Προσφατα
.

22.11.20

200.000 πρόσφυγες από την Αιθιοπία το επόμενο εξάμηνο

200.000 πρόσφυγες από την Αιθιοπία προβλέπει για το επόμενο εξάμηνο ο ΟΗΕ 
 
Την ανησυχία του για την κατάσταση στην Αιθιοπία και τον δραματικό ανθρωπιστικό αντίκτυπο που απορρέει από αυτήν εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες. 
 
Πρόσθεσε ότι «ήδη καταβάλλεται προσπάθεια για να φτάσει ανθρωπιστική υποστήριξη στους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από την περιοχή Τιγκράι και είναι ήδη στο Σουδάν». 
 
Ήδη στο Σουδάν, το οποίο μαστίζεται έτσι κι αλλιώς από οικονομική κρίση, εκτιμάται ότι έχουν φτάσει εντός της χώρας και φιλοξενούνται περίπου 36.000 πρόσφυγες. Μάλιστα, τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι ενδεχομένως να ξεπεράσουν τις 200.000 οι πρόσφυγες από την Αιθιοπία το επόμενο εξάμηνο. 
 
Την ίδια ώρα το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ έκανε έκκληση ότι χρειάζεται άμεσα σχεδόν 25 εκατ. δολάρια για τις ανάγκες που ήδη υπάρχουν στο Σουδάν. «Ο κόσμος απλά θέλει να φάει. Λέει: "Δεν σκοτωθήκαμε στον πόλεμο, είναι δυνατόν να πεθάνουμε από την πείνα"; Είναι πολλά αυτά τα οποία δεν καταλαβαίνουμε», λέει ένας πρόσφυγας. 
 
Ένας άλλος προσθέτει: «Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει καμία βοήθεια. Διαμένουμε μέσα στον φόβο και την πείνα. παλεύουμε για να λάβουμε λίγο νερό. κανείς δεν υπάρχει για να μας δώσει όσα χρειαζόμαστε για να ζήσουμε». 
 
 
 
euronews

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια