Προσφατα
.

14.1.21

Ικανό να απενεργοποιήσει καρδιακή συσκευή το iPhone 12

Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο περιοδικό «Heart Rhythm» , η τοποθέτηση ενός IPhone 12 πάνω από έναν Εμφυτεύσιμο Καρδιομετατροπέα Απινιδωτή (ΕΚΑ), ο οποίος μοιάζει με βηματοδότη και παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό, μπορεί να οδηγήσει σε προσωρινή απενεργοποίηση της εν λόγω σωτήριας συσκευής. 
 
Αυτό οφείλεται στο μαγνητικό πεδίο που εκπέμπεται από τη τεχνολογία φόρτισης της συσκευής της Apple, δηλαδή μια μαγνητική συστοιχία στο πίσω μέρος της σχεδιασμένη για να διευκολύνει την ασύρματη φόρτιση. 
 
Οι ερευνητές από το Ινστιτούτο Καρδιαγγειακών Μελετών Henry Ford προέβησαν στην ανησυχητική διαπίστωση ότι τα μαγνητικά κύματα γύρω από ένα κεντρικό πεδίο φόρτισης είναι ικανά να αναστείλουν πλήρως τις λειτουργίες ενός ΕΚΑ. 
 
«Όταν το iPhone πλησιάζει τον ΕΚΑ πάνω από την αριστερή πλευρά του στήθους, παρατηρείται πλήρης αναστολή της λειτουργίας της συσκευής, η οποία συνεχίστηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του τεστ», αναφέρεται στη σχετική έρευνα. «Η ίδια διαδικασία επαναλήφθηκε πολλές φορές τοποθετώντας το τηλέφωνο σε διαφορετικές θέσεις πάνω από το σημείο». 
 
«Εγείρουμε λοιπόν ένα σημαντικό ζήτημα για τη δημόσια υγεία που αφορά τα μοντέλα νέας γενιάς iPhone 12 τα οποία μπορούν να εμποδίσουν αυτή τη σωτήρια θεραπεία σε έναν ασθενή, κυρίως όταν το κινητό τοποθετείτε σε ψηλότερες τσέπες», καταλήγουν οι ερευνητές. 
 
Η Apple έχει ήδη δημοσιεύσει στοιχεία, παραδεχόμενη ότι «οι μαγνήτες και τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία που εκπέμπονται από τις συσκευές iPhone “ενδέχεται να παρέμβουν στη λειτουργία ιατρικών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των βηματοδοτών και των απινιδωτών”». Επιπλέον, κάποιες συσκευές είναι σχεδιασμένες να εκπέμπουν μια προειδοποιητική λάμψη όταν ένας μαγνήτης επηρεάζει τη λειτουργία τους. 
 
Αυτό που δεν αποδεικνύεται στη μελέτη, ωστόσο, είναι αν το πρόβλημα προκαλείται μόνο από το iPhone 12. Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει επίσης ότι και άλλες συσκευές, όπως οι ιχνηλάτες γυμναστικής, είναι πιθανόν να έχουν μια παρόμοια επίδραση στους βηματοδότες, μεταδίδει το Gizmodo. 
 
Η Apple υποστηρίζει ότι «παρόλο που τα iPhone 12 περιέχουν περισσότερους μαγνήτες σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα iPhone, δεν αναμένεται να αποτελέσουν μεγαλύτερο κίνδυνο μαγνητικής παρέμβασης στη λειτουργία ιατρικών συσκευών συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα». 
 
 
 
 in Futurism.com

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια