Προσφατα
.

10.11.20

Ρεκόρ απολύσεων στο Ην. Βασίλειο

Τις πληγές που άνοιξε η πανδημία στην αγορά εργασίας μετρά το Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το ποσοστό της ανεργίας ανήλθε στο 4,8% το τρίτο τρίμηνο. 
 
Όπως ανακοίνωσε η στατιστική υπηρεσία (ONS) οι απολύσεις το ίδιο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 181.000, σκαρφαλώνοντας συνολικά στο υψηλό των 314.000. 
 
Ο αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 247.000 σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα, αριθμός που αντιστοιχεί στη μεγαλύτερη ετήσια πτώση εδώ και πάνω από μία δεκαετία. 
 
Σχολιάζοντας τα στοιχεία, που δείχνουν αύξηση-ρεκόρ στις απολύσεις και αύξηση του ποσοστού ανεργίας ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε πως οι παραπάνω αριθμοί «υπογραμμίζουν το μέγεθος της πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε». 
 
Διαβεβαίωσε παράλληλα ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει τους πληγέντες τους επόμενους μήνες. Την περασμένη εβδομάδα ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε την παράταση μέχρι το τέλος Μαρτίου του κυβερνητικού προγράμματος επιδότησης μισθών, το οποίο αρχικά αναμενόταν να ολοκληρωθεί στα τέλη Οκτωβρίου. 
 
Όπως παρατήρησε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Institute of Directors η πανδημία συνεχίζει να προκαλεί αναταράξεις στην αγορά εργασίας του Ηνωμένου Βασιλείου. «Το φθινόπωρο οι εργοδότες βρέθηκαν αντιμέτωποι με δύσκολες αποφάσεις σχετικά με τη διατήρηση του προσωπικού τους, καθώς η κρατική στήριξη φαινόταν να μειώνεται. 
 
Η επέκταση του προγράμματος μέχρι το Μάρτιο είναι ευπρόσδεκτη καθώς παρέχει στους επικεφαλής μία βεβαιότητα ώστε να κάνουν έναν προγραμματισμό σχετικά με το προσωπικό τους» σημείωσε ο ίδιος. 
 
 
 Reuters, BBC

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια