Προσφατα
.

16.9.20

Οι μάσκες των δειλών

Γιάννης Λαζάρου 
Μαίνεται στην Ελλάδα η μάχη μεταξύ των ιθαγενών για το αν υπάρχει ο ιός, για το αν πρέπει να φοράνε μάσκα ή όχι. Λυσσαλέα επιτίθεται ο ένας στον άλλον από τα Μέσα Μαζικής Εξαθλίωσης αλλά και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 
Στα δεύτερα δε, όπου ο Ζαφείρης έχει πρωτοξάδερφο του μπατζανάκη της Λίτσας σε υψηλά κλιμάκια και ξέρει από "πρώτο χέρι τα πάντα", γίνεται της εκδιδομένης το κιγκλίδωμα με τον έναν να προσπαθεί με νύχια και με δόντια να επιβάλλει την άποψή στον άλλον. 
Θα λέγαμε πάλι το γνωστό πως είναι "ίδιον της φυλής" να πλακώνεται από αρχαιοτάτων χρόνων αλλά μπαίνει το ερώτημα, ποιας φυλής. Τέλος πάντων, ας μείνουμε στην μαχητικότητα με την οποία υπερασπίζεται την άποψή της η μια παράταξη και η άλλη. 
Σε έναν πληθυσμό (όχι λαό) που εδώ και πάνω από μια δεκαετία ταλανίζεται από τα σκληρά μέτρα που επέβαλλαν οι λεγόμενοι δανειστές και μεγάλο μέρος εξαναγκάστηκε να ζει στα όρια της φτώχειας ενώ αρκετοί εξωθήθηκαν στην αυτοκτονία, όλα αυτά μοιάζουν πολυτέλεια. 
Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον του παιδιού του ποτέ αλλά τώρα σκίζονται αν η μάσκα θα αφαιρέσει ελευθερίες από το παιδί ή όχι. Σκίζονται πως είναι ανελευθερία όλα αυτά και την ίδια ώρα ποστάρουν στα μέσα μαζικής δικτύωσης ακόμη και το τι κάνουν στην τουαλέτα. Την ίδια ώρα που πληρώνουν αδιαμαρτύρητα ΕΝΦΙΑ, ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τόσα άλλα τρέχουν σε διαδηλώσεις για να υπερασπιστούν τα "ιερά και τα όσια" της άποψής τους. 
Στην προκειμένη περίπτωση κάποιος τρίβει πάλι τα χέρια του. Είναι ο ίδιος που σε κάνει να κοιτάς αλλού ενώ την ίδια στιγμή αυτός ο πατριδοπώλης ξεπουλάει τα πάντα. 
Είναι ο ίδιος που σου δημιουργεί το πρόβλημα και μετά σε καλεί να τον ψηφίσεις για να το λύσει. 
Είναι ο ίδιος που σε μετέτρεψε σε απλό πληθυσμό, αφαιρώντας σου οτι κουβάλαγες ως λαός μέσα σου με κοινωνική συνοχή, με ιερά και όσια. Είναι αυτός που σου σκότωσε τον πατέρα, τη μάνα, το παιδί γιατί δεν μπορούσες να ανταποκριθείς σε όσα το διέταξαν τα αφεντικά του να σου επιβάλλει. 
Αν όλη αυτή η λυσσαλέα αντίδραση των δυο πλευρών εκφράζονταν ομόφωνα εναντίον όλων των "σωτήρων" είναι σίγουρο πως η Ελλάδα ή ό,τι απέμεινε από αυτή θα ήταν αλλιώς. Όμως πάλι θα πέσουμε στις κομματικές διαφωνίες που ίσως οδηγήσουν στο χάσιμο του μισθού και του επιδόματος, οπότε αυτό δεν γίνεται. Τι μπορεί να γίνει λοιπόν; 
Σίγουρα τίποτε, διότι ο πατριδοπώλης κρατάει τα πάντα στα χέρια του αφού τον έχρισαν δραγουμάνο τα αφεντικά. Θα σε ταΐζει ό,τι σε κάνει πρόβατο και θα σε οδηγεί σε "επαναστάσεις" εκ του ασφαλούς για να ξεφουσκώνει η χύτρα από κανένα επικίνδυνο ατμό. Θα σε κάνει να αισθάνεσαι "Λεωνίδας" στις Θερμοπύλες αφού στο φατσαμπούκιον κατατρόπωσες την αντίθετη άποψη του άλλου, που κι αυτός υποφέρει από τα επονείδιστα μέτρα των αφεντικών. Θα σε κάνει να νιώσεις "Νικηταράς" τουρκοφάγος αφού πόσταρες και μια γελοιογραφία κατά του Ερντογάν. 
Όταν πουλάς την σιωπή σου για ένα μισθό και ένα επίδομα δεν έχεις δικαίωμα να "κουνιέσαι", πόσο μάλλον να έχεις και οποιαδήποτε άποψη. 
Είχες στάρια, είχες καλαμπόκια, βαμβάκια, ελιές, του κόσμου τα καλά είχες, ακόμη και πρωτογενή και δευτερογενή παραγωγή. Τώρα όλα αυτά δεν τα έχεις και τα αγοράζεις πλαστικοποιημένα από τα αφεντικά με το μισθό και το επίδομα που σου δίνουν. 
Γιατί πιστεύεις πως δεν αγοράζεις και την πλαστική ζωή που σου πουλάνε; Η μάσκα που φοράς δεν κρύβει την όρασή σου άρα δεν έχεις και την δικαιολογία ότι δεν βλέπεις τον πραγματικό εχθρό. 
Δεν φιμώνει ούτε τα εγκεφαλικά σου κύτταρα, άρα δεν έχεις και το επιχείρημα ότι αυτή σε αναγκάζει να μην σκέφτεσαι.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια