Προσφατα
.

16.10.20

Ο άγγελος της θάλασσας

Ο Alexander Semenov, είναι θαλάσσιος βιολόγος, φωτογράφος υποβρύχιας ζωής, καθώς και ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών στον Βιολογικό Σταθμό Λευκής Θάλασσας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας, κατάφερε να τραβήξει χιλιάδες φωτογραφίες σπάνιων πλασμάτων σε βαθύτερα θαλάσσια νερά. Ενώ η πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα βιώσει ποτέ το κολύμπι με αυτά τα ζώα βαθέων υδάτων στο φυσικό τους βιότοπο, ο Semenov μοιράστηκε γενναιόδωρα τις εικόνες, τη γνώση και την εμπειρία του με το κοινό. 

Ένα εξαιρετικό πλάσμα που ανακάλυψε ενώ κολυμπούσε κάτω από τον πάγο της Λευκής Θάλασσας, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική ακτή της Ρωσίας είναι το Sea Angel. Κατά ειρωνικό τρόπο, ενώ αυτό το μικροσκοπικό και ημιδιαφανές πλάσμα χτυπά τα φτερά του για να κόβει το νερό με αργό ρυθμό, έχει επίσης δύο ορατά κέρατα πάνω από το σώμα του. 

Το να βλέπεις αυτό το θαλάσσιο ζώο να επιπλέει στο σκοτάδι, μοιάζει με έναν όμορφο και ενδιαφέροντα εξωγήινο σε μια ταινία επιστημονικής φαντασίας που δίνει μια αιθέρια και σουρεαλιστική εμπειρία. Οι θαλάσσιοι άγγελοι, επιστημονικά γνωστοί ως Gymnosomata είναι στην πραγματικότητα μια μεγάλη ομάδα πολύ μικροσκοπικών, ελεύθερων θαλάσσιων γυμνοσάλιαγκων που έχουν ένα διαφανές, ζελέ σώμα με φτερά που ονομάζονται παραπόδια. Βρίσκονται τόσο στις πολικές περιοχές όσο και στις τροπικές περιοχές, αν και αυτοί που ζουν σε κρύα νερά μεγαλώνουν σημαντικά μεγαλύτερα από αυτούς που βρίσκονται σε τροπικές θερμοκρασίες. Το μεγαλύτερο είδος αυτής της οικογένειας είναι η γυμνή πεταλούδα της θάλασσας (Clione limacina) που μεγαλώνει έως 5 εκατοστά σε μήκος. 

Αν θέλετε να δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες των πλασμάτων του βυθού επισκεφτείτε τον ιστότοπο του Semenov, www.coldwater.science. 

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια