Προσφατα
.

1.10.20

Ένα εκατομμύριο άνεργοι την εβδομάδα

Στις Ηνωμένες Πολιτείες δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο και εκατομμύρια εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους. 
Η καραντίνα συνέβαλε καθοριστικά στην καταβαράθρωση της αμερικανικής οικονομίας, που το διάστημα Απρίλιου - Ιουνίου συρρικνώθηκε κατά 31.7%. 
 
Πρόκειται για την χειρότερη επίδοση στην ιστορία της αμερικανικής οικονομίας. Η ανεργία βρίσκεται στο 10,2%, και κάθε εβδομάδα, περίπου ένα εκατομμύριο άνθρωποι υποβάλλουν αίτηση για την χορήγηση επιδόματος ανεργίας. 
 
Την ίδια ώρα, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών ανακοίνωσε πως δεν θα προχωρήσει σε προληπτική αύξηση των επιτοκίων προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι πιέσεις στις τιμές. 
 
Ακόμη, δεν εναντιώνεται σε μια άνοδο του πληθωρισμού που θα βοηθήσει την αναθέρμανση της οικονομίας και την δημιουργία νέων θέσεων απασχόλησης. «Πιστεύουμε ότι μια ισχυρή αγορά εργασίας δεν οδηγεί αναγκαστικά σε σημαντική αύξηση του πληθωρισμού» δήλωσε ο Τζερόμ Πάουελ. Η FED υποστηρίζει ότι οι αλλαγές στην στρατηγική της αντανακλούν τα διδάγματα των τελευταίων ετών, για το πώς ο πληθωρισμός δεν αυξάνεται παρά την υποχώρηση της ανεργίας. 
Σε βάθος χρόνου, η ομοσπονδιακή τράπεζα επιδιώκει να πετύχει πληθωρισμό που κατά μέσο όρο διαμορφώνεται στο 2%.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια