Προσφατα
.

5.1.21

Reserved ο...εκκλησιασμός

Να τηλεφωνήσουν στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν την ώρα του εκκλησιασμού τους την ημέρα των Θεοφανείων συστήνει στους πιστούς ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. 
 
Με τον τρόπο αυτό επιδιώκεται, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρία. «Παρακαλούνται οι πιστοί που επιθυμούν να εκκλησιαστούν την ημέρα της εορτής των Θεοφανείων να τηλεφωνήσουν εγκαίρως στους ιερούς ναούς για να γνωρίζουν ακριβώς την ώρα εκκλησιασμού του, ώστε να αποφευχθούν εντάσεις και κάθε ταλαιπωρίας» αναφέρεται χαρακτηριστικά. 
 
Υιοθετώντας το «αντάρτικο» της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και παρά το αυστηρό lockdown που έχει επιβάλει την κυβέρνηση, ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων επισημαίνει ότι οι ιεροί ναοί της περιφέρειας θα παραμείνουν ανοικτοί για προσκύνημα και ατομική προσευχή στις 6 Ιανουαρίου, ενώ θα ισχύσουν τα ίδια μέτρα με εκείνα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. 
 
Θα υπάρξουν επαναλαμβανόμενες ακολουθίες από τις 06:00 έως και τις 11:00, διάρκειας μίας ώρας, ενώ στο τέλος κάθε ακολουθίας θα υπάρχει δυνατότητα οι πιστοί να κοινωνήσουν. Επίσης, στο τέλος κάθε ακολουθίας οι πιστοί κατά την έξοδο μπορούν να λαμβάνουν το αντίδωρο αλλά και αγιασμό σε ειδικό φιαλίδιο, το οποίο θα έχουν ετοιμάσει οι ιερείς από την παραμονή της εορτής.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια