Προσφατα
.

24.11.20

Από την χωματερή στον τρίτο κόσμο τα...σαπουνάκια

Σκεφθήκατε ποτέ τι γίνεται με όλα τα σαπουνάκια που χρησιμοποιούνται ελάχιστα ή καθόλου στα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων όπως το Χίλτον; 
 
Ένας Αμερικανός το σκέφθηκε, ρώτησε κι έμαθε ότι απλώς καταλήγουν στη χωματερή, και αποφάσισε να αρχίσει μια επιχείρηση ανακύκλωσης των σαπουνιών και προσφοράς τους σε χώρες με έλλειψη ειδών καθαρισμού. 
 
Η επιχείρηση Clean the World του Σον Σάιπλερ γιγαντώθηκε μέσα σε μια δεκαετία, έχει συνεργασία με μερικές από τις κορυφαίες αλυσίδες ξενοδοχείων στον κόσμο όπως τα Χίλτον, τα Χάιατ, τα Γουίνταμ και τα Μάριοτ, κι έχει ανοίξει μονάδες σε αρκετές πόλεις των ΗΠΑ καθώς και στη Βρετανία, την Ολλανδία, τον Καναδά, το Χονγκ Κονγκ και τη Δομινικανή Δημοκρατία. 
 
Τα σαπούνια συλλέγονται, καθαρίζονται, αλέθονται και δημιουργούν εκατομμύρια νέες μπάρες σαπουνιού που μοιράζονται σε δεκάδες χώρες του Τρίτου Κόσμου, διατηρώντας καθαρά αμέτρητα χέρια και χεράκια εκεί, πράγμα ιδιαιτέρως σημαντικό σε περίοδο πανδημίας. 
 
Με δεδομένη πλέον την πρόθεση αρκετών αλυσίδων φιλοξενίας να σταματήσουν την παραγωγή σαπουνιών, η εταιρία τώρα προχωρεί και στην παραγωγή αναμνηστικών σετ υγιεινής για συνέδρια κλπ. 
 
 
Business Insider

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια