Προσφατα
.

8.9.17

Απορρίπτουν βοήθεια 5εκ. δολαρίων για τα θύματα του Harvey

Η Βενεζουέλα προσφέρθηκε να βοηθήσει
Μόλις γύρισε ο Τραμπ από το Τέξας το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε μια "γενναιόδωρη" προσφορά ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε κάποιους αποδέκτες οι οποίοι είναι άγνωστοι αλλά  ανακουφίζουν τα θύματα του Harvey. Τα ΜΜΕ πρόβαλαν την ενέργεια του «φιλάνθρωπου» προέδρου πανηγυρίζοντας. 

Την ίδια στιγμή η Βενεζουέλα προσφέρθηκε να κάνει δωρεά ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων για να ανακουφιστούν τα ίδια θύματα. Όμως σύσσωμος ο Αμερικάνικος τύπος κατακεραύνωσε και αμέσως έθαψε την ενέργεια. 
Οι σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βενεζουέλας επιδεινώθηκαν τον τελευταίο καιρό, και κάποιοι θεώρησαν πως αυτή είναι μια χειρονομία καλής θέλησης. Μέσα στο 2017 οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις στην κυβέρνηση της Βενεζουέλας τουλάχιστον τέσσερις φορές, συνεχίζοντας τον οικονομικό πόλεμο εναντίον του λατινοαμερικανικού κράτους και μάλιστα απειλούσαν τη Βενεζουέλα με πιθανή στρατιωτική επέμβαση, λόγω της εγχώριας πολιτικής κρίσης. 

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν είναι αρεστή στις ΗΠΑ, αυτό όμως δεν τους εμπόδισε να βοηθήσουν όπως μπορούν τους Αμερικανούς πολίτες και ιδιαίτερα εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey. 
Τα 5εκ δολάρια θα δίνονταν μέσω της Citgo, θυγατρικής της πετρελαϊκής εταιρείας PDVSA της Βενεζουέλας που έχει έδρα στις ΗΠΑ. Η Citgo έχει πολλούς υπαλλήλους και περιουσιακά στοιχεία που είναι στο Τέξας, συμπεριλαμβανομένου ενός διυλιστηρίου στο Corpus Christi. 

Η πολιτική πάντα έπαιζε τον ρόλο της ακόμη και για την βοήθεια σε αναξιοπαθούντες. Παλιότερα η Βενεζουέλα, υπό την ηγεσία του Ούγκο Τσάβες, είχε προσφέρει 1 εκατομμύριο δολάρια για τα  θύματα του τυφώνα Κατρίνα το 2004, μαζί με τρόφιμα, νερό, καύσιμα και άλλη βοήθεια. 
Ωστόσο, η προσφορά απορρίφθηκε από τη κυβέρνηση Μπους. Η κυβέρνηση Μπους επίσης απέρριψε τις προσφορές βοήθειας από την Κούβα, καθώς και τα εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου που ήθελε να δωρίσει το Ιράν. 

Οι μοναδικοί που πάντα υποφέρουν από αυτές τις ενέργειες είναι οι πληγέντες που βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται, ενώ οι πολιτικοί που «διαφωνούν» τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους και πάνω και κάτω από το τραπέζι.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια