Προσφατα
.

22.5.15

Η σημαία των προγόνων σας


Του Γιάννη Λαζάρου 
Ευτυχώς η αξιοπρέπεια των συνειδητοποιημένων Ελλήνων δεν ήταν ποτέ ταυτόσημη με αυτή των δήθεν αριστερών. Μετά την χθεσινή σουργελιάδα με τις χαριτομενιές του πρωθυπουργεύοντος πλάι-πλάι στο αφεντικό Μέρκελ,  η αξιοπρέπεια των λίγων έμεινε ψηλά καθώς την ίδια στιγμή όσοι έδωσαν την αξιοπρέπειά τους μέσω ψήφου να την διαχειριστεί ο Αλέξης και η παρέα του, την είδαν να γίνεται κιλότα της Γερμανίδας καγκελαρίου. Τίγκα αξιοπρέπεια. Άντε τώρα να ξαναφορέσεις την αξιοπρέπεια στο κούτελο, αφού την βγάλει καταϊδρωμένη η Άγκελα από το στενό της παντελόνι! 
Ακούμε για Σύνοδο Κορυφής και το μόνο που βλέπουμε είναι "και στην κορφή κανέλα". Ακούμε για συνολική πολιτική αλλαγή της Ε.Ε με το όραμα του Σύριζα και αυτό
που εισπράττουμε είναι μία κατ' ιδίαν συνάντηση της Μέρκελ με τον Τσίπρα. Ένα κακέκτυπο του δεξιοτάτου Σαμαρά ο οποίος και χριστιανοδημοκράτης είναι και ποτέ δεν έκρυψε ότι θέλει να προσκυνά με 500 υπογεγραμμένα μνημόνια, όπως έκανε άλλοτε ο κομματικός του  πατέρας Κωνσταντίνος Καραμανλής. 
Πού είναι εκείνη η αλλαγή στις διπλωματικές σχέσεις για το "κοινό μας σπίτι, την κοινή μας πατρίδα Ευρώπη"; Πού είναι τα υπόλοιπα κράτη-μέλη σε αυτές τις συνευρέσεις; Πουθενά δεν είναι, γιατί ποτέ δεν ήταν πουθενά. Όπως είδαμε χθες τον Τσίπρα να κάθεται στο καναπεδάκι με την Μέρκελ και τον Ολαντ να κρατά φανάρι, έτσι ακριβώς γίνεται με όλα τα υπόλοιπα κακομοίρικα κράτη-μέλη που απαρτίζουν την Ε.Ε. Έτσι κάθεται και ο Λετονός, ο Ιταλός, ο Πορτογάλος, ο Ιρλανδός κοκ. "Βαράνε" προσοχή στην Γερμανία και πάντα με την Γαλλία να παίζει το ρόλο του "καλού μπάτσου". Από το 1948 και την πρώτη Ένωση Άνθρακα και Χάλυβα που συνέστησαν Γερμανία και Γαλλία τίποτε δεν άλλαξε. 
Θέλει να μάς πείσει τώρα το μειράκιον Αλέξης ότι την κοντά 70 χρόνια επιχείρηση Ε.Ε θα έρθει να την αλλάξει με ιδέες του ευρωπαϊκού διαφωτισμού, ο οποίος εντελώς τυχαία συμβαίνει να είναι ο Γαλλικός, δηλαδή του φερέφωνου της Γερμανίας. 
Ο κύριος Τσίπρας θέλει να αλλάξει ξανά την Ε.Ε, η οποία άλλαξε δημοκρατικά και με την απίστευτη ενίσχυση του προέδρου του Σύριζα  όταν έβαλε μέσω ψήφων ως Υπερπρωθυπουργό της Ε.Ε  τον Γιούνκερ.  Έναν από τους πιο ακραίους δεξιούς (του ίδιου κόμματος με τον Σαμαρά) και τον πιο ακραίο φεντεραλιστή της μαφιόζικης Ε.Ε. Τι άλλη αλλαγή να κάνει ο κύριος Τσίπρας; Τώρα αν αυτός θεωρεί δημοκρατικό να κάθεται στο ίδιο καναπεδάκι με τη Μέρκελ και τον Ολάντ γράφοντας στα μαλακόσολα παπουτσάκια του τους υπόλοιπους εταίρους, αποδεικνύει ότι γουστάρει τρελά τη Μέρκελ και την απόλυτη εξουσία της Γερμανίας στο παιχνίδι. 
Πολύ απλά θα μπορούσε να της γυρίσει την πλάτη ζητώντας ανοιχτή συζήτηση από όλους τους αρχηγούς κρατών-μελών της Ε.Ε. Τι είναι αυτά τα σούξου μούξου μανταλάκια με τον πρώην εχθρό σου; Δηλαδή τι άλλαξε στην γραμμή της πολιτικής του Σύριζα και από εκεί που βλέπαμε μπροστάρη τον κ. Τσίπρα σε διαδηλώσεις εναντίον της επίσκεψης της Καγκελαρίου στην Αθήνα, τώρα πηγαίνει και την βλέπει στα κρυφά πίνοντας τσάι; 
Η Μέρκελ δεν άλλαξε πολιτική, όπως δεν αλλάζει πολιτική κανένα ισχυρό κράτος όσοι αιώνες κι αν περάσουν. Η Μέρκελ ίδια πολιτική με τον προκάτοχό της Χίτλερ είχε και αυτός με τον Κάιζερ. Το θέμα είναι πώς αλλάζει αυτή η ριμάδα η πολιτική γραμμή στην Ελλάδα; Πώς μπορεί να γλύφεις εκεί που πριν έφτυνες; Πολύ απλά μπορείς διότι είσαι εκ θέσεως, φύσεως και καταστάσεων αναξιοπρεπής. 
Πάρτε για παράδειγμα την Αγγλία για να καταλάβετε τι σημαίνει έχω ισχυρή πολιτική γραμμή αιώνων κι ας γκρεμιστεί το σύμπαν. Ο Κάμερον δεν θα καθίσει στον καναπέ παρέα με την Μέρκελ και τον Ολαντ για να τα πούμε περί μεταναστευτικού και αλλαγής Συνθηκών στην Ε.Ε. Ούτε καν με τον Γιούνκερ. Ο Κάμερον θα ανέβει στο βήμα και θα μιλήσει σε όλους τους εταίρους του ίσος προς ίσο. Και στους 27. Κι αν γουστάρουν να μην κάνουν αυτά που η χώρα του επιθυμεί, τους λέει ένα πολύ ωραίο "Bye bye, baby" κι ας τρώνε κάρβουνο οι Άγγλοι για να επιβιώσουν. Το έχουν ξανακάνει και μια χαρά η αξιοπρέπειά τους στέκεται ψηλά. Έχει πέσει πείνα δεκαετιών στην Αγγλία που αν την περνούσαν οι Έλληνες θα είχαν μεταναστεύσει για τον πλανήτη Άρη. "Η πείνα έρχεται και φεύγει, η αξιοπρέπεια όταν φύγει δεν γυρνά ποτέ", έλεγε κάποιος που πείνασε πολύ.
Μέσα σε όλη αυτή την ξεφτιλισμένη υποτακτική κατάσταση που ζούμε ως λαός με εκπρόσωπο της πλήρους αναξιοπρέπειας τον Τσίπρα, μάς καλεί ο Μανώλης Γλέζος να κατεβούμε στον δρόμο ενάντια στην Ε.Ε "που θέλει να πιει το αίμα μας". Μάς καλεί "να σταθούμε στο πλάι του Σύριζα" κατεβαίνοντας στον δρόμο. 
Αποφασίστε με ποιον τελικά είστε για να ξέρουμε κατά πού θα ρίξουμε το γιαούρτι. Με την Ε.Ε του Γιούνκερ που φανατικά υποστήριξε ο Τσίπρας ως πρόεδρό της; Με την Ε.Ε που εκπροσωπείται από την Γερμανία και που με αυτή συνομιλεί τηλεφωνικά μέρα παρά μέρα ο Τσίπρας για να πούνε τα δικά τους; Με την Ε.Ε που υποστηρίζει τους ναζίστες Ουκρανούς; Με την Ε.Ε που μάς ξεφτιλίζει ως λαό επί μια 6ετία αποκαλώντας μας "λαμόγια, τεμπέληδες, δανειοζήτουλες"; Με την Ε.Ε που επίσημα χαρακτηρίζει τα εθνικά μας σύνορα ως σύνορά της; 
Όταν αποφασίσετε ότι έχετε σκοπό να κάνετε ρήξη με τους εχθρούς μας και όχι με τον λαό σας τότε καλέστε μας να κατέβουμε στον δρόμο. Έως τότε η σβάστικα από την Ακρόπολη δεν κατέβηκε ποτέ. Απλά έβαλε πολλά αστεράκια, πολλά χρωματάκια, πολλά ψεματάκια για να μπορεί να κρύβεται ο ναζισμός της ακόμη και κόντρα στον ελληνικό ήλιο.- 
« PREV
NEXT »

5 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι όχι να το κατανοήσει ο Τσίπρας αλλά σύσσωμος ο ελληνικός λαός.Ο Τσίπρας αν ήταν συνεπής θα έπρεπε να πει την αλήθεια νωρίς,δε μπορώ δε γίνεται να πάω κόντρα στα κελεύσματα της Γερμανίας κι όχι να υποκλέψει τη ψήφο ανθρώπων που τον εμπιστεύτηκαν όταν τους έλεγε go back Merkel κλπ.Ο λόγος του από τα διάφορα βήματα σαφής,κι ο λαός τον υποδέχτηκε,το να αλλάζει σταδιακά και να καταπίνει αμάσητα όλα αυτά που υποσχέθηκε επειδή δε μπορεί δεν είναι λόγος να κυβερνάει.Ή κάνεις όλα εκείνα που υποσχέθηκες χωρίς να ξεφεύγεις ή φεύγεις.Να περνάς μνημόνιο από τη πίσω πόρτα και να βαφτίζεις το κρέας ψαρούκλα είναι μόνο για τους αφελείς.Αν δε μπορούσες ήξερες ότι δε μπορούσες,αν δε το ήξερες ή έκανες πως δε το ήξερες γιατί διεκδικούσες την εξουσία?Δε γίνεται να μεταλλάσσεσαι σαν τον ιό Η1Ν1.Όταν σε εμπιστεύτηκε ο λαός γνώριζες τη θέληση του,και ήταν όλα τα ενδεχόμενα επειδή αυτός ο λαός επί μια πενταετία βασανίστηκε.Το να παρατείνεις το βασανισμό του δε σε τιμάει.Ευρώ γωνρίζουμε χωρίε μέτρα είναι αδύνατο,και μέτρα ίσον νέα δεινά.

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλάδα πραγματικά θα άλλαζε αν της έδιναν χρόνο,ανάσα,η ίδια με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό 15 ετίας έκανε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις πάντα με την αρωγή της Ευρώπης και με αναπτυξιακό σχεδιασμό.Οι αλλαγές δε γίνονται μέσα σε λίγο χρόνο,υπάρχουν νοοτροπίες δεκαετιών,τα βήματα έπρεπε να γίνονται σταδιακά και στοχευμένα,Αλλά η Ευρώπη δε το θέλει,η μάλλον η Γερμανία δε το θέλει,επιζητεί υποταγή και εξευτελισμό προς παραδειγματισμό των άλλων,αποτυχία ενός αριστερού εγχειρήματος έστω και του γλυκού νερού,αποικίες επιθυμούν οι γερμανοί και αν δεν αντισταθούν οι λαοί αλίμονο μας.

Ανώνυμος είπε...

Οι αλήτες της Ευρώπης φορτώσανε μισό τρισεκατομμύριο ευρώ στις πλάτες του ελληνικού λαού και δε ντρέπονται!Εκβιάζουν και απειλούν ταυτόχρονα,και το άκρον άωτον...,εμφανίζονται ως εκβιαζόμενοι!Αλλά εδώ θα πρέπει να έχεις ούμπαλα και μέζεα να τους τα τρίψεις στη μούρη,με ηγέτες που να τα διαθέτουν κι όχι να χαριεντίζονται με τα κοθόνια.

Ανώνυμος είπε...

Αν ο ελληνικός λαός έφαγε 500.000.000 δισεκατομμύρια ευρώ σήμερα θα έπρεπε να ήταν όλοι με μαζεράτι,βίλες χλιδάτες,καταθέσεις για 100 γενεές,σπίτια στη Λωζάνη στο Λονδίνο και τρία εξοχικά στα νησιά της Καραιβικής,ο κάθε έλληνας να είχε από τρείς εταιρείες στο εξωτερικό,ρούχα από οίκους υψηλής ραπτικής,κοσμήματα και αλυσσίδες στα χέρια στα πόδια στον ομφαλό στ΄αυτιά και στη μύτη,και άλλα τόσα σε θυρίδες!Αλλά όλα αυτά δεν ισχύουν,πάνω από 6.000.000 λιμοκτονούν κι άλλοι τόσοι είναι εν δυνάμει υποψήφιοι.Αλλά επειδή η γκεμπελική προπαγάνδα-μανούλες οι γερμανοί σε αυτό το τομέα-κάνει θραύση το μαύρο εύκολα μετατρέπεται σε λευκό και ο αράπης γίνεται κατάλευκος.

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας είναι η ελευθερία και όχι τα δανεικά λεφτά .
Γι'αυτό πρέπει να σφραγίσουν τα αυτιά και τα στόματά μας στις δανειοχρηματοσυζητήσεις .
Όταν κτηθεί το υπέρτατο αγαθό της ελευθερίας, το οποίο θα έχει "πίσω του και πλάϊ του " και όλα τα άλλα αγαθά ( ήθος, τιμή και όλα τα άλλα τα ΟΜΟΡΦΑ ), τότε θα βρεθούν και τα λεφτά, τα δικά μας τα λεφτά.
Εάν δεν "πέσει" για όσο χρειάζεται ΣΙΩΠΗ σε τούτον τον σκατοαχρηστοκουβεντοβομβαρδισμένο τόπο , τίποτα το ορθό δεν μπορεί να ξεκινήσει για την επανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας .
Εσείς, λοιπόν, κ. Λαζάρου, και κάποιοι άλλοι άνθρωποι ( λίγοι, θεωρώ ), μιλήστε, γιατί, πιστεύω, ότι έχετε, δικαίως, κτήσει το δικαίωμα .
Για εμάς τους υπολοίπους, θεωρώ, ότι θα είναι χρήσιμο και ευεργετικό να το ΒΟΥΛΩΣΟΥΜΕ, επί του παρόντος .
Ας ακούσουμε τους λίγους που γνωρίζουν τα χρήσιμα και όχι τους πολλούς, πολυμαθείς ....που εν τέλει δεν προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο σύγχυση και αποπροσανατολισμό . Γιατί όταν αυτές τις ώρες δεν μιλάς ξεκάθαρα για την Πατρίδα σου, αλλάς μιλάς, τότε ουσιαστικά και περίτεχνα, με όπλο την άχρηστη πολυμάθεια, την ΠΡΟΔΙΔΕΙΣ συνειδητά .
ΣΚΑΣΜΟΣ, λοιπόν....και κατά πρώτον στην σχολιάζουσα .