Προσφατα
.

5.2.14

Τάγματα Ρίχτερ

του Γιάννη Λαζάρου
Το ελληνικό θαύμα είναι ότι ακόμα ζούμε. Η ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών και των μυαλών που έχουν στα χέρια τους καθημερινά τις τύχες πολιτών είναι ορατή στις δύσκολες ώρες που περνάει η Κεφαλλονιά. Περιχαρείς οι εθνικοί μας καναλάρχες προβάλλοντας το έργο των σωτήρων έδειχναν για ώρες τις σκηνές που έστησε ο μηχανισμός σωτηρίας στην Κεφαλλονιά. 
Δεν προκαλεί εντύπωση η απόφαση κάποιου εγκεφάλου της κρατικής μηχανής που έδωσε εντολή να στηθούν σκηνές στο γήπεδο. Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πειθήνια εκτέλεση των εντολών του ανεγκέφαλου. Λογικά ο επικεφαλής της στρατιωτικής μονάδας που έστησε τις σκηνές έπρεπε να απευθυνθεί στον αρμόδιο, λέγοντάς του απλά, ότι “αν εδώ διανυκτερεύσουν άνθρωποι δεν θα σηκωθούν με βρογχοπνευμονία αλλά θα βγάλουν βράγχια”. Κι όμως οι σκηνές στήθηκαν σε ένα γήπεδο που είναι κατάλληλο για να φυτέψεις ρύζι.
Αυτή η πειθήνια αγκύλωση αυτών που εκτελούν εντολές είναι απλωμένη σε όλη την χώρα και σε όλα τα επίπεδα κρατικής λειτουργίας. Με το απλό αιτιολογικό “εκτελώ εντολές” από τον κλητήρα του κάθε Δήμου μέχρι τα ανώτατα κλιμάκια της κρατικής μηχανής έστηναν και στήνουν εκατομμύρια αντίσκηνα σε βάλτους. Η οργισμένη αγανάκτηση των Κεφαλλονιτών αυτές τις στιγμές ήταν και είναι η καθημερινότητα όλων που τους έλαχε να έχουν αλισβερίσι με τις κρατικές μηχανές. Πάντα περνάει σε δεύτερο πλάνο γιατί στο πρώτο πλάνο πρέπει να προβάλλονται οι ανεγκέφαλες ενέργειες των σωτήρων και των εντολοδόχων τους.
Τι σημαίνει εκτελώ εντολές; Είναι λογικό ο στρατιώτης να δέχεται διαταγές, αλλά αυτός που πληρώνεται από το Κράτος και κάνει το σχεδιασμό δράσης δεν βλέπει ότι βάζει τον άμαχο πληθυσμό να κάνει σλάλομ σε ναρκοπέδιο; Σε πόσα καθημερινά σλάλομ μάς έχουν βάλει όλοι αυτοί που “εκτελούν εντολές”; Βέβαια, αν έβαζαν στο βαλτωμένο γήπεδο σε ένα αντίσκηνο να κοιμηθεί ένα βράδυ τόσο ο κρατικός εγκέφαλος όσο και ο επικεφαλής της στρατιωτικής μονάδας θα το σκέφτονταν καλύτερα για το πού θα έστηναν σκηνές.
Όταν όλοι αυτοί που “εκτελούν εντολές” ξέρουν εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να υποστούν καμία επίπτωση των εντολών που δέχονται και εκτελούν, πιστεύοντας ότι δεν θα βρεθούν ποτέ στην μοίρα των σεισμόπληκτων, των εισφορόπληκτων, των αρρωστόπληκτων, των καταιγιδόπληκτων και πάει λέγοντας. Στο μυαλό τους -αν διαθέτουν ακόμα- έχει περάσει ένα είδος αθανασίας και ανοσίας που μέσα στην βόλεψή τους, τούς κάνει να μην βλέπουν τίποτε άλλο εκτός από την εντολή που πρέπει να βγάλουν εις πέρας με οποιοδήποτε αντίτιμο.
Τα κωμικοτραγικά που εξελίσσονται στην Κεφαλλονιά θυμίζουν έκτακτα καρδιολογικά περιστατικά που ο ασθενής έπεφτε στο πάτωμα των εξωτερικών ιατρείων και η νοσοκόμα έλεγε στον συνοδό “πάρτε το κυπελλάκι και φέρτε μου τα ούρα του”. Έτσι ήταν το πρωτόκολλο. Πρώτα τα ούρα να μείνουν ζωντανά και θα δούμε αν επιβιώσει ο ασθενής.
Οι Κεφαλλονίτες δεν ζουν μόνο το δράμα της ολοκληρωτικής καταστροφής αλλά και το δράμα των επισκέψεων του κρατικού μηχανισμού, πολιτικών και άλλων αυτόκλητων σωτήρων (εκλογές έρχονται) για να τους συμπαρασταθούν. Όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι το βράδυ θα πάνε στα ζεστά κρεβάτια και στα σίγουρα σπίτια τους έχοντας στην άκρη του ανύπαρκτου μυαλού τους ότι “τούς δουλέψαμε τους μαλάκες”. Ακριβώς όπως “δουλεύουν και όλους τους μαλάκες” όλης της υπόλοιπης Ελλάδας. Μέρα με τη μέρα περιμένουμε να στηθεί και κανένας τηλεμαραθώνιος για βοήθεια στο ταλαίπωρο νησί μπας και συγκινηθεί η μικρή Ελενίτσα και σπάσει τον κουμπαρά της να μαζέψουν λεφτά να τα διαχειριστεί ένας νέος Μολυβιάτης.
Το τι χρήμα έχουν να μαζέψουν από την καταστροφή δεν λέγεται. Άσε που μετά τις επαναστατικές ομιλίες του Αλέξη στο Παρίσι, η Ευρώπη των Λαών θα τρέξει σύσσωμη να γράψει δακρύβρεχτο κειμενάκι με τίτλο “Είμαστε όλοι Κεφαλλονίτες”, η δε φιλόσοφος Ναόμι Κάμπελ θα συναντήσει τον Αλέξη στην Κεφαλλονιά για μία συζήτηση με τίτλο “Το Μέλλον της Σεισμόπληκτης Κεφαλλονιάς στον 21ο αιώνα”. Με την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΚΚΕ, Κουτσούμπα, αναμένονται χιλιάδες εργάτες λατινοαμερικανικών χωρών διότι δεν έστελνε το κόμμα τζάμπα κάποιους συντρόφους παλιότερα να μαζεύουν καφέ και ζαχαροκάλαμα βοηθώντας τους ανήμπορους εργάτες της Νικαράγουα και της Κούβας. (Να μην ξεχάσουν να βγάλουν και αναμνηστικές φωτογραφίες για το βιογραφικό τους).
Η εντολή που έπρεπε να δοθεί από ένα Κράτος, που ξέρει πού βρίσκεται και ξέρει πού πάει, είναι μία: “Η Κεφαλλονιά έπεσε, χτίζουμε την Κεφαλλονιά”. Εντολή που δεν μπορούν να δώσουν οι κλητήρες της ΕΕ οι οποίοι απαρτίζουν το πολιτικό προσωπικό της χώρας εφόσον ποτέ δεν άκουσαν τον γδούπο από τον σεισμό που προκάλεσαν οι ίδιοι, ως στρατιωτάκια των ταγμάτων Ρίχτερ, σαρώνοντας συθέμελα καθετί Ελληνικό. Διότι και αυτοί “εντολές εκτελούσαν”.- 

Εκπομπή 5-2-2014
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Μα ο κ Βαρδινογιάννης έστειλε 3000 λίτρα πετρέλαιο!!!!!!!! Δε μπορώ να καταλάβω τι άλλο πια θέλουν αυτοί οι σεισμόπληκτοι. Οι γνωστές "φιλανθρωπίες", σα δε ντρεπόμαστε.

Ανώνυμος είπε...

Σύντομη ιστορία Ελλάδος (100+ έτη):
--------------------------------------------
Χρεοκοπία.
Βαλκανικοί πόλεμοι.
Μικρασιατική καταστροφή.
Χρεοκοπία.
Δικτατορίες.
Πόλεμος – κατοχή – διάλυση χώρας.
Εμφύλιος.
Πολιτικές διώξεις, εξορίες, φυλακίσεις.
Κρατική τρομοκρατία.
Κοινωνικός-οικονομικός αποκλεισμός.
Μετανάστευση.
Χούντα.
Πολιτικά/κοματικά πάθη.

Συνταγή επιτυχίας.
Το μυστήριο δεν είναι γιατί φτάσαμε εδώ.
Το μυστήριο είναι πώς δεν ξεπατωθήκαμε ακόμη.
Ήρθε η ώρα.

Τι έγραφε εκείνο το πανό ?
Νομίζω «ΟΤΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΤΥΡΑΝΝΙΑΣ ΔΙΑΛΕΓΕΙ
Ή ΤΙΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ Ή ΤΑ ΟΠΛΑ»
Διαλέχτεεεεεεε.

Φίλε Γιάννη, κάνε μία απλή, πολύ απλή, ερώτηση στο περιβάλλον σου:
«είσαι έτοιμος να πεθάνεις για την πατρίδα σου ?».
Η απάντηση σ΄ αυτό, είναι η απάντηση για όλα τα ερωτήματα.
Με φιλικούς χαιρετισμούς,
Βαγγέλης