Προσφατα
.

19.12.20

Έκθεση υψηλής τεχνολογίας Gitex2020

Πώς έχουν επανασχεδιαστεί τα όρια της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο από τότε που η πανδημία μας έφερε στο Διαδίκτυο; Τι είναι η τηλε-ιατρική και γιατί σημειώθηκε αύξηση στην υιοθέτησή της; 
 
Με περισσότερους από 1200 εκθέτες από 60 χώρες και 350 ομιλητές, η 40η Έκθεση Πληροφορικής και τεχνολογίας του Κόλπου μας δίνει τις απαντήσεις.Ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες καινοτομίες από την υγειονομική περίθαλψη έως την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στο Sci-Tech. 
 
Στην έκθεση συναντήσαμε ανθρωποειδή που ονομάζονται ρομπότ Mesmer, σχεδιασμένα από την Engineered Arts. Με την ικανότητα να αισθάνονται τη γλώσσα του σώματος και ακόμη και τη διάθεση, έχουν ασυνήθιστες δυνάμεις αλληλεπίδρασης. 
 
Επίσης, παρουσιάστηκαν μερικοί διάσημοι εμπειρογνώμονες στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.Ο περίφημος χάκερ Πάμπλος Χόλμαν βοήθησε στην κατασκευή διαστημόπλοιων, εφεύρε μια μηχανή για την καταστολή των τυφώνων και ανέπτυξε κρυπτονομίσματα ήδη από τη δεκαετία του 1990. 
 
«Η οικονομική αξία είναι στις εταιρείες και στους υπολογιστές που λειτουργούν. Αυτό είναι το πεδίο μάχης του μέλλοντος. Ζούμε σε έναν κόσμο με οικονομικό πόλεμο πλήρους κλίμακας στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και στον πόλεμο στον κυβερνοχώρο. Σωστά; Και δεν προσπαθώ να σας τρομάξω. Απλώς λέω ότι αυτή είναι η πραγματικότητα. Χάνετε το παιχνίδι εάν δεν παίζετε». 
 
Σύμφωνα με τον Μπράιαν Σίλι,συγγραφέα:«Παρατηρούμε αύξηση στα άτομα που μένουν στο σπίτι και δεν γνωρίζουν πώς να αποφέρουν έσοδα, είτε είναι παράνομο είτε με άλλο τρόπο. Οι απατεώνες έχουν αναβαθμίσει το παιχνίδι τους και γίνονται όλο και πιο δημιουργικοί. 
 
Κοινωνική μηχανική, ηλεκτρονικό ψάρεμα, στόχευση χρηστών για να τους ξεγελάσουν, κάτι που έχει αυξηθεί αρκετά. Το κακόβουλο λογισμικό Ransomware συνεχώς ανεβαίνει και είναι πιο δύσκολο να υπερασπιστείς μια εταιρεία όταν αυτή είναι ήδη απλωμένη σε όλο τον κόσμο και όλοι εργάζονται από απόσταση. Και υπάρχουν πολύ λιγότερες αλληλεπιδράσεις και πολύ λιγότερη επικοινωνία και κεντρική διαχείριση σε ο,τιδήποτε, γιατί κανείς δεν είναι πλέον κεντρικός. Αυτό ονομάζουμε σύνορα. Έτσι, τα σύνορα μιας εταιρείας έχουν σχεδόν εξαφανισθεί». 
 
Η πανδημία οδήγησε σε μια άνευ προηγουμένου υιοθέτηση και εξάρτηση από νέες τεχνολογίες. Και οι καινοτομίες στην υγειονομική περίθαλψη ειδικότερα αποτέλεσαν αντικείμενο της έκθεσης στο φετινό GITEX. 
 
Για την Σακίμ Ναμπουούμα Καλίλσα, CEO του CHIL AI LAB GROUP:«Υπήρξε μια αύξηση των υπηρεσιών τηλεϊατρικής.Πριν οι άνθρωποι πηγαιναν στα νοσοκομεία και έπειτα έκαναν ραντεβού με τους γιατρούς και τους έβλεπαν. Αλλά αυτή τη φορά δεν πάνε, υπάρχει λοκντάουν, οπότε υιοθέτησαν την τεχνολογία. Αυτό έχει αλλάξει πραγματικά και οι άνθρωποι προσαρμόζονται». 
 
Όπως αναφέρει ο Πρατέεκ Σαρντάνα της ETISALAT ENTERPRISE:«Μια λύση υγείας στο σπίτι, είναι μια πλατφόρμα ενορχήστρωσης δεδομένων που συγκεντρώνει δεδομένα από διαφορετικούς αισθητήρες στο σπίτι και ενσωματώνεται με μερικές από τις πιο καινοτόμες λύσεις μας, όπως η τηλεϊατρική. Ένα όργανο μέτρησης γλυκοζης. Καταγράφει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και στη συνέχεια μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στο ταμπλό. 
 
Αυτό είναι ένα παλμικό οξύμετρο με μεγάλη σημασία στην εποχή της covid.Στο τέλος αυτό συνδυάζεται με ένα ηλεκτρονικό σύστημα ιατρικών αρχείων ενός νοσοκομείου.Αν λοιπόν βλέποντας το μόνιτορ, ο γιατρός εντοπισει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό σε έναν συγκεκριμένο ασθενή, τότε μπορεί να καλέσει τον ασθενή να τον εξετάσει ή ίσως στείλει ασθενοφόρο». 
 
Ορισμένες καινοτομίες εδώ έχουν τη δύναμη να σώσουν ζωές… ωστόσο άλλες δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια.«Αυτό που με απασχολεί είναι η λήψη αποφάσεων από τον άνθρωπο. Εξαρτάται από εμάς να αποφασίσουμε τι μας ενδιαφέρει, ποιον κόσμο θέλουμε να χτίσουμε και να χρησιμοποιήσουμε αυτές τις τεχνολογίες για να μας βοηθήσουν να δημιουργήσουμε αυτό το μέλλον. Αρα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τις αξίες μας. Τι μας ενδιαφέρει; Τι κόσμο προσπαθούμε να δημιουργήσουμε και ποιες τεχνολογίες θα μπορούσαν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε εκεί;»,λέει ο Παμπλος Χόλμαν. 
 
 
 
euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια