Προσφατα
.

29.4.15

Το κοινοβούλιο κομπάρσος της Ε.Ε

Δούρειος ίππος η ομάδα Τσακαλώτου- Η Ε.Ε παίρνει την Ελλάδα στα χέρια της τελειωτικά

Η κυβέρνηση διέψευσε τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ σύμφωνα με τις οποίες ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ ζήτησε τηλεφωνικώς την απομάκρυνση του κ. Βαρουφάκη από τις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν διέψευσε τις σοβαρότατες δηλώσεις που δείχνουν την πλήρη υποτέλεια της Ελλάδας στους δανειστές.

Ο κ. Ντάισελμπλουμ στην συνέντευξή του στο RTL News τόνισε ότι το Οικονομικό θέμα της Ελλάδας είναι λιγότερης σημασίας για τους δανειστές από αυτά που πρόκειται να κάνουν με την νέα ομάδα διαπραγμάτευσης που θα ηγείται ο κ. Τσακαλώτος. Οι δανειστές πρόκειται να βάλουν "χέρι" σε ό,τι χαρακτηρίζει την ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Γιούρογκρουπ δήλωσε:"Δεν πρόκειται μόνο για τα Οικονομικά αλλά και για την Ενέργεια, τη Δικαιοσύνη, τις Εξωτερικές Υποθέσεις... Είναι τόσο μεγάλο (το πεδίο) που χρειαζόμαστε έναν απευθείας σύνδεσμο, υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού".

Η Ε.Ε παίρνει στα χέρια της την πολιτική εξουσία της Ελλάδας
Με την δήλωση αυτή ξεκαθαρίζονται πολλά πράγματα για την πολιτική λύση που ζητούσε από την αρχή της διακυβέρνησής του ο κ. Τσίπρας. Από εδώ και στο εξής με την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα οι εταίροι-δανειστές θα αποφασίζουν για το πως θα ασκείται η Ενεργειακή Πολιτική, η Δικαιοσύνη της χώρας και η Εξωτερική Πολιτική της. Η κυβέρνηση μετατρέπει τον ελληνικό κοινοβούλιο σε κομπάρσο, εφόσον ο κ. Τσακαλώτος θα μεταφέρει τις αποφάσεις  της Ε.Ε ως αγγελιοφόρος  απευθείας στον πρωθυπουργό. Από εκεί και πέρα θα στήνονται τυπικά νομοσχέδια που πάντα θα πρέπει να έχουν την έγκριση του γνωστού πλέον Brussel Group (με την υπογραφή Βαρουφάκη), τα οποία θα κατατίθενται τυπικά προς ψήφιση στο ελληνικό κοινοβούλιο. Εν ολίγοις, καταργούνται ουσιαστικά τα υπουργικά συμβούλια, οι επιτροπές βουλευτών και το ίδιο το ελληνικό κοινοβούλιο.

Πέρα από τα οικονομικά νομοσχέδια, τα οποία δεν έχουν ούτε μία τελεία παραπάνω από αυτό που θέλουν οι εταίροι, η Ε.Ε έχει την πλήρη λειτουργία του ελληνικού κράτους. Ο κ. Τσακαλώτος και η ομάδα του θα είναι οι "μεταφορείς" των αποφάσεων για τυπικούς αποκλειστικά λόγους μη φανεί στον λαό ότι η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική κυριαρχία όχι μόνο στα λόγια, αλλά πλέον και στα έργα.

 Ενέργεια και δημόσια γη στην Ε.Ε
Ο κύριος Ντάισελμπλουμ έβαλε το οικονομικό θέμα της Ελλάδας σε άλλη κλίμακα. Δήλωσε ότι η Ελλάδα θα παίρνει συνεχώς δανεικά για να μπορεί να "επιβιώσει". "Χωρίς περαιτέρω δάνεια, η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει, αυτή είναι η πραγματικότητα", είπε ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ. Αυτό το συνδύασε με την Δικαιοσύνη, τις Εξωτερικές Υποθέσεις και βέβαια την Ενέργεια. Το θέμα της Ενέργειας που το πήρε πάνω του ο κύριος Λαφαζάνης (της αριστερής πλατφόρμας) είναι αποκλειστικά στα χέρια της Ε.Ε. Ακόμη και οι αγωγοί φυσικού αερίου είναι απόφαση σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ της Ε.Ε και η Ελλάδα απλά παραχωρεί έδαφος για να βολέψει ενεργειακά την Δυτική Ευρώπη. Από τις δηλώσεις Ντάισελμπλουμ καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και τα ανταποδοτικά που συνεχώς αναφέρει ο κ. Λαφαζάνης θα είναι σύμφωνα με αυτά που θα αποφασίσουν οι εταίροι. Καθόλου απίθανο με τα ανταποδοτικά και τα τέλη που κλείνει συμφωνίες η ελληνική κυβέρνηση με Ρώσους και Αζέρους να πληρώνονται τα χρέη των συνεχόμενων δανείων που θα πρέπει να παίρνει η Ελλάδα για να μην χρεοκοπήσει. 

Με την δήλωση του κύριου Ντάισελμπλουμ, που μιλάει πάντα εκ μέρους της Ε.Ε., οι Έλληνες πρέπει να αρχίσουν να ανησυχούν και τις αποκρατικοποιήσεις που η ελληνική κυβέρνηση έκανε πίσω με την προϋπόθεση ότι στο δημόσιο θα μένει το 49% και τα κέρδη να μην πηγαίνουν αποκλειστικά στα δάνεια της χώρας. Από την στιγμή που το "πεδίο είναι μεγάλο" σύμφωνα με την Ε.Ε και όχι αποκλειστικά το οικονομικό, στην ουσία ακόμα και το 49% που μένει στο δημόσιο από τις αποκρατικοποίησεις θα το διαχειρίζεται η Ε.Ε και θα μεταφέρει τις αποφάσεις μέσω του Έλληνα πολιτικού διαμεσολαβητή απευθείας στον πρωθυπουργό. 

Νομοθετική και δικαστική εξουσία στην Ε.Ε
Η Ε.Ε έκανε αυτό που ήθελε και η ελληνική κυβέρνηση το θεωρεί ως δική της μεγάλη επιτυχία. Το οικονομικό θέμα έγινε πολιτικό. Τέλος οι διαπραγματεύσεις που αφορούν το δάνειο μέσω μνημονίων. Από τη σημερινή συζήτηση του Brussel Group για το πρώτο πολυνομοσχέδιο σκούπα της νέας κυβέρνησης που πρέπει να εγκριθεί από τους δανειστές-πολιτικούς  για να ψηφιστεί από τις μαριονέτες Έλληνες βουλευτές, οι δανειστές πλέον έχουν καθίσει στις υπουργικές θέσεις του ελληνικού κοινοβουλίου, στην έδρα του προέδρου της Βουλής ακόμα και στις θέσεις των εδράνων των βουλευτών που θα ψηφίσουν υπέρ. Βάζουν ακόμα και την υπογραφή του Προέδρου της Δημοκρατίας προς έγκριση κι αν υπάρχει αντισυνταγματικότητα τότε μέσω της Δικαιοσύνης που είναι έτοιμοι να πάρουν στα χέρια τους, θα δικάζουν οι ίδιοι τις αποφάσεις τους.

Όσο για την αναφορά του κ. Ντάισελμπλουμ στις Εξωτερικές Υποθέσεις της χώρας, εφόσον τα σύνορα δεν είναι ελληνικά αλλά ευρωπαϊκά, όπως δήλωσε προσφάτως ο Έλληνας Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μπορούν να πάνε όπου συμφέρουν τους διαχειριστές και να προκαλέσουν ρήξεις με χώρες που συμφέρουν τους διαχειριστές οι οποίοι για ένα δάνειο που χρεώθηκες σου παίρνουν την χώρα με τον πιο άτιμο τρόπο βασισμένο στην δημοκρατική ψήφου του ίδιου του λαού. 
« PREV
NEXT »

2 σχόλια

Ανώνυμος είπε...

Υποτίθεται ψηφίστηκε κυβέρνηση η οποία να υπηρετεί το λαό και εν ονόματι του να αποφασίζει με τις υποσχέσεις μιας νωπότατης εντολής.Σήμερα τι βλέπουμε,όλα πάνε πίσω,οι κοκο...τούμπες εξωραίζονται η τρόικα μένει,ο Νταισεμπλούμης το χαβά του ως τσιράκι του Σόιμπλε,τα μέτρα πλησιάζουν,το νέο μνημόνιο αποκαλείται συμφωνία,και ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι.Η Δραχμή από τα εξωνυμμένα ΜΜΕ εμφανίζεται ως ο εφιάλτης με τις λεύκες,ενώ με το ευρώ που δεν υπάρχει πλέον σε καμιά τσέπη φαντάζει ως γυναίκα παρθένα που τι λιμπίζονται όλοι.Με ευρώ ούτε το 2030 δε θα δούμε φως,και όσοι το ονειρεύονται θα θαφτούν μαζί του στο φέρετρο που οι γερμανοί μας ετοιμάζουν αν συνεχίσουμε την ίδια γραμμή.Όσο για τους μεγαλύτερους ας επενδύουν πλέον με το ευρώ στον άλλο κόσμο αφού βιολογικά είναι ήδη καταδικασμένοι,δε πρόκειται να ξαναδούν τις παχιές αγελάδες

Ανώνυμος είπε...

Ένα είναι βέβαιο,στο φέρετρο προς την αιώνια κατοικία σε τοποθετούν πάντα-είναι νόμος-οι άλλοι.Επιτέλους ας ανατρέψουμε τη φύση και το νόμο,ας τοποθετήσουμε εμείς το ευρώ τους στο φέρετρο που μας ετοιμάζουν.