Προσφατα
.

23.9.20

Χιλιάδες πτηνά πεθαίνουν μυστηριωδώς

Τεράστιος αριθμός πτηνών πέφτει μυστηριωδώς σε περιοχές του Νέου Μεξικού και του Κολοράντο. 
Οι ερευνητές της άγριας ζωής στην περιοχή έχουν μείνει άφωνοι από τα πτώματα διαφόρων μεταναστευτικών πτηνών που βρέθηκαν από κατοίκους κατά μήκος μονοπατιών πεζοπορίας και άλλων τοποθεσιών. 
 
Ο εκπληκτικός αριθμός των πτηνών που πεθαίνουν φτάνει εκατοντάδες χιλιάδες… πιθανώς εκατομμύρια. Οι ειδικοί δεν είναι σαφείς σχετικά με την ακριβή αιτία των θανάτων, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι συνδέεται πιθανώς με ένα πρόσφατο κρύο μέτωπο, τις συνεχιζόμενες ξηρασίες και πιθανότατα την τεράστια ποσότητα τοξικού καπνού που εισβάλλει σε περιοχές από τις πυρκαγιές στις δυτικές πολιτείες. 
 
Η καθηγήτρια Μάρθα Ντέσμοντ του Τμήματος Ψαριών, Άγριας Ζωής και Οικολογίας του Πανεπιστημίου του Κρατικού Πανεπιστημίου του Μεξικού δήλωσε στο Las Cruces sun-News, «Είναι τρομακτικό. Δεν έχουμε δει ποτέ κάτι τέτοιο… χάνουμε πιθανώς εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια, αποδημητικά πτηνά ». 
 
Μια ομάδα εμπειρογνωμόνων για την άγρια ​​ζωή στο Bureau of Land Management, NMSU και White Sands Missile Range, βοηθούν την καθηγήτρια Desmond να βρει την αιτία των απροσδόκητων θανάτων των πτηνών. 
Τα προσβεβλημένα είδη πτηνών περιλαμβάνουν σπουργίτια, παρουλίδες, κοτσύφια, χελιδόνια και άλλα. 
 
«Ορισμένα από αυτά τα πουλιά έχουν ήδη πρόβλημα. Αντιμετωπίζουν ήδη τεράστιες μειώσεις πληθυσμού και στη συνέχεια έχουν ένα τραυματικό συμβάν σαν αυτό - είναι καταστροφικό », εξηγεί ο Desmond. 
 
Ένας βιολόγος στο White Sands Missile Range, Trish Cutler, είπε: «Οι άνθρωποι ανέφεραν ότι τα πουλιά φαίνονται νυσταγμένα… σαν να είναι σε λήθαργο».  

 

trueactivist

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια