Προσφατα
.

4.10.18

Με συνέλαβαν λόγω αδικήματος ανθρωπιάς

«Βρίσκομαι σε κατ΄οίκον περιορισμό λόγω αδικήματος ανθρωπιάς», δήλωσε ο δήμαρχος του Ριάτσε της Καλαβρίας, Ντομένικο Λουκάνο, ο οποίος κατηγορείται από την ιταλική δικαιοσύνη ότι ευνόησε την παράτυπη μετανάστευση. 

 Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες αφορούν την απευθείας ανάθεση (χωρίς διαγωνισμό) του καθαρισμού της παραλίας σε συνεταιρισμό μεταναστών και την τέλεση «εικονικών πολιτικών γάμων», για να μπορέσουν ορισμένοι μετανάστες να λάβουν άδεια παραμονής. 
Στους εικονικούς γάμους που είχαν προγραμματισθεί, φέρεται να συμπεριλαμβάνεται και εκείνος του αδελφού της συντρόφου του δημάρχου. 

 Όπως υπογραμμίζει ο ιταλικός τύπος, όμως, ο Λουκάνο (βάσει των αποφάσεων του δικαστικού αρμόδιου για τις προκαταρκτικές έρευνες) δεν κατηγορείται, τελικά, για κανένα οικονομικό αδίκημα, όπως υπεξαίρεση ή διαφθορά. Η όλη έρευνα αφορά τη χρήση οικονομικών πόρων που από το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, καταλήγουν στην περιφέρεια της Καλαβρίας και στους δήμους της, για τη φιλοξενία και στήριξη των μεταναστών. 

 Ο Λουκάνο έχει ταχθεί ανοικτά υπέρ της πλήρους ένταξης των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες. Η ιταλική τηλεόραση Rai ετοίμασε τηλεταινία (η οποία ακόμη δεν προβλήθηκε) στην οποία παρουσιάζεται η δράση του, και τη δράση του έχουν παρουσιάσει τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα ενημέρωσης. 

 Μετά τις εξελίξεις των τελευταίων δυο ημερών, η ιταλική κοινωνία είναι, σε μεγάλο βαθμό, διχασμένη: «Τώρα πηγαίνετε να ζητήσετε την άποψη των πρωταθλητών της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και αρχηγός της Λέγκα, Ματτέο Σαλβίνι. 

 «Ο Ντομένικο είναι πολύ πικραμένος. Δίνει την ψυχή του εδώ και είκοσι χρόνια, από τότε που έφτασαν στην Ιταλία οι πρώτοι Κούρδοι, το 1998. Συνδύασε την υποδοχή με την οικονομική ανάπτυξη και τώρα τον πληρώνουν με αυτό το νόμισμα», τόνισε ο αδελφός του δημάρχου. 

 Ο διεθνούς φήμης συγγραφέας και δημοσιογράφος, Ρομπέρτο Σαβιάνο, τέλος, τάχθηκε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του Λουκάνο. Τόνισε ότι «η σύλληψη αυτή είναι το πρώτο βήμα προς ένα αυταρχικό κράτος, με τη συναίνεση όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας» και πως «στις πράξεις του δημάρχου της Καλαβρίας δεν εντοπίζεται κανένα προσωπικό όφελος, αλλά μόνον κοινωνική ανυπακοή». 


« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια