Προσφατα
.

20.10.20

Πλούσιοι Κινέζοι έχουν περισσότερα από το ΑΕΠ της Γερμανίας

Η περιουσία των πλουσίων της Κίνας ξεπέρασε εν μέσω πανδημίας το γερμανικό ΑΕΠ 

Η Κίνα απέκτησε φέτος νέους δισεκατομμυριούχους, ενώ συνολικά οι πλουσιότεροι άνθρωποι της χώρας είδαν τον πλούτο τους να αυξάνεται τον τελευταίο χρόνο περισσότερο από ό,τι τα πέντε προηγούμενα χρόνια αθροιστικά. Η εντυπωσιακή αυτή εξέλιξη έρχεται εν μέσω πανδημίας και οφείλεται στο ράλι των μετοχών, αλλά και στην είσοδο αρκετών νέων εταιρειών στο χρηματιστήριο. 
 
Η λίστα Hurun China Rich List 2020 αποκαλύπτει επίσης την στροφή του πλούτου από παραδοσιακούς κλάδους, όπως η μεταποίηση και το real estate, προς το ηλεκτρονικό εμπόριο, την fintech και άλλους τομείς της νέας οικονομίας. Στη λίστα φιγουράρουν όσοι έχουν περιουσία ύψους τουλάχιστον 2 δισ. γιουάν (299,14 εκατ. δολαρίων). Αθροιστικά ο πλούτος τους αυξήθηκε κατά 1,5 τρισ. δολάρια- ποσό που αντιστοιχεί στο ήμισυ του ΑΕΠ της Βρετανίας- τον τελευταίο χρόνο και έφτασε τα 4 τρισ. δολάρια, υπερβαίνοντας το ΑΕΠ της Γερμανίας. 
 
«Ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί να δημιουργείται τόσος πλούτος μέσα μόνο σε ένα χρόνο. Οι επιχειρηματίες της Κίνας τα πήγαν πολύ καλύτερα του αναμενομένου και παρά τον Covid-19 κατέρριψαν όλα τα ρεκόρ» σχολίασε ο Ρούπερτ Χούγκβερφ, πρόεδρος του Hurun Report. Σύμφωνα με ξεχωριστούς υπολογιστμούς των PwC και UBS μόνο οι δισεκατομμυριούχοι στις ΗΠΑ εμφανίζουν αθροιστικά περισσότερο πλούτο από εκείνους στην κυρίως Κίνα. 
 
Πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας για τρίτη διαδοχική χρονιά είναι ο Τζακ Μα, ιδρυτής της Alibaba, με την προσωπική του περιουσία να κάνει άλμα στα 58,8 δισ. δολάρια εν μέρει χάρη στην επικείμενη εγγραφή του κολοσσού της fintech, Ant Group, στο χρηματιστήριο. 
 
Ακολουθεί στη δεύτερη θέση ο ιδρυτής της Tencent, Πόνι Μα, ενώ θεαματική είσοδο, απευθείας στην τρίτη θέση, έκανε ο Ζονγκ Σανσάν, του οποίου η εταιρεία εμφυάλωσης, Nongfu Spring, εισήχθη πρόσφατα στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια