Προσφατα
.

18.1.21

Κολλημένοι με τα social media οι Ελληνες

Επτά στους δέκα Έλληνες αύξησαν τον χρόνο (και ενέργεια) που αφιερώνουν στα σόσιαλ media από την έναρξη των lockdown από τον περασμένο Μάρτιο έως σήμερα. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την πανελλήνια έρευνα Focus on Tech Life της Focus Bari που εντοπίζει στο 92% τη διείσδυση του ίντερνετ μεταξύ Ελλήνων 16-74 χρόνων. 
 
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν τουλάχιστον ένα προφίλ στο Facebook, ενώ ακολουθούν τα Youtube και Instagram στο 62% και 55% αντίστοιχα. 
 
Όμως, ο αυξημένος χρόνος έκθεσης και διάδρασης στα social media δεν είναι πάντα θετικός. 
 
Σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari, δύο στους τρεις Έλληνες αγαπούν τα social media γιατί τους κρατούν σ’ επαφή με φίλους, με την κοινωνία και γενικότερα τους κάνουν να νιώθουν συνδεδεμένοι με τον «έξω κόσμο», καθώς και δύο στους πέντε χρησιμοποιούν τα social media για να προβάλουν την δουλειά τους ή/και να προσφέρουν επαγγελματικές υπηρεσίες τους. 

Τρεις στους πέντε παραδέχονται ότι αφιερώνουν στα social media περισσότερο χρόνο απ’ όσο θα ήθελαν και συχνά παρασύρονται από αυτά και αμελούν άλλες δράσεις που θα ήθελαν να κάνουν, όπως διάβασμα, κάποιο άλλο χόμπι, άθλημα κλπ., ενώ δύο στους πέντε κάθε μέρα λένε το πρωί στον εαυτό τους ότι δεν θα παρασυρθούν από τα social media, όμως δεν το καταφέρνουν. 
Ένας στους τρεις ομολογεί ότι συχνά τα social media τον/την κάνουν να αισθάνεται ακόμα περισσότερη μοναξιά καθώς κάποιες αναρτήσεις (posts) φίλων τους κάνουν να αισθάνονται κατάθλιψη και ειδικά τα posts με φωτογραφίες από εποχές προ πανδημίας τους κάνουν να αισθάνονται θλίψη. in

 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια