Προσφατα
.

22.11.20

Γουατεμάλα: Έβαλαν φωτιά στη Βουλή

Μαζικές αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις ενάντια στις περικοπές του προϋπολογισμού δονούν τη Γουατεμάλα. 
 
Οργή πολιτών 
Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά στη Βουλή. Ζητούν από τον πρόεδρο Αλεχάντρο Γιαματέι να παγώσει τον προϋπολογισμό που ψηφίστηκε στο κοινοβούλιο με διαδικασίες fast-track. 
 
Προβλέπεται προβλέπει μείωση των δαπανών για την υγεία, την παιδεία και τη δικαιοσύνη σε μια χρονιά που η οικονομική κρίση έχει βαθύνει εξαιτίας της πανδημίας ενώ μεγάλες είναι οι ζημιές από τους κυκλώνες που πλήτουν τη Λατινική Αμερική. 
 
Θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη θέση του για την πιθανή διαδοχή Γιαματέι, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γκιγιέρμο Καστίγιο εμφανίζεται έτοιμος να παραιτηθεί: 
«Θα πρέπει και οι δύο να υποβάλουμε την παραίτησή μας. Πρέπει να το κάνουμε από κοινού για να διαλυθούν οι εντυπώσεις ότι θέλω να τον χτυπήσω για να πάρω τη θέση του». 
 
Στον προϋπολογισμό για το 2021 οι περισσότεροι πόροι προορίζονται για έργα υποδομών που διαχειρίζονται επιχειρηματίες. Από τα 17 εκατομμύρια κατοίκους της Γουατεμάλας, περισσότερο από το 59% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας και ο παιδικός υποσιτισμός επηρεάζει σχεδόν τα μισά παιδιά κάτω των πέντε ετών.

 
 euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια