρια των Ναζί.
Όλα επαναλαμβάνονται πολιτικά στην Ελλάδα. Η κοινή γραμμή Δικαιοσύνης και Εξωτερική Πολιτικής όλων των κυβερνήσεων που πέρασαν από την Ελλάδα μεταπολεμικά, είναι μία και μοναδική: Παράδοση άνευ όρων υπέρ χρέους. Μένει ανοιχτό το θέμα αν η ελληνική κυβέρνηση συμπεριλάβει στην πολιτική λύση του κ. Κοτζιά και τις απαιτήσεις που είναι σε εξέλιξη μέσω Δικαιοσύνης των μαρτυρικών κοινοτήτων της Ελλάδας και των αποζημιώσεων υπέρ των συγγενών των θυμάτων του Γ' Ράιχ που είναι σε εξέλιξη ή τελεσιδικήσει υπέρ των εναγόντων. 
Αν ως αποζημιώσεις για τα μαρτυρικά χωριά και τους κατοίκους τους η λύση θα είναι "έργα πολιτισμού" με επιδοτήσεις μέσω του Ταμείου Ξεφτίλας Παπούλια-Γκάουκ τότε η Ελλάδα θα είναι η πρώτη χώρα παγκοσμίως που θα πουλήσει την Μνήμη της και τους νεκρούς αγωνιστές της υπέρ της εκ νέου υποδούλωσής της.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Γλεζο και οι αλλοι πατριωτες που χρονια τωρα αγωνιζεστε για την δικαιωση των θυματων που
αφησαν στο περασμα τους τα χιτλερικα ανθρω
ποειδη ξεχαστε την περιπτωση αποζημιωσης
Ο γερμανοτσολιας της εξωτεςρικης πολιτικης της
Ελλαδας Κοτζιας στα μουλωχτα τα κανονισε με
τον γερμανο ομολογο του να δοθει στο ζητημα
των αποζημιωσεων" πολιτικη λυση αλλα αριστερης
κατευθυνσης " Τα οσα ειπε ο αρχηγος σας περι γερμανικων αποζημιωσεων μολις χθες ηταν παληκαρισμοι και νταιλικια για φτηνη καταναλωση
Γλεζο τωρα δεν μπορεις και δεν επιτρεπεται να σιωπησεις Ολοι περιμενουμε το δικο σου λογο ο
οποιος θα ειναι ενα σκληρο ραπισμα στις δωσιλογι
κες φατσες των συγχρονων ραγιαδων melito