Προσφατα
.

9.3.15

Τέλος τα ουάου

Ε.Ε: Τα νομοσχέδια "αλληλεγγύης" είναι μονομερής κίνηση
Ξενοφώντας Ερμείδης
Κατά την διάρκεια του Γιουρογκρούπ ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας με την υποστήριξη κι άλλων Ευρωπαίων ομολόγων του,  έτριξε τα δόντια στον κ. Βαρουφάκη ότι τα νομοσχέδια που κατεβάζει για ψήφιση στην Βουλή η ελληνική κυβέρνηση είναι μονομερείς κινήσεις και αυτό απαγορεύεται από τα προσυμφωνημένα. "Το νομοσχέδιο για την αλληλεγγύη αποτελεί μονομερή κίνηση", έκραξαν οι εταίροι.

Τον λόγο πήρε ο Ντάισελμπλουμ υποστηρίζοντας το αφεντικό Σόιμπλε και ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη πλήρη ενημέρωση. Ο υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δεν χτύπησε το χέρι στο τραπέζι, ούτε έκανε "ουάου" αλλά υποσχέθηκε ότι θα ενημερώσει τα αφεντικά.

Μετά από αυτό το συμβάν το Μαξίμου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι δεν πρόκειται να μην κατατεθούν τα εν λόγω νομοσχέδια διότι οι εταίροι ζήτησαν "ενημέρωση" και όχι "διαβούλευση". Η σοβαρή δήλωση της ελληνικής κυβέρνησης μετά από την απίστευτη επίθεση κατά την αξιοπρέπειάς της από τους εταίρους της είναι η εξής: "Απλώς θα έχουμε μια ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ για νομοσχέδια που έχουν δημοσιονομικό χαρακτήρα".


Αλλού βαράν τα όργανα.....
Το Μαξίμου όσον αφορά τα όσα είπαν Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί για τις δύο εβδομάδες που πήγαν χαμένες, για την επιστροφή μόνιμου ελεγκτικού μηχανισμού στην Ελλάδα και προσυνεννόηση για οποιοδήποτε νόμο που κατατίθεται προς ψήφιση, κατάλαβε άλλα αντί άλλων.

Το Μαξίμου συμπύκνωσε τα αποτελέσματα του Γιουρογκρούπ με τον δικό του τρόπο και δυστυχώς με η ίδια ασάφεια συνεχίζει να χαρακτηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης που κάποτε, κάπου, κάπως θα έφερνε την "ανατροπή": 
1) Ξεκινάει η διαδικασία για την εφαρμογή της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, γεγονός που αποτελεί θετικό σήμα για να χαλαρώσει η στάση της ΕΚΤ απέναντι στην Ελλάδα. 
2) Παρά την παραπληροφόρηση των τελευταίων ημερών, οι ελληνικές προτάσεις έγιναν αποδεκτές πολιτικά από το Eurogroup. 
3) Την Τετάρτη ξεκινούν οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων Ελλάδας και θεσμών. Οι κοινές συζητήσεις με τους θεσμούς θα γίνονται αποκλειστικά στις Βρυξέλλες και όχι στην Αθήνα. Υπενθυμίζουμε ότι η τρόικα ως μηχανισμός αποτελεί οριστικό παρελθόν. 
4) Διατυπώθηκε η βούληση των θεσμών για να λυθεί άμεσα το χρηματοδοτικό πρόβλημα. 
5) Η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει τον εμπλουτισμό της λίστας των μεταρρυθμίσεων με επιπρόσθετες επεξεργασμένες προτάσεις.
« PREV
NEXT »

1 σχόλιο

Ανώνυμος είπε...

Μου ΄ρχονται στο νου τα go back Merkel και το go back herr Σοιμπλε ή και το go back troika του Τσίπρα και αναρωτιέμαι,μήπως ο κόσμος μας βιώνεται ως παράλληλοι διαφορετικοί κόσμοι?Όπως ας πούμε υλικός κόσμος και πνευματικός,κόσμος ορατός και κόσμος άυλος,κόσμος ύλης και αντιύλης.Αλλά να μας το λένε νωρίς πολύ πριν αναλάβουν θώκους,να ξέρουμε από ποιό κόσμο προέρχονται και έτσι να έχουμε το ηθικό ανάστημα να πούμε έφταιξα,βαράτε με κι ας κλαίω,το έκανα για τα παιδιά μου σαν το Χαρδούβελη,φοβήθηκα το Σόιμπλε,τρόμαξα στη θέα του,δε γίνεται να είμαι ένας καθηγητής άφραγκος από τη μια μέρα στην άλλη,είναι καλύτερος ο Χριστοφοράκος που κυκλοφορεί ελέυθερος με τη κάλυψη και τη προστασία του γερμανικού βαθέως κράτους?