Προσφατα
.

6.3.21

Τσεχία: Έκκληση σε άλλες χώρες να δεχθούν ασθενείς με κοροναϊό


 

Η Τσεχία ζήτησε από τη Γερμανία, την Ελβετία και την Πολωνία να πάρουν δεκάδες ασθενείς με κοροναϊό, καθώς η κατάσταση στα νοσοκομεία της έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο, ανέφερε σήμερα το Υπουργείο Υγείας. 
 
Η χώρα των 10,7 εκατ. κατοίκων είναι μία από τις πλέον πληγείσες στον κόσμο τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς πολλά περιφερειακά νοσοκομεία, αντιμέτωπα με μεγάλη εισροή ασθενών κοροναϊού, χρειάστηκε να τους μεταφέρουν αλλού, σε μερικές περιπτώσεις ακόμη και εκατοντάδες μίλια μακριά! 
 
«Ο μεγάλος αριθμός ασθενών που έχουν πρόσφατα μολυνθεί έχει εντείνει την πίεση στο σύστημα υγείας και ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία αυξάνεται», αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του Υπουργείου. 
 
Μέχρι σήμερα το πρωί, 8.153 ασθενείς με Covid-19 νοσηλεύονταν, περιλαμβανομένων 1.735 σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Υγείας. «Σε ορισμένες περιοχές, τα νοσοκομεία έχουν εξαντλήσει τις δυνατότητές τους και δεν μπορούν πλέον να παράσχουν κατάλληλη φροντίδα ή να δεχθούν νέους ασθενείς χωρίς βοήθεια από άλλα», ανέφερε στην ανακοίνωση ο Τσέχος υπουργός Υγείας, Γιαν Μπλάτνι. 
 
Σε όλη τη χώρα, το 13% της συνολικής δυναμικότητας των μονάδων εντατικής θεραπείας είναι διαθέσιμο, ενώ στην πρωτεύουσα, Πράγα, η διαθεσιμότητα είναι 5%. Σημειώνεται ότι η γειτονική Σλοβακία μετέφερε τους πρώτους ασθενείς της με κορονοϊό στο εξωτερικό αυτή την εβδομάδα, καθώς τα νοσοκομεία της είναι γεμάτα ασθενείς με Covid-19.

 

in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια