Προσφατα
.

11.5.20

Σκύλοι ρομπότ για την τήρηση της τάξης

Το «Spot the robot» ξεκίνησε επίσημα την περιπολία στο Bishan-Ang Mo Kio Park. 

Εάν υπάρχει ένα πράγμα που προσπαθούμε να κατανοήσουμε, είναι η πιθανή χρήση αυτής της παγκόσμιας πανδημίας για τις κυβερνήσεις να δοκιμάσουν και να επιβάλουν νέους και «ενδιαφέροντες» τρόπους παρακολούθησης. 
Έτσι, η έκπληξη ήταν μεγάλη όταν έγινε γνωστό ότι η Σιγκαπούρη θα χρησιμοποιούσε τώρα ρομπότ σκύλους για να περιπολούν δημόσιους χώρους και να διασφαλίσουν ότι οι πολίτες διατηρούν την απόσταση μεταξύ τους. 

Η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το Spot, ένα τετράποδο σκύλο ρομπότ που κατασκευάστηκε από την Boston Dynamics, για να υπενθυμίζει στους επισκέπτες των πάρκων να διατηρήσουν την ασφαλή απόσταση μεταξύ τους. 

Το robo-doggo ξεκίνησε επίσημα την περιπολία στο Bishan-Ang Mo Kio Park την Παρασκευή, σύμφωνα με το The Verge. 
Το Spot είναι εξοπλισμένο με κάμερες που χρησιμοποιούνται για την εκτίμηση του αριθμού των επισκεπτών στο πάρκο, αλλά η Σιγκαπούρη λέει ότι δεν θα συλλέξει προσωπικά δεδομένα ή θα χρησιμοποιήσει το βίντεο για την ταυτοποίηση ατόμων. 
Το Spot έρχεται επίσης εξοπλισμένο με τηλεχειριστήριο, ενσωματωμένους αισθητήρες και θα συνοδεύεται από οδηγό. Εάν η δοκιμή κριθεί επιτυχής, ο Spot (και πιθανότατα άλλοι σαν κι αυτόν) θα μπορούσε να γίνει μόνιμος στα δημόσια πάρκα της χώρας. 
Το ρομπότ «μειώνει τον κίνδυνο έκθεσης στον ιό», δήλωσε το Εθνικό Συμβούλιο Πάρκων, χρησιμοποιώντας τον ιό για να αποφύγει την ατζέντα του. 

Επιγραφές όπως αυτή παρακάτω προειδοποιούν τους επισκέπτες του πάρκου να μην διαταράξουν την εργασία του ρομπότ. Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν επίσης πειραματιστεί με drone για να υπενθυμίζουν στους ανθρώπους την κοινωνική απόσταση. 
"Διατηρήστε μια ασφαλή απόσταση μεταξύ σας και άλλων ανθρώπων", λέει ένα ρομπότ από το Knightscope. 
Το Spot υποβάλλεται επίσης σε δοκιμές σε νοσοκομεία για να βοηθήσει με θεραπείες κοραναϊού και ρομπότ παράδοσης βοηθούν εταιρείες ναυτιλίας και logistics. 

Όπως σημειώνει το The Verge, η περιπολία στα πάρκα και η υπενθύμιση των ανθρώπων για κοινωνική απόσταση "μπορεί να είναι μόνο η αρχή" για αυτά τα ρομπότ. Η πανδημία ονομάζεται «νέα ευκαιρία» για τους κατασκευαστές ρομπότ να αναπτύξουν τις δημιουργίες τους. 
Ενώ ο σκύλος είναι μόνο υπεύθυνος για την επιβολή κανόνων που σχετίζονται με την πανδημία προς το παρόν, μπορούμε να φανταστούμε ότι δεν θα πάρει πολύ καιρό προτού επιβάλουν άλλα είδη κανόνων - για τη δική μας ασφάλεια και καλό, αναμφίβολα. 
Μπορείτε να παρακολουθήσετε το Spot on patrol σε αυτό το βίντεο:

« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια