Προσφατα
.

22.5.15

Απέλασαν βρέφος έξι μηνών

Βρετανία: Αγοράκι έξι μηνών απελάθηκε επειδή... δεν το θέλει η μητέρα του!
Με την απορία ζωγραφισμένη στα μεγάλα εκφραστικά του μάτια, ο μόλις έξι μηνών Μπένζαμιν, ταξιδεύει σε ένα άγνωστο μέλλον... 

Ο μόλις έξι μηνών Μπένζαμιν, που γεννήθηκε στο Λίβερπουλ, από Σλοβάκους γονείς, μπήκε στο αεροπλάνο για να ταξιδέψει στην Μπρατισλάβα, στην αγκαλιά μιας κοινωνικής λειτουργού. 

Ίσως, να είναι ο μικρότερος μετανάστης, που απελάθηκε από τη Βρετανία, επειδή η μητέρα του αποφάσισε ότι δεν τον θέλει πια...

Στα μεγάλα μάτια του μικρού είναι ζωγραφισμένη η απορία, ενώ δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια των δύο Βρετανίδων κοινωνικών λειτουργών, που συνόδευσαν το παιδί στην πτήση από το Λίβερπουλ προς Μπρατισλάβα, για να το παραδώσουν στα χέρια των Σλοβάκων κοινωνικών λειτουργών.

Ποια είναι όμως η ιστορία του Μπένζαμιν και γιατί δεν μπορεί να παραμείνει στη χώρα που γεννήθηκε; Οι Σλοβάκοι γονείς του, των οποίων τα ονόματα δεν έχουν γίνει γνωστά, μετακόμισαν πριν μερικούς μήνες στο Λίβερπουλ, όπου γεννήθηκε ο μικρός. 

Το παιδί πήρε την υπηκοότητα των γονιών του, αφού σύμφωνα με νόμο που ισχύει στη Βρετανία από το 2006, για να πάρει ένα παιδί που γεννιέται από μη Βρετανούς γονείς στη χώρα την υπηκοότητα, θα πρέπει τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο γονιών, να έχει συνεχή παραμονή στη Βρετανία επί πέντε έτη. 

Η μητέρα του Μπένζαμιν τον παρέδωσε στην φροντίδα των κοινωνικών υπηρεσιών, αφού δήλωσε ότι δεν μπορεί να τον μεγαλώσει. Έτσι, ο Μπένζαμιν, απελάθηκε από την χώρα και με την συνοδεία δύο κοινωνικών λειτουργούν πέταξε για Μπρατισλάβα. Όταν έφθασε στην πρωτεύουσα της Σλοβακίας, ο μικρός παραδόθηκε στην αγκαλιά μιας κοινωνικής λειτουργού, που τον οδήγησε σε ένα ίδρυμα για την φροντίδα παιδιών, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη. 

Το μέλλον του μικρού αγοριού είναι άγνωστο. Μετά το ίδρυμα θα αναζητηθεί μια ανάδοχη οικογένεια και αργότερα, ο μικρός θα δοθεί για υιοθεσία... 

Η πτήση από Λίβερπουλ προς Μπρατισλάβα κράτησε δύο ώρες και σαράντα λεπτά και ήταν μια πτήση «γεμάτη δάκρυα». Ο μικρός έκλαιγε, επειδή βγάζει δοντάκια και πονάει και οι δύο Βρετανίδες κοινωνικοί λειτουργοί που τον συνόδευαν, έκλαιγαν από συγκίνηση... 

Η μία κοινωνική λειτουργός δήλωσε στον βρετανικό Τύπο: «Ήταν ανήσυχος σε όλη την διάρκεια της πτήσης, βγάζει δόντια και φαίνεται πως πονάει, γι' αυτό έκλαιγε στο αεροπλάνο, αλλά ήταν εντάξει».
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια