Προσφατα
.

30.12.20

Γερμανοί ειδικοί: Οι εμβολιασμένοι είναι πιθανό να μολύνουν άλλους

Ο Ούβε Γιάνσενς, πρόεδρος της «Γερμανικής Διεπιστημονικής Ένωσης Εντατικής Ιατρικής και Ιατρικής Εκτάκτου Ανάγκης» (DIVI), πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό τα εμβολιασμένα άτομα να μολύνουν άλλους με τον κορονοϊό. 
 
«Οι ιοί δεν θα μπορούν πλέον να βλάψουν το εμβολιασμένο άτομο, αλλά είναι πολύ πιθανό να πολλαπλασιάζονται και να μεταδίδονται. Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί τελεσίδικα. 
 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ισχύουν τα ακόλουθα για τους επόμενους μήνες: τηρείτε τις αποστάσεις σας, φοράτε μάσκα, έστω κι αν έχετε εμβολιαστεί», τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του RTL. 
 
Ερωτηθείς για την πρόταση του αρχηγού των Φιλελευθέρων (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ και άλλων κομμάτων, να παράγεται το εμβόλιο — μετά τη χορήγηση της σχετικής άδειας της BioNTech– και από άλλες φαρμακευτικές εταιρείες, ο Γιάνσενς απάντησε ότι «πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη βιοτεχνολογική διαδικασία. 
 
Δεν θα έβγαζα βιαστικά συμπεράσματα και δεν θα έλεγα ας παρασκευάσουμε το εμβόλιο κάπου αλλού. Θα εμπιστευόμουν (περισσότερο) την συστηματική του παραγωγή (από την ίδια εταιρεία), διαφορετικά, οι αρχικοί πολέμιοι του εμβολιασμού θα επιστρέψουν και θα αρχίσουν να λένε ότι αυτό δεν είναι πλέον το σωστό εμβόλιο. 
 
Και τότε θα ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση (γύρω από αυτό). Το γεγονός ότι υπάρχει ήδη ένα εμβόλιο στην αγορά είναι εντυπωσιακό. Ας μην αφήσουμε να καταστραφεί από πολιτικούς, οι οποίοι πιστεύουν ότι θα έπρεπε να προχωρήσουμε ακόμη πιο γρήγορα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της DIVI. 
 
 
 
 in ΑΜΠΕ

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια