Προσφατα
.

20.8.20

Google ζητάει άδεια από την κυβέρνηση για να παίξει στα 6GHz

Η Google ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα μυστικό δίκτυο 6GHz σε πολλές πολιτείες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με μια σειρά από καταχωρίσεις της FCC που εντοπίστηκαν από το Business Insider. 
 
Η εταιρεία έχει ζητήσει έγκριση από την κυβέρνηση για να πειραματιστεί με την τεχνολογία Wi-Fi της επόμενης γενιάς σε δεκάδες πολιτείες: Arizona, California, Colorado, Florida, Georgia, Illinois, Iowa, Kansas, Nebraska, Nevada, New York, North Carolina, Oklahoma, Oregon, Texas, Utah, και Virginia. 
 
Το σχέδιο είναι “διεξαγωγή radio πειραμάτων εντός και κοντά στη ζώνη των 6GHz (5650 MHz – 7125 MHz)” σε επιλεγμένες πόλεις σε καθεμία από αυτές τις πολιτείες. Η Google ζητάει μία ή δύο πόλεις σε κάθε πολιτεία, με εξαίρεση την Καλιφόρνια, όπου σχεδιάζει να διεξαγάγει δοκιμές σε επτά πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Los Angeles και του San Francisco. 
 
“Η Google προτείνει τη διεξαγωγή πειραματικών δοκιμών διάδοσης στη ζώνη των 6GHz για την παραγωγή τεχνικών πληροφοριών σχετικών με τη χρησιμότητα αυτών των συχνοτήτων για την διάθεση αξιόπιστων ευρυζωνικών συνδέσεων”, αναφέρει η εταιρεία. 
 
Το αίτημα ήρθε όταν η FCC άνοιξε ένα κομμάτι φάσματος στη ζώνη των 6GHz για μη αδειοδοτημένες χρήσεις τον Απρίλιο. Ορισμένες εταιρείες εξέφρασαν ανησυχίες ότι ενδέχεται να επηρεαστούν ήδη υπάρχουσες υποδομές, και για αυτό η Google υπόσχεται ότι οι δοκιμές της θα εκτελεστούν “χωρίς επιβλαβείς παρεμβολές σε άλλους εξουσιοδοτημένους χρήστες”. 
 
Η νέα τεχνολογία αναμένεται να προσφέρει γρηγορότερες ταχύτητες διαδικτύου υπερδιπλασιάζοντας τις διαθέσιμες συχνότητες του Wi-Fi, αλλά μην ελπίζετε να δούμε κάτι πολύ σύντομα. Η Google ζήτησε 24 μήνες για να παίξει με τα δίκτυα των 6GHz. 
 
Δεν είναι σαφές γιατί η Google ζητά άδεια να πειραματιστεί με την ζώνη των 6GHz, αλλά αφού η εταιρεία έχει ήδη εμπλακεί σε άλλες υπηρεσίες διαδικτύου με Fiber, Nest και Stadia, έχει σίγουρα κάθε κίνητρο για τη βελτίωση των προτύπων του Wi-Fi. 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια