Προσφατα
.

5.2.21

Ισραήλ: Ο εμβολιασμός μείωσε δραστικά τα κρούσματα

Ο εμβολιασμός των Ισραηλινών άνω των 60 ετών μείωσε σχεδόν στο μισό τα κρούσματα σε αυτή την ηλικιακή ομάδα τις τελευταίες 2 εβδομάδες, δήλωσε την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου. 
 
Το Ισραήλ ξεκίνησε το πρόγραμμα εμβολιασμών στις 19 Δεκεμβρίου κι έχει μέχρι στιγμής καλύψει το 35% του πληθυσμού των 9 εκατομμυρίων, σύμφωνα με την κυβέρνηση. Έχει ορίσει τον Μάρτιο ως στόχο για να φθάσει στο 50%, με την ελπίδα να προλάβει τη διασπορά των νέων, πιο μεταδοτικών στελεχών. Ανησυχεί ωστόσο για την παρατηρούμενη μείωση της συμμετοχής στο πρόγραμμα. 
 
Ο Νετανιάχου μίλησε για την επιτυχία του προγράμματος σε παρέμβασή του σε συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Το υπουργικό συμβούλιο συνεδρίασε για να συζητήσει την προτεινόμενη παράταση του lockdown. «Τις τελευταίες 16 ημέρες, μεταξύ των πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μείωση 26% των νοσηλειών για σοβαρές λοιμώξεις και μια μείωση περίπου 45% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Αυτό είναι ένα άμεσο αποτέλεσμα των εμβολίων», τόνισε. 
 
Ο Νετανιάχου είπε επίσης ότι το 95% των θανάτων από Covid-19 στο Ισραήλ, με το σύνολο να ανέρχεται σήμερα στους 4.975, έχει καταγραφεί στους άνω των 60 ετών. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, το 84% των πολιτών άνω των 60 ετών έχει λάβει το εμβόλιο της Pfizer. «Πηγαίνετε να εμβολιαστείτε. 
Τα εμβόλια λειτουργούν» υπογράμμισε ο Νετανιάχου.​ 
 
 
ΙΝ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια