Προσφατα
.

22.6.19

Οι κακοί Ιρανοί και οι καλοί Γερμανοί

Όλες οι έρευνες έχουν τον σκοπό τους, ειδικά όταν χρησιμοποιούνται για να ξεπλύνουν καταστάσεις, πρόσωπα ή και χώρες ολόκληρες. 
Εδώ σ' αυτή την έρευνα διαπιστώνουμε πως το "κακό" Ιράν έχει σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο παγκοσμίως. Είναι πιο κακό και από τις ΗΠΑ, ενώ η Γερμανία φαντάζει αθώα περιστερά μπροστά του. 

Σε μια νέα μελέτη με τίτλο «Η Εποχή της Ατιμωρησίας;» από το Ινστιτούτο Πολιτικής στο Kings College του Λονδίνου και την Ipsos MORI, ερωτήθηκαν 17.000 άνθρωποι από 24 χώρες εάν πιστεύουν ότι άλλα κράτη ή οργανώσεις χρησιμοποιούν ως επί το πλείστον την επιρροή τους για καλό ή για κακό σε όλο τον κόσμο. 
Όπως δείχνουν οι πληροφορίες, το Ιράν θεωρείται από το μεγαλύτερο ποσοστό ανθρώπων πως ασκεί αρνητική επιρροή, με το 31%. 
Περίπου 20% δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι είναι μικτή η επιρροή, ενώ μόνο το 6% δήλωσε ότι χρησιμοποιεί την επιρροή του για το καλό. 
Δεν είναι πολύ πίσω, όμως, οι Ηνωμένες Πολιτείες, για τις οποίες το 22% πιστεύει ότι επί του παρόντος χρησιμοποιούν την επιρροή τους για κακό. 
Ακολουθούν Σαουδική Αραβία (25%), Ρωσία (25%), Ισραήλ (24%) Κίνας (20%). 
Οι Η.Π.Α. είχαν ένα από τα πιο μικτά αποτελέσματα, με το 37% να παραδέχεται ότι θεωρούν πως η επιρροή τους είναι ένα μίγμα καλών και κακών επιρροών με το 18% να λέει ότι είναι κυρίως καλό.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια