Προσφατα
.

24.3.21

«Kολασμένος» Απρίλιος στη Γαλλία λόγω ιού

Ο επόμενος μήνας θα είναι «κολασμένος» για το γαλλικό υγειονομικό σύστημα και ιδιαιτέρως για τα νοσοκομεία, ανέφερε επί λέξει ο επικεφαλής τμήματος εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Παρισιού. 
 
Αντίστοιχη προειδοποίηση απηύθυνε και ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών. Μιλώντας την Τετάρτη στον κρατικό ραδιοσταθμό France Inter, ο Ζαν-Φρανουά Τιμζίτ, προϊστάμενος ΜΕΘ στο νοσοκομείο Μπισά του Παρισιού, έκανε λόγο για πολύ δυσοίωνες προοπτικές για τα νοσοκομεία στο Παρίσι και γενικά στη Γαλλία εξαιτίας του διογκούμενου τρίτου κύματος του κορωνοϊού που σαρώνει τη χώρα. 
 
Ο κ. Τιμζίτ, που έχει και πανεπιστημιακή καριέρα, τόνισε ότι το σύστημα υγείας φτάνει στα όριά του, ενώ το βράδυ της Τρίτης είχε δηλώσει στον τηλεοπτικό σταθμό BFM TV ότι «δεν υπάρχουν κρεβάτια πουθενά» μετά την εισαγωγή 1.360 νέων περιστατικών στα νοσοκομεία της γαλλικής πρωτεύουσας μόνο κατά τη διάρκεια της Τρίτης. 
 
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών έχει ξεπεράσει εκείνον της κορύφωσης του δεύτερου κύματος, το φθινόπωρο, με πιθανές συνέπειες πλέον στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στους ασθενείς. 
 
Επίσης την Τετάρτη ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν προέβλεψε ότι η Γαλλία έχει μπροστά τις αρκετές ακόμη δύσκολες εβδομάδες και τόνισε πως «πρέπει απαραιτήτως να εμποδίσουμε με τη συμπεριφορά μας την αναπαραγωγή του ιού». 
 
Οι σχετικές προειδοποιήσεις για τις προσεχείς ημέρες έχουν ιδιαίτερη σημασία για τη Γαλλία που ετοιμάζεται να γιορτάσει σε 10 ημέρες το Πάσχα. 
 
 
kathimerini Reuters, La Tribune

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια