Προσφατα
.

20.8.18

«Πηδήξτε από το μπαλκόνι, κάνει καλό»

Οι επιπτώσεις του τουρισμού σε πόλεις όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους πολίτες οι οποίοι εδώ και καιρό με ακτιβιστικές δράσεις προσπαθούν να αποτρέψουν τον ουσιαστικό αφανισμό των πόλεών τους. 
Η αφίσα που είδε το φως της δημοσιότητας στο Los Vecinos της Βαρκελώνης που είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικά αξιοθέατα, ίσως είναι και μαύρο χιούμορ. 
Οι αφίσες καλούν τους Βρετανούς τουρίστες να πηδήξουν από τα μπαλκόνια τους επειδή "βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των γειτόνων". Αρκετοί Βρετανοί οδηγήθηκαν στο θάνατό στην Ισπανία φέτος αυτοκτονώντας με αυτόν τον τρόπο. 
«Αγαπητέ Τουρίστα. Γνωρίζετε το μπαλκόνι; Εμποδίζει τον εξευγενισμό (πολεοδομικός όρος), βελτιώνει την ποιότητα ζωής των γειτόνων, μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, είναι πολύ διασκεδαστικό». 
Όπως αναφέρουν οι RT, οι αφίσες του μαύρου χιούμορ πιστεύεται ότι έχουν τοποθετηθεί από μια ομάδα ακτιβιστών οι οποίοι  ισχυρίζονται  ότι ο υπερβολικός τουρισμός στην πόλη οδηγεί στην καταστροφή τόσο την οικονομία αλλά και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. 
Οι περισσότερες αφίσες εμφανίστηκαν αναμφισβήτητα στο δημοφιλές τουριστικό σημείο της Vallcarca, κοντά στο πάρκο Guell, το οποίο χαρακτηρίζεται από έργα του αρχιτέκτονα Antoni Gaudi. 
Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου της Βαρκελώνης δήλωσε: «Καταδικάζουμε αυτές τις ενέργειες και πάνω απ 'όλα αυτό το μήνυμα. Θα αφαιρεθούν όλες οι αφίσες από τις υπηρεσίες καθαρισμού του δήμου». 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια