Προσφατα
.

9.11.20

Επιστολή γιατρών και ακαδημαϊκών στον Boris Johnson για τον ιό

Γιατροί και οι ακαδημαϊκοί του Ηνωμένου Βασιλείου προτρέπουν τον Μπόρις Τζόνσον: Τα δεδομένα COVID είναι "υπερβολικά" και η συζήτηση δεύτερου κύματος είναι "παραπλανητική" 
 
Σχεδόν 500 γιατροί και ακαδημαϊκοί έχουν γράψει μια επιστολή στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον - λίγες μόνο ώρες μετά την "απόφαση" των αμερικανικών εκλογών - ενημερώνοντάς τον ότι τα επίσημα δεδομένα του Covid είναι "υπερβολικά" και ότι η συζήτηση για ένα δεύτερο κύμα του Covid είναι " παραπλανητική". 
 
Η επιστολή ήταν επικριτική για τον χειρισμό του ιού από την κυβέρνηση και αναφέρει ότι η αντίδραση στην πανδημία ήταν "δυσανάλογη" σε σχέση με τον κίνδυνο, σύμφωνα με την Daily Mail
 
Η ομάδα ισχυρίζεται ότι οι μαζικές δοκιμές έχουν "διαστρεβλώσει τον κίνδυνο του ιού", ότι ο μεγάλος αριθμός δοκιμών είναι πιθανό να παράγει ψευδώς θετικά κρούσματα και ότι τα ποσοστά μόλυνσης και θανάτου πρέπει να ενταχθούν στο πλαίσιο των κανονικών εποχιακών ποσοστών. 
 
Η ομάδα επιστημόνων, ιατρών και ακαδημαϊκών ισχυρίζεται επίσης ότι το δεύτερο κύμα του Ηνωμένου Βασιλείου "έχει ήδη κορυφωθεί": Ο καθηγητής Tim Spector, ο οποίος ηγείται της εφαρμογής Covid Symptom Study με στόχο την παρακολούθηση της εξάπλωσης του Covid-19 στο Ηνωμένο Βασίλειο, επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν «θετικά σημάδια» ότι η χώρα έχει «περάσει την κορυφή του δεύτερου κύματος». 
 
Η επιστολή έχει τον τίτλο "Πρωτίστως μην κάνετε κακό". Έρχεται μια μέρα μετά την επιβεβαίωση 24.957 θετικών εξετάσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο, αύξηση 13,9% από το σύνολο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο ανοσολόγος Dr. Charlotte R Bell, ο παιδίατρος Dr. Rosamond Jones και ο Keith Willison, καθηγητής Χημικής Βιολογίας στο Imperial College είναι μεταξύ αυτών που υπέγραψαν την επιστολή. 
 
"Η διαχείριση της κρίσης έχει γίνει δυσανάλογη και τώρα προκαλεί περισσότερο κακό παρά καλό", λέει. 
"Προτρέπουμε τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να θυμούνται ότι αυτή η πανδημία, όπως όλες οι πανδημίες, θα περάσει τελικά αλλά η κοινωνική και ψυχολογική ζημία που προκαλεί τους κινδύνους να γίνει μόνιμη." 
«Μετά την αρχική δικαιολογημένη αντιμετώπιση στον Covid-19, η βάση στοιχείων δείχνει τώρα μια διαφορετική εικόνα», συνεχίζει. 
 
"Το πρόβλημα των ψευδών θετικών ποσοστών δεν έχει ακόμη αντιμετωπιστεί και ιδιαίτερα στο πλαίσιο της χαμηλής επικράτησης της νόσου κατά την οποία τα ψευδώς θετικά είναι πιθανό να υπερβούν τα αληθινά θετικά ουσιαστικά και επιπλέον να συσχετίζονται ελάχιστα με το άτομο που είναι μολυσματικό. 
 
Παράλληλα έχουμε το ζήτημα ότι είναι φυσιολογικό να παρατηρείται αύξηση της ασθένειας και των θανάτων τους χειμερινούς μήνες ", γράφει η επιστολή 
 
Στη συνέχεια, η ομάδα επισημαίνει ότι το «δεύτερο κύμα» μπορεί να μην είναι διαφορετικό από ένα κανονικό Νοέμβριο στο Ηνωμένο Βασίλειο: 
«Είναι αξιοσημείωτο ότι το ποσοστό θνησιμότητας του Ηνωμένου Βασιλείου βρίσκεται επί του παρόντος σε μέσο όρο για αυτήν την περίοδο του έτους. 
 
Ως εκ τούτου, το «δεύτερο κύμα» είναι παραπλανητικό. "Έχουμε τη γνώση να επιτρέψουμε μια πολιτική που θα προστατεύει τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους χωρίς να αυξάνει όλες τις άλλες βλάβες για την υγεία και την οικονομία και η οποία δεν θα είναι εις βάρος ολόκληρου του τρόπου ζωής μας και ιδιαίτερα αυτού των παιδιών της χώρας. " 
 
"Ο ρυθμός R του κοροναϊού μειώθηκε σε πέντε περιοχές της Αγγλίας αυτήν την εβδομάδα - εκτός από το Λονδίνο και τη Νοτιοανατολική πλευρά, όπου δεν άλλαξε - και παρέμεινε σταθερός μεταξύ 1,1 και 1,3 στην Αγγλία και το Ηνωμένο Βασίλειο συνολικά. 
 
Την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε μείωση από 1,2 σε 1,4, καταλήγει η Daily Mail. 
 
Η επιστολή συντάχτηκε από μια ομάδα που ονομάζεται UsForThem, η οποία αντιτίθεται στους ισχυρούς περιορισμούς του coronavirus.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια