Προσφατα
.

10.3.15

Ώρα να γίνετε άντρες

Του Γιάννη Λαζάρου
Τα παντελόνια κάτω ήταν η διαπραγμάτευση με τους εταίρους. Οι σφαλιάρες έπεφταν απανωτά από όλες τις πλευρές, οι απειλές εκτοξευόταν από όλες τις μπάντες, ο χοιροβοσκός Γερούν κουνούσε το δάκτυλο απέναντι στον αντιπρόσωπο της ελληνικής πλευράς.
Σε εκείνη ακριβώς την στιγμή περιμέναμε την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας. Να φύγει το χέρι του Γιάννη Βαρουφάκη και να πάρει πολλά μάγουλα σβάρνα. Να πει ένα «ρε, άιντε στο διάολο» και να γίνει το έλα να δεις, γιατί και η διπλωματία έχει τα όρια της. Δυστυχώς, η αξιοπρέπεια είναι λάστιχο για όσους δεν ξέρουν τι πραγματικά εστί. 
Μεγάλα παιδιά είμαστε, ρε γαμώτο. Είναι κρίμα να μάς συμπεριφέρονται σαν μεταξεταστέους της ζωής. Κρυφτό πίσω από τις λέξεις. Το μισό Γιουρογκρούπ να αναφέρει Τρόικα και οι δικοί μας να διορθώνουν απλά την λέξη σε «Θεσμούς» χωρίς να διορθώσουν την ουσία: Ότι θα ελέγχεσαι σαν σκλάβος για τις αποδόσεις κέρδους της αποικίας είτε λένε τον επιστάτη Τροϊκανό, είτε Θεσμοφύλακα. 
Από τη μια η θεωρία ότι πήραμε χρεοκοπημένη χώρα και σε έναν χρεοκοπημένο δάνεια δεν δίνεις διότι τον χώνεις πιο βαθιά, ενώ από την άλλη ο αναλυτής της συγκεκριμένης θεωρίας να στέκεται στο ένα πόδι ζητώντας ψίχουλα δόσης δανείου για να πληρώσει τις δόσεις του δανείου του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της Ε.Ε, δηλαδή των Θεσμών που θα του λένε τι να κάνει. Να υποστηρίζει ότι τα ελληνικά ομόλογα που έχει στα χέρια της η ΕΚΤ- Θεσμός είναι εθνικό προϊόν! Αέρα αγόραζουν, αέρα πωλούν, αέρα δανείζονται και από κάτω ο λαός σε ασφυξία. 
Αναγγέλλουν μέτρα για την φτώχεια και σηκώνεται από την αναπηρική καρέκλα ο Σόιμπλε και φωνάζει: «Παρανομείτε, κάνετε μονομερή κίνηση». Έφθασε το επίδομα και η κάρτα απόρου να είναι πολυτέλεια. Αυτό έμεινε από την διένεξη για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Πολυτέλεια η φτώχεια σου, Έλληνα. 
Γι' αυτή την πολυτέλεια θα πρέπει να ενημερωθεί από τον υποτελή υπουργό Βαρουφάκη αυτός που σε κατάντησε άπορο σε λίστα επιδόματος φτώχειας. Για ποια αλληλεγγύη έναντι του λαού να μιλήσει η κυβέρνηση όταν κοροϊδεύει τους πάντες; Αν ήταν άλλες εποχές μικρό το κακό. Τα ψέμματα είναι αλληλένδετα με την πολιτική και την εξουσία, αλλά να λες ψέμματα σε αυτόν που είναι ένα βήμα πριν πηδήξει στο κενό είναι σαν να το σπρώχνεις εσύ στο κενό. Συνειδητά και με μεγάλη ευκολία. 
Μια αλήθεια θα πείτε; Πείτε ότι έχουμε σαφώς Μνημόνιο και έρχεται κι άλλο, έχουμε πτώχευση, έχουμε Τρόικα, έχουμε πουλήσει τα πάντα, έχουμε καταστρέψει δύο γενιές και ετοιμάζουν οι εταίροι να σφάξουν και την επόμενη. Πείτε μια αλήθεια αξιοπρεπώς και μην πετάτε την καυτή πατάτα για εκλογές και δημοψηφίσματα όταν δεν μπορείτε να κρυφτείτε άλλο πίσω από το ψέμα. 
Δεν είναι κακό να ομολογείς ότι είσαι υποτελής σε Ε.Ε και ΗΠΑ. Κακό είναι να το κρύβεις. Απλά πείτε το. Αφήστε το ύφος του «ποιος είμαι εγώ» γιατί δεν είσαστε τίποτε παραπάνω από αυτό που που φαίνεστε. Ολίγιστοι και άνανδροι. Μην σηκώνετε το δάκτυλο να απειλήσετε αυτούς που σας λένε την αλήθεια εντός των συνόρων της χώρας. Ακόμα και ο μεγαλύτερος εχθρός της πολιτικής σας εντός των συνόρων δεν είναι τόσο επικίνδυνος με αυτούς που τακιμιάζετε σε Γιουρογκρούπ, σε παγκόσμια φόρουμ οικονομολόγων και σε επενδυτικές τράπεζες που μακέλεψαν χώρες για το κέρδος. 
Δεν έχετε να κερδίσετε τίποτε λιγότερο από ένα κούτελο καθαρό αν πείτε την αλήθεια. Ακόμα κι αν αποτύχετε, ακόμα κι αν παραδώσετε τα όπλα θα είστε αξιοπρεπείς απέναντι σε έναν λαό που ζητά αξιοπρέπεια. Κι αν δεν μπορείτε να τα βγάλετε πέρα όταν σας επιτίθενται κατ’ αυτόν τον ανάγωγο και βάρβαρο τρόπο στις διεθνείς συνάξεις μη κοιτάτε να γυρίσετε πίσω με το σακούλι γεμάτο δανεικά εξευτελίζοντας την ιερή ψήφο ενός λαού που σας εμπιστεύθηκε την ζωή του. 
Κάντε αυτό που υποσχεθήκατε. Γυρίστε με το σακούλι γεμάτο με καθαρή αξιοπρέπεια κάνοντας εχθρούς αυτούς που αντιμετωπίζουν ως εχθρό τον λαό που σας επέλεξε να τον εκπροσωπείτε. Κι αφήστε τον λαό να κάνει το αυτονόητο όταν του βρίζουν την μάνα Πατρίδα, την αδελφή Ελευθερία και την κόρη Αξιοπρέπεια. Αφήστε τον λαό να κάνει το πατριωτικό του καθήκον και όχι την φτιαχτή λαϊκή εντολή που του επιβάλλετε. Επιβολή αξίζει μόνο στους ηττημένους και εμείς δεν ηττηθήκαμε ακόμη.-
« PREV
NEXT »

6 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Εμειναν 3,5 μηνες σε λιγο και να θελει να αντισταθει ο λαος δε θα προλαβαινει. Τον Ιουνιο αν ειμαστε απλα οχλος της πλατειας το μνημονιο 3 θαναι η ταφοπλακα της χωρας. Καθε μερα που περναει χωρις αντισταση του λαου σ αυτο που ερχεται ειναι ενα ακομα βημα στο θανατο. Χρειαζεται πολιτικο σχεδιο διεξοδου κατανοητο απ το λαο και αναδειξη ηγεσιας με προσωπα ακομα και απ το υπαρχον πολιτικο προσωπικο φτανει να δηλωσουν τωρα παρον οχι οταν θα ψυφιζονται τα νεα μνημονια. Αναζητουνται πατριωτες οχι σωτηρες και ξερολες.

Ανώνυμος είπε...

Εμειναν 3,5 μηνες σε λιγο και να θελει να αντισταθει ο λαος δε θα προλαβαινει. Τον Ιουνιο αν ειμαστε απλα οχλος της πλατειας το μνημονιο 3 θαναι η ταφοπλακα της χωρας. Καθε μερα που περναει χωρις αντισταση του λαου σ αυτο που ερχεται ειναι ενα ακομα βημα στο θανατο. Χρειαζεται πολιτικο σχεδιο διεξοδου κατανοητο απ το λαο και αναδειξη ηγεσιας με προσωπα ακομα και απ το υπαρχον πολιτικο προσωπικο φτανει να δηλωσουν τωρα παρον οχι οταν θα ψυφιζονται τα νεα μνημονια. Αναζητουνται πατριωτες οχι σωτηρες και ξερολες.

Ανώνυμος είπε...

Αντι να περιμενουμε το περασμα των
τρισημισυ μηνων οποτε θα μας σφιξουν τη θηλια και θα μας καρυκωσουν νομιζω οτι ειναι στο χερι μας προλαβαινουμε να τους
καρυκωσουμε εμεις και να σωθουμε
μελιτο

Ανώνυμος είπε...

Μα τί να κάνει αυτός ο λαός?Διέκρινε την απάτη το 2010 βγήκαν κάποιοι στους δρόμους και επειδή ήταν ανένταχτοι πολιτικά τους είπαν γραφικούς και αγανακτισμένους.Στη διαπίστωση της απάτης προστέθηκαν κι άλλοι,επειδή είδαν ότι τελικά η ζωή τους πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.Τι άλλο να κάνει,ακόμη και την ετυμηγορία του την ερμηνεύουν κατά το δοκούν,δε θέλει το ευρώ,θέλει το ευρώ,πάση θυσία μέσα στο κρεματώριο,εδώ και τώρα έξω,λιτός βίος αλλά λιτότητα μέχρι να δεις τα ραδίκια ανάποδα,εξευτελισμοί κλπ!5 χρόνια εξυγίανσης τάχα αλλα επι της ουσίας γερμανικής στυγνής κατοχής με ευρωπαικό πρόσημο και εθελόδουλους σε παράταξη ποιός θα υπηρετήσει καλύτερα!Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις στα τέσσερα υπάκουαν στις εντολές μιας γερμανοκρατούμενης Ευρώπης,θεωρώ πολύ ύπουλης,χειρότερης κι απ αυτής που έζησαν εν πολλοίς οι παππούδες και γονείς μας το Β παγκόσμιο πόλεμο,κι αυτό γιατί ο εχθρός είναι το ίδιο αμείλικτος,αλλά δεν τον βλέπεις με όπλο,σκοτώνει,δολοφονεί,εκβιάζει,όχι μόνο την Ελλάδα,αυτή είναι το πρώτο θύμα,σαν τη Τσεχοσλοβακία της εποχής που ο ναζισμός εκβίαζε την Ευρώπη,σε λίγο καιρό όλη η Ευρώπη θα είναι υπό πλήρη κατοχή ύπουλων εχθρών της δημοκρατίας,του πολιτισμού και της αληθινής και πραγματικής Ευρώπης των ονείρων μας,εκείνης που οραματιστήκαμε και γαλουχηθήκαμε μέχρι που γκρεμίστηκε το όνειρο μαζί με το τείχος δυστυχώς του Βερολίνου.Αυτό που είναι να τα παίρνει κανείς στο κρανίο είναι η Γαλλία,η Ιταλία,η Ισπανία γιατί..γιατί να πέσουν τόσο χαμηλά,γιατί να μην υπηρετούν τη πραγματική Ευρώπη,δε μιλάω για τη Βρετανία,αυτή ήταν πάντα εντός εκτός και επί τ΄αυτά της Ευρώπης,αλλά η Γαλλία....τόσος ξεπεσμός?

art ant είπε...

Τί ψάχνετε;
Μήπως υπάρχει πλέον Γαλλικός, Ιταλικός ή Ισπανικός λαός αμιγής;
Αυτοί που λέγαν την φρουτοσαλάτα... ``Μacedonian``, τα λουστήκαν & σαλατοποιήθηκαν.
Κοντά σ` αυτούς κι` εμείς.
Να πως κάνουν τους λαούς να ``παγώνουν`` & να αδρανοποιούνται.
Η μεγαλύτερη σαλατοποίηση επεβλήθη στις κυβερνήσεις. Ζητάνε προκαταβολικά τις υπογραφές & ...τα σκυλιά δεμένα!
Δουλέψαν παν-επιστημονικότατα εδώ & πολλά χρόνια, για να το καταφέρουν, με την τεχνική της σταγόνας, που στάλα στάλα τρώει το μάρμαρο.
Άντε τώρα να επουλώσεις τις χαρακιές/πληγές. Με τί κότσια; Με τί όπλα, που σου μαγαρίσαν & το ισχυρότερο, την ίδια σου την γλώσσα;
Η Αναγέννηση θέλει δουλειά πολλή.
Η Αναβάπτιση πρέπει ν` αρχίσει από το ΑΛΦΑ & πάλι...

https://www.youtube.com/watch?v=1RUbt4Efyug

https://www.youtube.com/watch?v=LqTbAeeJRCg

https://www.youtube.com/watch?v=_JQm3tF1O8U

Ανώνυμος είπε...

Και τώρα όλοι βολεύτηκαν!Τρόικα δεν υπάρχει,αλλά υπάρχει το Μπρούσελς γκρούπ που δεν είναι τίποτε άλλο από το πρώην καρνάβαλο που βαπτίστηκε από τον Gianis και των συν αυτώ ώστε να μπορέσει ο καρνάβαλος να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του χωρίς να ενοχλεί την Ελένη Λουκά στην είσοδο του υπουργείου οικονομικών.Οι καθαρίστριες που ήταν ένα πρόβλημα καθημερινό διεκπαιρεώθηκε,τα μέσα ενημέρωσης σιγά σιγά διαμορφώνουν τη κοινή γνώμη να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα,και όλα καλά.Αγάπη μου Μέρκελ,λατρευτέ μου Σόιμπλε,όπου κι αν πάω η Γερμανία με πληγώνει,και όποια πέτρα κι αν σηκώσω από κάτω της ξεμπουκάρει ο Σόιμπλε.