Προσφατα
.

17.3.21

Αυτός ο πόλεμος δεν θα έχει ήρωες

της Κατερίνας Γκαράνη 
Έναν ολόκληρο χρόνο έχουμε γίνει τα πειραματόζωα επιτροπών ειδικών και κυβέρνησης. Έχουμε άπαντες καταλάβει ότι δεν θα είναι τίποτε ίδιο μετά την πανδημία όσον αφορά στην καθημερινότητά μας -ακόμα και αν εμβολιστούμε όλοι- γιατί ένας ιός δεν εξαφανίζεται, δεν ξέρει κανείς τι κουσούρια θα αφήσει σε όσους νόσησαν, και ακόμα παίζουν με το "άνοιξε-κλείσε" αντί να έχουν βάλει ήδη μπροστά τον τρόπο να εργάζεσαι, να κινείσαι, να έχεις την προσωπική σου ζωή, να πηγαίνεις τις διακοπές σου με βάσει τα νέα δεδομένα που έχουν εμφανιστεί. 
Οι Έλληνες ζούνε στην Ελλάδα 365 ημέρες το χρόνο και όχι οι τουρίστες. 
Οι Έλληνες πληρώνουν φόρους δυσβάστακτους και είναι με την ψυχή στο στόμα σε μια κατεστραμμένη από τις πολιτικές οικονομία και όχι οι τουρίστες. Πρώτα λοιπόν, δικαίωμα για διακοπές έχουν οι Έλληνες και όχι οι τουρίστες και για να το έχουν αυτό θα πρέπει καταρχάς να κινηθεί η πραγματική οικονομία και όχι το εξτραδάκι για κάθε οικονομία, που είναι ο τουρισμός. Ξέρουν και οι Έλληνες να ξοδεύουν χρήματα στις διακοπές τους αλλά γιατί δεν έχουν και δεν μπορούν να στηρίξουν τον τουρισμό να το σκεφτούν τα μυαλά που μας κυβερνούν 12 χρόνια. 
Οι Έλληνες έφτιαξαν την Ελλάδα τουριστικό προορισμό με τα δουλεμένα τους λεφτά και όχι οι τουρίστες. 
Παίζουν με την ψυχολογία εκατομμυρίων πολιτών που είναι σίγουρο ότι μόλις λένε "ανοίγουμε" γίνεται η έξοδος του Μεσολογγίου από το σκάσιμο μηνών μέσα στο σπίτι και με αποτέλεσμα να γίνει και πάλι έξαρση της νόσου. Μετά λένε ξανά "κλείνουμε" και ξανά έφοδος από τους πολίτες να προλάβουν την μία ημέρα πριν να ξαναμπούν φυλακή με αποτέλεσμα να γίνονται δύο φορές απρόσεκτοι. 
Σαν μην έφταναν οι πανωλεθρίες στο ενδιάμεσο είχαν την φαεινή ιδέα να ανοίξουν και τα σχολεία! Συν όλα αυτά δεν έχουν πάρει καμία απόφαση τι θα γίνει με τις δημόσιες συγκοινωνίες, τι θα γίνει με τις προληπτικές εξετάσεις πολιτών για άλλες ασθένειες χωρίς να έχουν τον φόβο ότι παίρνουν ρίσκο να μπουν σε οποιοδήποτε υγειονομικό χώρο για να αντιμετωπίσουν το όποιο πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχουν και είναι άσχετος με τον ιό. 
Μία πολιτική καθαρά φοροεισπρακτική με το γκλομπ και το πρόστιμο για προκλητικά γελοίους λόγους, με νέους ανθρώπους να έχουν χάσει ήδη τον έναν χρόνο από τα σημαντικότερα χρόνια τους, εφόσον βλέπουν ότι η σοβαρότητα των μεγάλων έχει μεταναστεύσει δια παντός από τον τόπο, κάνοντας και πάρτι στα κρυφά, να βρεθούν με αυτόν/αυτή που έχουν φυσιολογικότατα ερωτευθεί και να θέτουν καταρχάς την υγεία τους σε κίνδυνο και κατά συνέπεια την υγεία όλης της αγέλης. 
Γερόντια που έχουν πάθει καταθλιπτικά επεισόδια μέσα στο σπίτι απομονωμένοι από τα πάντα και δεν βλέπουν πια τον λόγο να είναι προσεκτικοί με τον ιό εφόσον ούτως ή άλλως τα χρόνια τους είναι μετρημένα γι' αυτό όταν βγαίνουν τις ελάχιστες στιγμές έξω να μην κάνουν σαν μικρά παιδιά τραβώντας κάτω τις μάσκες, μην τηρώντας αποστάσεις, πηγαίνοντας στην εκκλησία μπας και τους σώσει η Παναγία γιατί η κυβέρνηση είναι σίγουρο ότι δεν θέλει να τους σώσει. 
Απαιτούν από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να ξεπερνά κάθε φορά που γίνεται ένα δικό τους στρατηγικό λάθος να δίνουν υπεράνθρωπες μάχες μέσα σε αποδεκατισμένα νοσοκομεία για να φτάσουμε να τους πετάνε το μπαλάκι "πάρτε την ευθύνη ποιος θα μπει σε ΜΕΘ για να σωθεί και ποιος θα μείνει έξω". 
Οι πολιτικοί, όπως και σε κάθε πόλεμο, δεν αντιμετώπισαν ποτέ τον θάνατο απλά έδιναν διαταγές. Έτσι και τώρα. Σκέφτηκε άραγε κανείς το προσωπικό των νοσοκομείων που επί ένα χρόνο έχει ξεπεράσει κάθε ανθρώπινη αντοχή ζώντας με το ρίσκο της ίδιας της μόλυνσης για τους ίδιους, σε τι κατάσταση θα είναι σωματική και ψυχολογική μετά την λήξη της πανδημίας; Απαιτούμε! Και οι πολιτικοί από τη μια αλλά και οι πολίτες λέγοντας το απίστευτο "φτιάξτε ΜΕΘ και αφήστε μας να κάνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς μέτρα". Ποιος θα σε σώσει στη ΜΕΘ; Ποιος θα σε σώσει ακόμα και σε απλό θάλαμο; Πώς απαιτείς το "σώσε με έχεις υποχρέωση" αφού πριν η λογική σου ήταν αυτή που έφτασε τα πράγματα εδώ που τα έφτασε; Λες και οι ΜΕΘ είναι μια εξαγωγή δοντιού, λες και το προσωπικό για τις ΜΕΘ το εκπαιδεύουμε σε τρεις μήνες και είναι έτοιμο. 
Πώς λοιπόν, μετά από όλα αυτά να μην παίρνει φόρα ό,τι ηλίθιο κυκλοφορεί και να έχει άποψη περί του ιού υποστηρίζοντας ότι μια γρίπη είναι και τελικά "η προστασία είναι αυτή που σκοτώνει"; Ο καθένας και ο χαβάς του και αυτό γίνεται αποκλειστικά από την επικίνδυνα ανώριμη μέχρι εγκλήματος στρατηγική μιας κυβέρνησης αλλά και ολόκληρης της αντιπολίτευσης που ένα σοβαρό πλάνο και όχι απλά "κατηγορώ" δεν έχει καταθέσει τόσο μέσα στην Βουλή. Απλά "η κυβέρνηση κάνει πανωλεθρίες" λες και αυτοί αν ήταν κυβέρνηση θα τα έκαναν καλύτερα με ένα σύστημα υγείας που επί 12 χρόνια καταρρέει και καταρρέει και μια οικονομία που στηρίχθηκε σε "στρατηγικούς επενδυτές", σε funds και στο πότε έρθει ο Μάιος να πάμε να γίνουμε γκαρσόνια και λαντζέρηδες για τους ξένους τουρίστες. 
Μέχρι στιγμής απλά μας σκότωναν ψυχολογικά και οικονομικά. Τώρα μας σκοτώνουν μπροστά στα μάτια μας και βιολογικά.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια