Προσφατα
.

20.10.20

Χιλιάδες φώκιες νεκρές

Χιλιάδες νεκρά κουτάβια φώκιας ξεβράστηκαν σε ακτή της Ναμίμπια, προκαλώντας σοβαρές ανησυχίες στους Ωκεανογράφους της περιοχής 
 
Οι ντόπιοι στις ακτές της Ναμίμπια σοκαρίστηκαν, καθώς αντίκρισαν περίπου 5.000 πρόωρα κουτάβια φώκιας να κείτονται νεκρά κατά μήκος της ακτής της χερσονήσου Πέλικαν Πόιντ, μετατρέποντας τον δημοφιλή τουριστικό προορισμό γνωστό για τις αποικίες δελφινιών και φωκιών, σε ένα απέραντο νεκροταφείο. 
 
Οι φώκιες αυτές αναφέρονται συχνά ως «σκύλοι του ωκεανού», λόγω της παιχνιδιάρικης φύσης τους και της άφθονης ενέργειάς τους. Ωστόσο, οι φώκιες είναι γνωστό ότι εγκαταλείπουν τα μικρά τους ή αποβάλλουν τα έμβρυα τους, όταν οι προμήθειες τροφίμων είναι λιγοστές. 
 
Τον άνευ προηγουμένου θάνατο ενός τόσο μεγάλου αριθμού φωκιών, εξετάζει το υπουργείο Αλιείας της χώρας, σύμφωνα με το Bloomberg . 
 
Σχεδόν όλες οι φώκιες γεννήθηκαν πρόωρα πριν πεθάνουν γρήγορα, σύμφωνα με τον θαλάσσιο βιολόγο Νοντ Ντρέιερ, του τμήματος Ωκεανογραφίας της Ναμίμπια. 
«Όταν η έγκυος φώκια νιώθει ότι δεν έχει αρκετά αποθέματα ενέργειας, μπορεί να αποβάλει», εξήγησε. «Μερικοί πρόωροι θάνατοι είναι ένα φυσικό γεγονός, αλλά χιλιάδες πρόωρα νεκρά κουτάβια είναι κάτι εξαιρετικά σπάνιο και πρωτόγνωρο», σημείωσε. 
 
Κατέγραψε με drone την έκταση αυτής της τραγωδίας και οι φωτογραφίες που δημοσίευσε, δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής. Οι φώκιες βρίσκονται συνήθως στις ακτές του νότιου Ατλαντικού της αφρικανικής ηπείρου και εκτείνονται από τη Ναμίμπια και τη Νότια Αφρική έως το νότιο άκρο της Αγκόλα. 
 
Ο πληθυσμός τους αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια σε μήκος αυτής της περιοχής, με τις θηλυκές ωστόσο να εμφανίζονται όλο και πιο αδύναμες και να λιμοκτονούν, προκαλώντας ανησυχία για τη μακροχρόνια υγεία του τυπικά ακμάζοντος πληθυσμού φώκιας. «Οι φώκιες αυτές φαίνονται λίγο λεπτές και πιθανότατα ο θάνατος τους να οφείλεται στην έλλειψη τροφής», δήλωσε ο Ντρέιερ. «Άλλες αποικίες φώκιας σε άλλες παραλίες είναι σε καλύτερη κατάσταση και δεν καταγράφουν την ίδια ποσότητα πρόωρων νεκρών κουταβιών.», συμπλήρωσε. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια