Προσφατα
.

2.10.20

Ποιος είσαι εσύ, ρε;

 

Γιάννης Λαζάρου 

Ο φόβος από την εποχή των σπηλαίων μέχρι και σήμερα ήταν και θα παραμείνει εργαλείο χειραγώγησης των μαζών. Οι μάζες θα έχουν πάντα να φοβούνται κάτι το οποίο θα προέρχεται ή από ξένους που επιβουλεύτηκαν την "περιουσία" σου ή από ομόσταυλους που διορίστηκαν από το κοπάδι να τους κυβερνούν. 

Το αίμα υπήρξε και θα παραμείνει φόβητρο για τις μάζες ώστε να υποκύπτουν στις ορέξεις των κυβερνώντων, οι οποίοι με όπλο την βία πάντα παίρνουν αυτό που θέλουν από τους μαζάνθρωπους. Από την εποχή του Τζέκινς Χαν μέχρι και την εποχή του Γερμανού βοσκού ναζιστή που κατέβηκε από το χωριό του να "εκπολιτίσει" τους λαούς. 

Για τους ξένους κατακτητές που θέλησαν κάτι από σένα δεν έχεις να πεις και πολλά, για τους ομόσταυλους όμως πάντα κάτι θα βρεθεί να πεις. Αίμα χρησιμοποιούν κι αυτοί για να φοβίσουν την μάζα, αίμα που δεν στάζει από σπαθί ή σφαίρα αλλά από τις απειλές που σκότωσαν τα τελευταία χρόνια μεγάλο αριθμό Ελλήνων, γιατί απλά τους έσκασαν μη μπορώντας να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των κατακτητών που εμφανίζονται με την μάσκα "δημοκρατικά" εκλεγμένων από τους φοβισμένους. 

Αν δεν πληρώσεις την ΔΕΗ θα σου κόψουμε το ρεύμα, αν δεν πληρώσεις το νερό θα σου το κόψουμε κι αυτό. Αν δεν πληρώσεις φόρους θα σου πάρουμε το σπίτι, Αν δεν πληρώσεις τα ταφεία θα σου πάρουμε τον τάφο των προγόνων γιατί έτσι γουστάρουμε. Όλα τα μηνύματα που παίρνεις έχουν μέσα μια ή και πολλές απειλές που ανατρέπουν την ψυχική ηρεμία όποια κι αν είναι αυτή. Σε απειλούν να πληρώσεις, η απειλή κατάντησε το νέο σπαθί, η τελευταίας τεχνολογίας σφαίρα, η Δαμόκλειος σπάθη με την οποία κοιμάσαι και ξυπνάς. Σε πυροβολούν με απειλές να πληρώσεις αυτοί που σου στέρησαν την εργασία, την σύνταξη, την όποια αποταμίευση είχες κάνει, πληρώνοντας έξτρα υπέρογκους φόρους που τους βάφτισαν και πατριωτικούς. 

Όλα αυτά είναι γνωστά και τα νιώθεις καθημερινά στο πετσί σου. Όμως ας αναρωτηθούμε ποιοι είναι αυτοί που μας φοβίζουν με τις απειλές τους, ποιοι είναι αυτοί οι "υπεράνω" που μας σκιάζουν υπογράφοντας θανατηφόρα χαρτιά με επωδό το χιλιοειπωμένο "αυτό λέει ο νόμος". Ποιος νόμος λέει να δέρνει ο εγγονός τον παππού, να σκοτώνει η κόρη τη μάνα, να δολοφονούν μαζικά την νεολαία; Είναι νόμος που σκέφτηκε ο ομόσταυλος ή είναι νόμος που εκτελεί κατόπιν εντολών των κατακτητών, πάντα πρόθυμος να ξεκάνει τα πάντα για την δική του καλοπέραση; 

Ποιος και ποιοι είναι αυτοί τελικά; Ας μην πάμε στα υψηλά κλιμάκια όπου τοποθέτησες με την "ψήφο" σου ότι πιο σάπιο γέννησε αυτός ο τόπος διότι έκανες μια συναλλαγή μαζί του αλλά ξέχασες πως τα σάπια δεν έχουν ιερό και όσιο, ξέχασες πως τα εργαλεία των κατακτητών χρειάζονται βίδες και καρφιά να στερεωθούν και γι αυτούς είσαι απλά ένα καρφί που στο τέλος θα καρφώσει το δικό σου φέρετρο, αν έχεις λεφτά για κάσα κι αν έχεις τάφο να σε χώσουν. 

Ας έρθουμε πιο κάτω στα κλιμάκια που χρησιμοποιούν οι από πάνω και τα ονομάζουν και τοπική αυτοδιοίκηση. Σε σκιάζουν κι αυτοί, διότι όργανα είναι και την "δουλειά τους κάνουν" και "φυσικά το λέει ο νόμος". Ποιος σε απειλεί λοιπόν; Το παιδί της διπλανής πόρτας που ήρθε ο μπατζανάκης του τριτοξάδερφου της συμπεθέρας του Βρασίδα, να το ψηφίσεις για να το κάνεις δήμαρχο και δημοτικό σύμβουλο και να προσλάβουν το δικό σου παιδί για δημοτικό υπάλληλο να βολευτούν όλοι μαζί, αλλά και συ να νομίζεις πως έχεις μέσον αφού με ένα τηλεφώνημα θα σου αλλάξουν την λάμπα που κάηκε στον δρόμο. 

Αυτοί λοιπόν είναι τα όργανα του εκφοβισμού, υπογράφοντας χαρτιά (σπαθιά) που ούτε καταλαβαίνουν τι γράφουν γιατί είναι τσακωμένοι με τα γράμματα, είναι απλά πρόθυμοι για όλα, όπως είσαι και συ να στείλεις ξανά στην οποιαδήποτε εξουσία όλα αυτά τα σαπάκια για να "κάνουν την δουλειά τους", για να "κάνεις την δουλειά σου". 

Ποιος είναι λοιπόν αυτός που εκφοβίζει ποιον; Κοίτα στον καθρέφτη κι αν σου πει, "την δουλειά μας κάνουμε". Θυμήσου πως καμία δουλειά δεν είναι ντροπή αλλά η ίδια η ντροπή δεν είναι δουλειά.

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια