Προσφατα
.

22.3.15

Πάω να παίξω μπάλα


Της Κατερίνας Γκαράνη
Σε ποια παράγραφο των μεταρρυθμίσεων βρίσκονται οι δικές μας ζωές; Πού είναι τα δικά μας “Θέλω” και “Απαιτώ”; 
Σε ποια άρθρα των νομοσχεδίων είναι στριμωγμένες οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας; Πουθενά. Κατάντησε ο Ναός της Δημοκρατίας λογιστικό γραφείο. Εκεί μέσα δεν παίρνουν φωτιά οι ιδέες και τα οράματα, παίρνουν φωτιά τα κομπιουτεράκια να πολλαπλασιάζουν το έλλειμμα επί του επιτοκίου και να αφαιρούν την ζωή των ανθρώπων. Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατικό αλλά εισπρακτικό τραπεζικό πολίτευμα αποτελούμενο από συμφεροντολογικά όντα που θέλουν να πάρουν καλή βαθμολογία και διαγωγή “κοσμιοτάτη” όταν ο επιθεωρητής του Brussel Group θα τους εξετάσει. 
Μοιάζουν σαν κάτι δασκαλάκους που έχοντας την βέργα στο χέρι πίεζαν τους μαθητές με την θεωρία ότι για να γίνεις άνθρωπος πρέπει να σου ρίξουν δέκα ξυλιές στις παλάμες απολαμβάνοντας να κοιτάνε τα μάτια που πεισματικά δεν άφηναν δάκρυ να πέσει. Στεγνά ανθρωπάκια που δεν είχαν ποτέ ζωή έρχονται να σου καθορίσουν την δική σου ζωή. Να στην κάνουν στεγνή σαν την δική τους. Να σε κάνουν σαν τα μούτρα τους: Να ρουφιανεύεις τον διπλανό για να πάρεις τα εύσημα. Να τρομοκρατήσε να πάρεις την ζωή στα χέρια σου όπως τρομοκρατούσε τους ίδιους το οποιοδήποτε ρίσκο που θα αποδείκνυε ότι είναι ζωντανοί. 
Έβαλαν έναν λαό στην ψυχολογία ότι σκοπός της ζωής είναι να παίρνεις καλή βαθμολόγια στις λίστες της Εφορίας και τον επαγγελματικό προσανατολισμό σου θα ακολουθήσεις σύμφωνα με τους επιθεωρητές των Βρυξελλών. Απαγορεύεται να θέλεις, τώρα μόνο θα ακολουθείς οδηγίες για το πού θα περπατάς, τι θα σκέφτεσαι, πώς θα λες σε όλα ναι γιατί αλλιώς τα σπασικλάκια που μαζεύτηκαν στο κόμμα Βουλή θα σου κάνουν το καψόνι της απόγνωσης. 
Όλοι μιλάνε για το Δ' Ράιχ αλλά έχουμε πάει πολύ πιο πίσω στην ευρωπαϊκή ιστορία. Βρισκόμαστε στο νέο Μεσαίωνα της Ευρώπης. Δεν είναι Brussel Group, αλλά Ιερά Εξέταση. Δεν είναι επιτηρητές υπάλληλοι ή Τρόικα, αλλά Ανακριτές και δεν είναι ελληνική κυβέρνηση αλλά βασανιστές και δήμιοι των επισκόπων τύπου Αγίου Δομίνικου. Αντιμετωπίζουν τον ελληνικό λαό ως “αίρεση” της Εκκλησίας της Ε.Ε. Μόνος σκοπός να φοβάσαι και την σκιά σου. Να φοβάσαι τον διπλανό σου μη σε “καρφώσει” ως μάγισσα ή αιρετικό Γαλιλαίο επειδή υποστηρίζεις ότι “κι όμως η Ελλάδα διαφέρει”. Μην τολμήσεις ως Ελ Γκρέκο να ζωγραφίσεις αυτό που θέλεις αλλά να βάλεις όριο στο χρώμα και στις γραμμές που αυθόρμητα σε σπρώχνει το κύτταρό σου, για να είσαι αρεστός στην Εξουσία. 
Στήσου στην ουρά όπως έμαθαν οι Δυτικοευρωπαίοι να στήνονται με το βούρδουλα στην πλάτη και πλήρωνε όσα υπολογίζουν ότι σου αναλογούν οι Καρδινάλιοι της Ελλάδας για να σου δώσουν συγχωροχάρτι της Εφορίας, των Τραπεζών και των Ταμείων. Η Βουλή των Ελλήνων έχει γίνει παράρτημα της γκροτέσκο νεοΡωμαιοκαθολικής Έδρας που φτιάχνει νομοθετήματα στα μέτρα των σκλάβων. 
Όλοι πολεμάνε να σε κάνουν άνθρωπο στα μέτρα του υποτακτικού. Να μην ρωτάς, να μην αμφισβητείς, να μην θέλεις, να μην απαιτείς. Η περιουσία σου θα είναι υπό το καθεστώς των τραπεζικών ενοικίων. Σκοπός είναι να στήνεσαι στην ουρά, να δίνεις τον οβολό σου υπέρ του Πάπα Γιούνκερ και όλων των Καρδιναλίων της Ε.Ε για την ισχυροποίηση της Αγίας Έδρας. 
Είναι προσβλητικό προς όλους τους Ευρωπαίους που στήριξαν την ανεξάρτητη γνώμη του ανθρώπου, που πάτησαν στην θεωρία της Ελευθερίας της σκέψης των Αρχαίων Ελλήνων. Προσβολή είναι προς μυαλά ευρωπαϊκά που έγραψαν “πρέπει να φοβάσαι, παιδί μου, έτσι θα γίνεις νομοταγής πολίτης”, να έρχεται η ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει “νόμος είναι να φοβάσαι”. 
Να μάς πουν οι φιλοευρωπαϊστές πολιτικάντιδες έναν κανόνα που όρισε την Ευρώπη ως Ήπειρο της Ελευθερίας και των Ιδεών και που αυτοί τον έχουν ως θεμέλιο της πολιτικής τους. Κανέναν.
Αντιθέτως μέσα από λαϊφσταλίστικες αμερικάνικες φράσεις που κρύβουν άκρατο πουριτανισμό των Κουάκερων θέλουν να επιβάλουν τις εντολές της Ιεράς Εξέτασης του νέου Μεσαίωνα που είναι σε εξέλιξη. 
Μισούν την Ευρώπη όπως μισούν την Ελλάδα, όπως μισούν όλες τις χώρες που απαρτίζουν την Ευρώπη. Μισούν ο,τιδήποτε χαρακτηρίζεται από ανομοιογένεια και ιδιαιτερότητα. 
Μισούν τους λαούς της Ευρώπης, την διαφορετικότητά τους, τον εθνισμό τους. Όπως τους μίσησε η Ιερά Εξέταση που τους άλωσε με τον φόβο του Θεού και τα Ράιχ των προτεσταντών με το φόβο του Στρατού. 
Οι λαοί αναμετριούνται και νικούν βάση των Ιδεών τους και όχι βάση των υπολογισμών τους. Πώς αλλιώς θα γύριζε ο πλανήτης του Γαλιλαίου υπό τον φόβο της πυράς και πώς ο Φεραίος θα έγραφε τον πρώτο κανόνα της Παγκόσμιας Ελευθερίας “όλον το έθνος αδικείται, όταν αδικείται ένας μόνος πολίτης” υπό τον φόβο της αγχόνης; 
Φοβίστε μας, λοιπόν. Είναι κριτήριο Ελευθερίας ο φόβος. Ή τον αποδέχεσαι ή τον κάνεις μπάλα που κλωτσάς σπάζοντας τα τζάμια του γυάλινου κάστρου της Δημιοκρατορίας.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Η ελευθερία είναι αχρήματο δώρο.
Οι χρηματικές απειλές και οι διώξεις του είδους, δεν είναι ικανές, να επιφέρουν στέρηση της ελευθερίας κανενός απ'αυτούς που έχουν κατακτήσει το υπέρτατο αυτό αγαθό , διότι, εάν ήταν για τούτο ικανές, τότε, θα έπρεπε και το χρήμα "γεννάει" και ελευθερία, στην αληθινή της ουσία.
Μάννα της ελευθερίας αυτής, όμως, δεν είναι το χρήμα.
Η ποιότητα του άρθρου σας κ. Γκαράνη, τυχαίνει να είναι του γούστου μας .