Προσφατα
.

21.2.21

Λευκωσία: Μεγάλη διαδήλωση κατά της διαφθοράς

Χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν στο κέντρο της Λευκωσίας κατά της διαφθοράς, αλλά και και κατά των περιοριστικών μέτρων που έχει επιβάλλει η κυπριακή κυβέρνηση. Την κινητοποίηση οργάνωσε η πλατφόρμα «Ως Δαμαί», ενώ συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας. 
 
«Υποτίθεται πως είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, όμως όσα συμβαίνουν είναι απολύτως απαράδεκτα. Είμαι πολύ θυμωμένη με την έλλειψη διαφάνειας που χαρακτηρίζει αυτή την κυβέρνηση. Νιώθω πως κανείς δεν τους ελέγχει για ότι και αν κάνουν» υποστηρίζει μια διαδηλώτρια. 
 
Οι διαδηλωτές συναντήθηκαν στο άνοιγμα Καλόκασι ενώ ακολούθησε πορεία μέχρι το κτίριο της Βουλής. Οι πολίτες φορούσαν μάσκες και προσπαθούσαν να κρατήσουν τις απαραίτητες αποστάσεις. 
 
Η κατάληξη της πορείας του προηγούμενου Σαββάτου εξελίχθηκε σε μείζον πολιτικό ζήτημα με τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ζητούν την παραίτηση της Υπουργού Δικαιοσύνης Έμιλυς Γιολίτη ως πολιτικής προϊστάμενης του αστυνομικού σώματος. Μάλιστα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης ΆΚΕΛ Άντρος Κυπριανού μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου έθεσε το ζήτημα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα οι έντονες επικρίσεις που δέχτηκε η ηγεσία της αστυνομίας επέφερε τον διορισμό τεσσάρων ποινικών ανακριτών, οι οποίοι θα διερευνήσουν τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου ώστε να αποδώσουν ευθύνες εκεί όπου υπάρχουν.  
 
Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε χθες την Αστυνομία να μην προβεί σε δυσανάλογη αντιμετώπιση κρουσμάτων βίας, που ενδεχομένως να προκύψουν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων. Ταυτόχρονα υπενθύμισε πως οι συναθροίσεις παραβιάζουν τα διάταγμα κατά του κορωνοϊού και όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αναλάβουν ευθύνες τους. 
 
Την ίδια ώρα στο Σίδνει, εκατοντάδες άνθρωποι πραγματοποίησαν πορεία και κατέληξαν σε πάρκο στο κέντρο της πόλης. Εκεί πραγματοποιήθηκε συναυλία κατά των εμβολίων και των περιοριστικών μέτρων. Οι διαμαρτυρόμενοι ζητούν να μην είναι υποχρεωτικός ο εβολιασμος, καθώς και να μην τιμωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο όσοι επιλέγουν να μην εμβολιαστούν.

 euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια