Προσφατα
.

8.9.17

Κηρύξτε τρομοκράτη τον Soros και δημεύστε την περιουσία του

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Με υπόμνημα στον Λευκό Οίκο ζητούν να χαρακτηριστεί τρομοκράτης ο George Soros και να κατασχεθεί η περιουσία του. Η «απαίτηση» φαίνεται πως βρίσκει ανταπόκριση σε όλο και πιο πολλούς στις ΗΠΑ. 
Ο George Soros είναι ειδικός στο να αποκομίζει οφέλη από το «διαίρει και βασίλευε». Παρόλο που οι «δωρεές» και οι «φιλανθρωπίες» έχουν μια αληθοφάνεια, αν ελεγχθούν ενδελεχώς, θα αποδειχτεί πως έχουν άλλα κίνητρα. 
Το κυριότερο είναι να αποκτήσουν οι ευνοούμενοι του την εξουσία σε διάφορες χώρες και μετά να επωφεληθεί ο ίδιος. Ο Soros κερδίζει πάντα από το χάος που δημιουργείται σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Ευρώπη. Τώρα ξεκίνησε την ίδια τακτική και στη Βόρεια Αμερική. Όμως, οι πράξεις του δεν περνάνε απαρατήρητες. 

Μια πρόσφατη αίτηση που ξεκίνησε στις 20 Αυγούστου 2017, στην ιστοσελίδα του Λευκού Οίκου ζητά από την κυβέρνηση των ΗΠΑ να ονομάσει τον Soros τρομοκράτη και να δημεύσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. Σε δύο εβδομάδες, η αίτηση αυτή πέτυχε τον στόχο της που ήταν να μαζευτούν 100.000 υπογραφές. Δεν ζητούν μόνο την «καταδίκη» του Soros αλλά και όλου του προσωπικού που κινεί τις εταιρείες του. Αυτό σημαίνει ότι, εάν επιτευχθεί ο στόχος όλοι οι συνεργάτες του θα κηρυχθούν αυτόματα «εσωτερικοί τρομοκράτες». 

Το υπόμνημα, με τίτλο «Κηρύξτε τον George Soros τρομοκράτη και δημεύστε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά και των σχετικών οργανώσεών του σύμφωνα με τον νόμο RICO και NDAA», υποστηρίζει ότι: «Ο Soros προσπάθησε με επιμονή και διαρκή υστεροβουλία να αποσταθεροποιήσει το πολίτευμα καταπατώντας το σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών. Επίσης έχει αναπτύξει αρρωστημένη και αδικαιολόγητη επιρροή σε ολόκληρο το Δημοκρατικό Κόμμα και σε μεγάλο μέρος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ». 

Δεδομένου ότι η αίτηση έφτασε τις 100.000 υπογραφές πριν από την προθεσμία της 19ης Σεπτεμβρίου, ο Λευκός Οίκος θεωρητικά πρέπει να δώσει μια επίσημη απάντηση. Ωστόσο, από την στιγμή που ο Trump έγινε πρόεδρος, δεν έχουν απαντηθεί ακόμη δώδεκα ίδιες αναφορές, οπότε μάλλον θα έχει κι αυτή την ίδια τύχη. Ίσως ο Λευκός Οίκος σκεφτεί να καταργήσει εντελώς την ιστοσελίδα επικοινωνίας με τους πολίτες. 
Το νόημα της αίτησης - αναφοράς είναι να μάθουν όσο γίνεται περισσότερα οι Αμερικανοί πολίτες για το ποιος κρύβεται πίσω από τα πολιτικά παιγνίδια. Ο Soros  σίγουρα έχει εμπλακεί στη δημιουργία διχαστικού κλίματος στις Η.Π.Α. και είναι άμεσα συνδεδεμένος με το Democratic National Committee (DNC), οπότε η ίδια η ιδέα αυτού του υπομνήματος έχει βάσεις. 

Η ειδικότητα του Soros να χρηματοδοτεί μέσω «φιλανθρωπίας» διάφορες ανώμαλες καταστάσεις, εκτός από το χάος που δημιουργήθηκε στο προσφυγικό θέμα στην Ευρώπη που του απέφερε πολλά κέρδη, επωφελήθηκε επίσης από τη σύγκρουση στην Ουκρανία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 10.000 θύματα, τον εκτοπισμό περισσότερων από 1.4 εκατομμυρίων ανθρώπων, όπως και ένα αεροπορικό δυστύχημα που σκότωσε 298 επιβάτες. 

Το 2014, σε μια συνέντευξη στο CNN αποκάλυψε ο ίδιος πως ήταν υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός ιδρύματος που οδήγησε στην ανατροπή του εκλεγμένου ηγέτη της Ουκρανίας. Όταν ρωτήθηκε γιατί κάνει στην Ουκρανία τα ίδια πράγματα που έκανε και οδήγησαν σε ταραχές άλλες  περιοχές από το 1989, ειδικά στην Ανατολική Ευρώπη, όπως την Πολωνία και την Τσεχία, απάντησε: 
«Λοιπόν, έκανα ένα ίδρυμα στην Ουκρανία, πριν η Ουκρανία γίνει ανεξάρτητη από τη Ρωσία. Και το ίδρυμα λειτουργεί από τότε και έπαιξε σημαντικό ρόλο στα γεγονότα που ακολούθησαν». 

Ο κατάλογος των «φιλανθρωπιών» του Soros δεν έχει τελειωμό. Από το Soros Fund Management, και το Open Society Foundation (OSF) χρηματοδοτήθηκαν «επαναστάσεις», για να εγκατασταθούν κυβερνήσεις φιλικές προς τις ΗΠΑ σε πολλές χώρες από τη Σερβία το 2000 έως την Ουκρανία το 2014. Ο Soros αγαπάει τους πάντες όταν του κάνουν την δουλειά του, ακόμη και τους «αριστερούς» όπως το Ίδρυμα Tides, το Κέντρο Αμερικανικής Προόδου και η Συμμαχία για τη Δημοκρατία, προκειμένου να επηρεάσουν τους νόμους περί οικονομικών εκστρατειών. 

Ο Soros μπορεί να επηρεάσει τους πάντες, καθώς χρησιμοποιεί το OSF για να διοχετεύει χρήματα σε Media Matters (διαδικτυακό μη κερδοσκοπικό κέντρο προοδευτικής έρευνας και πληροφόρησης), το οποίο τροφοδοτεί άμεσα μεγάλα ΜΜΕ όπως το NBC και οι New York Times. 
Αυτά είναι ελάχιστα από όσα μπορεί να γνωρίζει κάποιος για τις δραστηριότητες του εν λόγω «φιλάνθρωπου». Εκείνο που έχει σημασία είναι πως πλέον των 100.000 ανθρώπων με ονοματεπώνυμο, ζητούν ουσιαστικά την δίωξή του από την δικαιοσύνη.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια