Προσφατα
.

18.8.19

Βασανιστήρια στο όνομα του τουρισμού

Δεν είναι μόνο τα γαϊδουράκια και τα άλογα στη Σαντορίνη. Όταν το δίποδο μυρίζει κέρδος βασανίζει και δολοφονεί κάθε ζώσα ψυχή στον πλανήτη.  
Η Ταϊλάνδη (βγάζοντας έξω την ουρά της από το πρόβλημα) συμβουλεύει τους τουρίστες να μην επιλέγουν τους ελέφαντες "ιππασίας" λόγω της σκληρότητας των οδηγών των ζώων. 
Οι τουρίστες που ταξιδεύουν στην Ταϊλάνδη συμβουλεύονται να σταματήσουν να υποστηρίζουν επιχειρήσεις (ενώ η ίδια τις επιτρέπει) όπου μπορούν να "ιππεύσουν" τους ελέφαντες μετά από φωτογραφίες που βγήκαν στο Διαδίκτυο για τραυματισμούς αυτών των ζώων χάριν «ψυχαγωγίας». 
Οι τρομακτικές εικόνες που μοιράστηκαν στο Twitter είναι πιθανό να λήφθηκαν στο Πουκέτ, έναν δημοφιλή παραθεριστικό προορισμό στην Ταϊλάνδη. 
Οι βασανισμένοι ελέφαντες βλέπουν το αίμα να στάζει από τα κεφάλια τους, λόγω των αιχμηρών μεταλλικών άγκιστρων με τα οποία οι φροντιστές τους χτυπούν συνεχώς, ώστε να μπορούν να ανέβουν με τους τουρίστες στην κορυφή. 
Μια άλλη φωτογραφία που ανέβηκε δείχνει έναν ελέφαντα με παλιές ουλές στο κεφάλι του. 
Ο χρήστης του Twitter Abang Da Balik δημοσίευσε αρχικά αυτές τις φωτογραφίες τον περασμένο Απρίλιο και δέχτηκε αντιδράσεις από αξιωματούχους της Ταϊλάνδης. 
Χιλιάδες δυτικοί τουρίστες επισκέπτονται την Ταϊλάνδη κάθε χρόνο και ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα που απολαμβάνουν είναι η ιππασία, η σίτιση και η παρακολούθηση αυτών των ελεφάντων «επίδειξης». 
Μετά από τις διαπιστώσεις ότι αυτή είναι κακοποίηση των ζώων, οι τουρίστες καλούνται τώρα να σταματήσουν να υποστηρίζουν αυτή την επιχείρηση. 
Ένας εκπρόσωπος της τουριστικής αρχής της Ταϊλάνδης είπε στο Yahoo News: "Παρακαλούμε μην οδηγείτε ελέφαντες και μην υποστηρίζετε αυτήν την επιχείρηση"
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Προστασία των Ζώων, περίπου 3.000 ελέφαντες χρησιμοποιούνται για ψυχαγωγία στην Ασία, ενώ το 77% αυτών αντιμετωπίζονται με βασανηστήρια. 
 Ο κ. Patrapol Maneeorn, κτηνίατρος της περιοχής Wildlife, του Τμήματος Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Φυτοπροστασίας, δήλωσε ότι η Ταϊλάνδη κάνει ό, τι μπορεί για να σταματήσει όλη τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα στη χώρα τους. "Αυτό που μπορούμε κάνουμε είναι να συνεργαστούμε με διαφορετικούς οργανισμούς και τομείς στην Ταϊλάνδη για να μειώσουμε και να ελπίζουμε ότι θα εξαλείψουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη σκληρότητα απέναντι στα ζώα", δήλωσε.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια