Προσφατα
.

4.11.20

Το Voyager 2 έστειλε μήνυμα, μετά από μήνες σιωπής

Μετά από μήνες ραδιοφωνικής σιωπής, η NASA επανασυνδέθηκε επιτέλους με το διαστημικό σκάφος Voyager 2. 
 
Το διαστημικό σκάφος Voyager 2 ταξιδεύει για περισσότερο από 40 χρόνια, όλο αυτό το διάστημα ήταν σε επαφή με την ομάδα μηχανικών της NASA. 
Ωστόσο, τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η NASA έκλεισε την επικοινωνία με το σκάφος. Άφησε το Voyager 2 απομονωμένο μερικούς μήνες στο διάστημα χωρίς σήμα για αναβάθμιση του συστήματος επικοινωνίας του. 
 
Πετώντας περίπου 11,5 δισεκατομμύρια μίλια μακριά από τη Γη, το Voyager 2 αφέθηκε με δικό του εξοπλισμό στα μέσα Μαρτίου. Αλλά στις 29 Οκτωβρίου ακριβώς πριν από τις Απόκριες, η NASA επανασυνδέθηκε για λίγο με το Voyager 2 ενώ δοκιμάζει τις νέες κεραίες Deep Space Network (DSN). 
 
Το Voyager 2 βρισκόταν σε μια σημαντική επιστημονική αποστολή αρχικά για να μελετήσει τους εξωπλανήτες, και τώρα στην εκτεταμένη αποστολή του, να μελετήσει γενικά το βαθύ διαστρικό διάστημα. Είναι επίσης ένα από τα πιο απομακρυσμένα ανθρώπινα αντικείμενα από τη Γη. 
 
Η NASA σημειώνει ότι το Voyager 2 έχει εγκαταλείψει εντελώς το Ηλιακό Σύστημα. Για να επικοινωνήσει με το διαστημικό σκάφος, η NASA βασίζεται στις κεραίες Deep Space Network (DSN). Το DSN είναι αξιόπιστο. 
Αλλά όμως το Voyager 2, είναι παλιό, πολύ παλιό. Για να είμαστε πιο ακριβείς, είναι πάνω από 70 ετών. Για να το καταλάβουμε, το σύστημα δημιουργήθηκε για πρώτη φορά όταν η NASA ξεκίνησε τον πρώτο δορυφόρο, τον Explorer 1, το 1958. 
 
Το DSN χρησιμοποιείται για επικοινωνία με περίπου 30 διαστημόπλοια κάθε μέρα και λειτουργεί 24 ώρες, 365 ημέρες το χρόνο. Ένα άλλο γεγονός είναι πως, το σύστημα υπάρχει σε τρεις τοποθεσίες, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία και την Ισπανία. 
 
Καθώς η NASA ετοιμάζεται για πολλές νέες αποστολές στο φεγγάρι και τον Άρη, που όλες ξεκινούν τα επόμενα χρόνια, το DSN είναι σίγουρα κάπως ξεπερασμένο και είναι πολύ αναγκαία μια αναβάθμιση στα συστήματα και το λογισμικό του. 
 
Στις 29 Οκτωβρίου, η NASA έστειλε μια σύντομη κλήση στο Voyager 2 για να δοκιμάσει τον νέο εξοπλισμό για να βεβαιωθεί ότι ήταν λειτουργικός. «Αυτό που κάνει αυτό το καθήκον μοναδικό, είναι ότι κάνουμε δουλειά σε όλα τα επίπεδα της κεραίας, από το βάθρο στο επίπεδο του εδάφους μέχρι τις τροφοδοσίες στο κέντρο του πιάτου που εκτείνονται πάνω από το χείλος», είπε ο Brad Arnold, ο  διευθυντής του έργου DSN στο εργαστήριο Jet Propulsion της NASA στη Νότια Καλιφόρνια. "Αυτή η δοκιμαστική επικοινωνία με το Voyager 2 μας λέει σίγουρα ότι τα πράγματα είναι σε καλό δρόμο με τη δουλειά που κάνουμε." Συμπλήρωσε.
 
Στη δοκιμή, οι χειριστές ελέγχου αποστολής της NASA στο έδαφος μετέδωσαν μια σειρά εντολών στο Voyager 2 και το διαστημικό σκάφος εκτέλεσε τις εντολές, επιβεβαιώνοντας ότι η δοκιμή ήταν επιτυχής. Η NASA πρόκειται να διακόψει τις επικοινωνίες της στο Voyager 2 ξανά μέχρι αργότερα το επόμενο έτος. 
 
 
themindunleashed

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια