Προσφατα
.

3.2.21

Eμβόλια για τα μεταλλαγμένα στελέχη από φθινόπωρο

Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχουν ως στόχο να ξεκινήσουν την παραγωγή εμβολίων που θα προστατεύουν από τα μεταλλαγμένα στελέχη του κοροναϊού πριν από τον επόμενο χειμώνα, δήλωσε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας Μενέλαος Πάγκαλος. 
 
Όταν ρωτήθηκε για το εάν η AstraZeneca μπορεί να παραγάγει εμβόλιο κατά των νέων παραλλαγών του ιού, ο Πάγκαλος απάντησε «Το συντομότερο δυνατόν». «Καταβάλλουμε μεγάλες προσπάθειες για να έχουμε κάτι έτοιμο το φθινόπωρο, άρα εντός του έτους» είπε, διευκρινίζοντας ότι το χρονοδιάγραμμα περιλαμβάνει την εργαστηριακή έρευνα και τις κλινικές δοκιμές. 
 
«Στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι για τον χειμώνα» δήλωσε το στέλεχος της AstraZeneca σε συνέντευξη Τύπου. Η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι πάντως «βέβαιοι» ότι το υπάρχον εμβόλιο θα είναι αποτελεσματικό κατά του μεταδοτικού στελέχους που εντοπίστηκε στην Βρετανία και έχει εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο, δήλωσε ο Άντριου Πόλαρντ, διευθυντής του Τομέα των Εμβολίων στο πανεπιστήμιο. 
 
Σύμφωνα με το Reuters, και οι δύο δεσμεύτηκαν ότι σύντομα θα παρουσιάσουν δεδομένα που θα επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και στους ηλικιωμένους –ένα κενό για το οποίο η εταιρεία και το πανεπιστήμιο έχουν δεχθεί επικρίσεις. Τα αποτελέσματα των δοκιμών της Φάσης ΙΙΙ του εμβολίου στις ΗΠΑ «θα είναι διαθέσιμα σε έναν ή δύο μήνες», διευκρίνισε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας της εταιρείας.​ 
 
 
 
in

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια