Προσφατα
.

8.8.19

Γερμανία: Η ζωή μου ο θάνατός σας

Σήμερα, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, η Commerzbank, ανακοίνωσε το τέταρτο τρίμηνο της πτώσης των εσόδων και προέβλεψε χαμηλότερα κέρδη για το έτος, αναφέροντας ότι οι πελάτες έχουν επηρεαστεί από τις εμπορικές εντάσεις. 
Ο Διευθύνων Σύμβουλος Martin Zielke δήλωσε γαι την κατάσταση: "Παρά τις επιτυχίες που έχουμε σημειώσει, οι προκλήσεις συνεχίζουν να αυξάνονται για τη βιομηχανία και για εμάς ... Αυτό μπορεί να απαιτήσει περαιτέρω επενδύσεις. Και αυτό ακριβώς εξετάζουμε και αξιολογούμε στην τρέχουσα διαδικασία στρατηγικής μας. " 
Η Commerzbank ανακοίνωσε ότι εξακολουθεί να αναμένει μια "μικρή" αύξηση κερδών φέτος, αλλά ο στόχος αυτός "έχει γίνει πολύ πιο φιλόδοξος". 
Η Commerzbank είναι η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας με περιουσιακά στοιχεία 528 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Έχει συνολικό χρέος 494 δισεκατομμυρίων δολαρίων δημιουργώντας ένα κεφάλαιο αξίας 34 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή ένα μαξιλάρι μετοχών 6%. 
Το απόθεμα μειώθηκε κατά 98% από τα 304 δολάρια / μετοχή στις 5/9/07, πετυχαίνοντας σήμερα νέο χαμηλό ρεκόρ όλων των εποχών.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας είναι η Deutsche Bank, με κεφάλαια ύψους 1.541 δισεκατομμυρίων δολαρίων και χρέη ύψους 1.468 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Αυτό αφήνει ένα περιθώριο μετοχών μόλις $ 73 δισ. Δολάρια, ή περίπου το 5% των περιουσιακών στοιχείων. Το απόθεμα έφθασε στις 23 Μαΐου 2007 στα 123 δολάρια ανά μετοχή και μειώθηκε κατά 93% από το υψηλό. 
Έτσι, οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας έχουν περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Το ονομαστικό ΑΕΠ της Γερμανίας το 2018 ήταν 4 τρισεκατομμύρια δολάρια (ΗΠΑ). 
Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες της Γερμανίας διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία ίσα με το 50% του ονομαστικού ΑΕΠ. Εκτιμάται ότι οι γερμανικές περιφερειακές τράπεζες της Landesbanken έχουν επιπλέον περιουσιακά στοιχεία ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων (EUR). 
Αυτό είναι πολύ πάνω από το 100% του ΑΕΠ εάν συνδυάσουμε την Deutsche, την Commerzbank και τις Landesbanken. 
Πώς συγκρίνεται αυτό με τις ΗΠΑ; Το 2018, οι ΗΠΑ είχαν ονομαστικό ΑΕΠ ύψους 20,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων και συνολικά ενεργητικά εγχώριων ναυλωμένων εμπορικών τραπεζών ύψους 15,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Έτσι, το σύνολο του αμερικανικού τραπεζικού συστήματος, και οι 4.652 τράπεζες (σύμφωνα με την Federal Reserve της Σαιντ Λούις) έχουν περιουσιακά στοιχεία ίσα με περίπου το 65% του ΑΕΠ. 
Ενώ η υπόλοιπη Ενωμένη Ευρώπη έχει επεκτείνει με ενθουσιασμό τον εθνικό ισολογισμό της, η Γερμανία έχει προχωρήσει στην αντίθετη κατεύθυνση. 
Το δημόσιο χρέος της Γερμανίας ως ποσοστό του ΑΕΠ μειώθηκε από 80% σε 60% την τελευταία δεκαετία. 
Η συμπεριφορά αυτή εμπόδισε την ικανότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αγοράζει ομόλογα για να παρέχει νομισματικά κίνητρα, δεδομένου ότι η ΕΚΤ αγόραζε ομόλογα σύμφωνα με το μέγεθος της αγοράς ομολόγων της χώρας. 
Καθώς η Γερμανία συρρικνώνει το καθαρό της χρέος, συμπιέζει την ικανότητα της ΕΚΤ να αγοράζει ομόλογα από όλα τα μέλη της (δες Ιταλία). 
Έτσι, σε αντάλλαγμα, η ΕΚΤ χρειάστηκε να καταφύγει σε αρνητικά επιτόκια καταθέσεων για να το αντιμετωπίσει αυτό. Οι προσδοκίες είναι ότι η επόμενη κίνηση της ΕΚΤ είναι να μειώσει το επιτόκιο των καταθέσεων σε -5%. 
Αυτό θα βοηθήσει αποκλειστικά τις γερμανικές τράπεζες ... 
Αυτή η αντιφατική δημοσιονομική και νομισματική πολιτική υπονομεύει το τραπεζικό σύστημα της Γερμανίας και ενδεχομένως ολόκληρη την ευρωπαϊκή οικονομία. 
Η καμπύλη αποδόσεων της Γερμανίας είναι αρνητική σε όλη τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών. 
Ποιος, "σώφρων", δεν θα δανείσει όσο το δυνατόν περισσότερα, αν αυτή είναι η τιμή του χρήματος που προσφέρεται; 
Η Γερμανία ξύνει τη μύτη της για να καταστρέψει το πρόσωπο της Ευρώπης, αλλά χρεοκοπώντας το τραπεζικό της σύστημα στη διαδικασία. 
Από τις 31/7/1978, η Commerzbank AG και η Deutsche Bank δεν συμμετέχει
 στη επενδυτική στρατηγική για τους ηγέτες της γνώσης.


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια