Προσφατα
.

2.11.20

Τουλάχιστον 25 νεκροί από επίθεση σε πανεπιστήμιο

Ένοπλοι που εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο της Καμπούλ σήμερα σκότωσαν τουλάχιστον 22 φοιτητές και αντάλλαξαν πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας, δήλωσε πηγή της κυβέρνησης του Αφγανιστάν και αυτόπτες μάρτυρες. 
 
Οι δράστες που έπεσαν και αυτοί νεκροί, είχαν στόχο τους φοιτητές και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους την ώρα που αυτοί προσπαθούσαν να φύγουν από το συγκρότημα του πανεπιστημίου, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. 
 
«Πυροβολούσαν όποιον φοιτητή έβλεπαν», δήλωσε ο Φατουλάχ Μοράντι, εξηγώντας ότι κατάφερε να διαφύγει από μία από τις πύλες του πανεπιστημίου μαζί με μερικούς φίλους του. 
 
Οι Ταλιμπάν ανακοίνωσαν ότι δεν ευθύνονται για την επίθεση, ενώ καμία άλλη οργάνωση δεν έχει αναλάβει προς το παρόν την ευθύνη. Αυτόπτες μάρτυρες επεσήμαναν ότι αρχικά ακούστηκε μια έκρηξη από το πανεπιστήμιο και ακολούθησαν πυροβολισμοί. 
 
«Τουλάχιστον δέκα σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν», εξήγησε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς δεν είχε άδεια να μιλήσει στον Τύπο. Πηγή της αστυνομίας επεσήμανε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν. 
 
Ο ανώτερος πολιτικός εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν Στέφανο Ποντεκόρβο καταδίκασε την επίθεση. «Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ σε διάστημα 10 ημερών. 
 
Οι νέοι και τα παιδιά του Αφγανιστάν πρέπει να νιώθουν ασφαλή όταν πηγαίνουν σχολείο», τόνισε. Επίθεση που σημειώθηκε τον Οκτώβριο σε εκπαιδευτικό κέντρο της Καμπούλ κόστισε τη ζωή σε 24 ανθρώπους, κυρίως μαθητές. 
 
 
Reuters

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια