Προσφατα
.

11.8.15

Η Ε.Ε κάνει κρεματόριο την Ελλάδα

Το ρόλο του μπάτσου της Ευρώπης παίζει η Ελλάδα - Γίναμε η Σμύρνη του '22 της Ε.Ε
Μαρία Τσολακίδη
Τα αποτελέσματα της ευρωπαϊκής πολιτικής για το μεταναστευτικό και η στάση που κρατούν οι τελευταίες κυβερνήσεις της Ελλάδας είναι τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που κάνουν τον γύρο του κόσμου με πρόσφυγες και μετανάστες στην Κω να δέρνονται από τα σώματα ασφαλείας και να στοιβάζονται σαν ζώα στο γήπεδο της πόλης με εντολή δημάρχου. 
Από την θεωρία στην πράξη, και η πράξη δείχνει ότι οι Έλληνες δεν μπορούν να διαχειριστούν ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα που επί 4 χρόνια τουλάχιστον (από την έναρξη του πολέμου στην Συρία) γιγαντωνόταν χωρίς να ληφθούν πολιτισμένα μέτρα. Από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των προηγούμενων κυβερνήσεων φτάσαμε στα γήπεδα συγκέντρωσης και στους καταυλισμούς με λαμαρίνες της σημερινής κυβέρνησης. 

Το νέο Νταχάου
Όσο η αρμόδια υπουργός της αριστεράς βάζει τους πρόσφυγες να λιάζονται στα κέντρα των πόλεων, τόσο ο αρμόδιος ευρωπαίος επίτροπος της δεξιάς, κ. Αβραμόπουλος, προστατεύει τα σύνορα των βορείων ευρωπαϊκών κρατών μετατρέποντας την χώρα του σε "πολιτισμένο" Νταχάου. Στη μέση άνθρωποι που έχασαν την χώρα τους από τον πόλεμο που κήρυξε η Ε.Ε και οι ΗΠΑ στην Συρία και Έλληνες (στην χειρότερη περίοδο της ιστορίας τους) που προσπαθούν να κρατήσουν τις ισορροπίες μεταξύ της αξιοπρέπειας των προσφύγων και της δικής τους. 
Όσα βλέπουμε να διαδραματίζονται στην Κω αλλά και σε άλλα νησιά του Αιγαίου είναι καθαρά αποτελέσματα της αναποτελεσματικότητας της κυβέρνησης να δράσει ως πρέπει. Δεχόμενη εντολές από την Ε.Ε δεν κάνει απολύτως τίποτε να λύσει το πρόβλημα των προσφύγων, παρά αποδέχεται να γίνει το τσοπανόσκυλο για πρόσφυγες που βολοδέρνουν στο πουθενά θέλοντας να δείξει το αριστερό προφίλ της με 60 κοντέινερ από λαμαρίνα και ελενίτ στον Βοτανικό. Δεν ντρέπεται καν να συζητά ότι θέλει ευρωπαϊκές επιδοτήσεις για να στοιβάξει άγνωστο πόσους χιλιάδες ανθρώπους σε μια χώρα που είναι ήδη υπό κατοχή.
Η αποστολή ΜΑΤ με διαταγή του υπουργού Πανούση, είναι ακόμα ένας δυναμίτης τόσο στην συμπεριφορά των προσφύγων όσο και στην διεθνή εικόνα των Ελλήνων. Τα ΜΑΤ κατά την κυβέρνηση θα σώσουν την κατάσταση και όχι η άμεση σύγκλιση συνόδου κορυφής της Ε.Ε για την λύση του προβλήματος. Οι σύνοδοι κορυφής πραγματοποιούνται μόνο όταν οι δανειστές-εταίροι ζητούν αλλά ποτέ όταν η Ελλάδα ως μέλος-κράτος πρέπει να απαιτήσει την λύση άμεσα για τόσο σοβαρό ανθρωπιστικό πρόβλημα. Οι δόσεις προς την ΕΚΤ και το ΔΝΤ είναι πολύ σημαντικότερες από την ζωή παιδιών που οι πολιτικές της Δύσης τα έχουν μετατρέψει σε ανθρώπινα ερείπια πριν ακόμη μάθουν να λένε το όνομά τους. 

Η Αριστερά "παίζει" την ανθρωπίστρια
Δεν έχει γίνει καμία απολύτως έκκληση εδώ και 8 μήνες προς διεθνείς ανθρωπιστικές οργανώσεις για να προλάβουν αυτό ακριβώς που ξεκινά στην Ελλάδα αυτές τις ημέρες δικαίως από τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγες και θα γιγαντωθεί. Η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει κάνει κανέναν απολύτως σχεδιασμό καταλυμάτων πρώτης ανάγκης σε δημόσιες εκτάσεις της, αλλά με πολύ μεγάλη ευκολία όλες τις δημόσιες εκτάσεις της τις έχει παραδώσει στο Ταμείο Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Σόιμπλε προς πώληση. Δεν έχει δείξει την ίδια αυστηρότητα στους εταίρους της για λύση ευρωπαϊκή, όπως την αυστηρότητα που δείχνει στους πρόσφυγες στέλνοντας ΜΑΤ για να καταλύσουν την ανθρώπινη αγανάκτηση. 
Αν μια τέτοια Ευρώπη είχε στον μυαλό του ο κ. Τσίπρας τότε η στάση των σκληρών Ευρωπαίων εταίρων του, Μέρκελ, Ολάντ και Κάμερον είναι στα μέτρα των πιστεύω του Έλληνα πρωθυπουργού. Αν οι βορειοευρωπαίοι έχουν σχεδιάσει η Ελλάδα να καταστεί έναν βιολογικός καθαρισμός ανθρωπίνων ψυχών Ελλήνων και προσφύγων, η Αριστερά είχε την ευκαιρία να το αποτρέψει, όχι απειλώντας ότι θα αφήσει 1,000,000 μετανάστες και πρόσφυγες "να κάνουν ντου" στις βορειοευρωπαϊκές πρωτεύουσες αλλά κάνοντας το πραγματικότητα χωρίς να τις έχει απειλήσει καν. Ανοίγεις τα σύνορα, δίνεις χαρτιά στους ανθρώπους σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ελλάδας να μετοικήσουν όπου υπάρχει ελπίδα ζωής, διότι αν το ανατολικότερο σύνορο της Ευρώπης είναι η Ελλάδα το δυτικότερο είναι η Μεγάλη Βρετανία και μέχρι εκεί πρέπει να φθάνει το προσφυγικό πρόβλημα  για την "μεγάλη πατρίδα Ευρώπη" του κ. Τσίπρα και των κυβερνητικών ανθρωπιστών υπουργών του. 

 Οι Τρεις Δυνάμεις δεν πέθαναν ποτέ
Αν Βρετανοί, Γάλλοι και Γερμανοί με τις πολιτικές πολέμου που έχουν ξαπολήσει σε Συρία, σε Λιβύη, σε Αίγυπτο, σε Τυνησία, σε Λίβανο για το όνειρο τους περί  "Αραβικής Άνοιξης"  με μισθοφορικό στρατό τον ISIS φοβούνται ότι θα βάλουν στις χώρες τους τον κίνδυνο "τρομοκρατίας" των ισλαμιστών με το να ανοίξουν τα σύνορά τους, ας κοιμηθούν όπως έστρωσαν. Το φίδι του Ισλαμικού Κράτους το τάισαν και το ταΐζουν με το αζημίωτο. Αν γυρίσει να τους "δαγκώσει" δικό τους αποκλειστικά πρόβλημα. Δεν έχουν όμως δικαίωμα  να κάνουν την Ελλάδα ούτε το πρώτο λιμάνι εισόδου μισθοφόρων τρομοκρατίας εξ Ανατολών αλλά ούτε και στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτών από χώρες που η Ελλάδα είχε χιλιετίες δεσμούς ιστορικούς μαζί τους. 
Η δυτική πλευρά του Αιγαίου έγινε 93 χρόνια μετά το νέο λιμάνι της Σμύρνης, θυμίζοντας εποχές που πάλι οι Ευρωπαίοι "έβαλαν" το χεράκι τους  για τα πολιτικο-οικονομικά τους συμφέροντα. Η Ελλάδα σήμερα καλείται να παίξει τον ρόλο του σκληρού μπάτσου της Ε.Ε καλύπτοντας εγκληματικές πολιτικές των τριών ισχυρών δυνάμεων της Ευρώπης απέναντι σε λαούς που οι Έλληνες έχουν περισσότερα κοινά στοιχεία από ό,τι με τους Σάξονες και τους Βησιγότθους. 
Ο εξευτελισμός του ανθρώπινου είδους δεν ανήκει στην έμφυτη αξιοπρέπεια των Ελλήνων, αλλά είναι  προνόμιο του πραγματικού ρατσιστικού και φιλοπολεμικού  κυττάρου της Ευρώπης των παγκόσμιων πολέμων, των Απαρτχάιντ και όλων των αιματοβαμμένων αποικιών.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια