Προσφατα
.

22.9.17

Τους εκδιώκουν βίαια από τη γη τους

Ξενοφώντας Ερμείδης 
Μέχρι και το B'Tselem (Ισραηλινό Κέντρο Πληροφοριών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στα Κατεχόμενα Εδάφη) δεν αντέχει τις ενέργειες του Ισραήλ και δηλώνει: «Η κατεδάφιση μιας ολόκληρης κοινότητας στα Κατεχόμενα Εδάφη είναι ουσιαστικά άνευ προηγουμένου από το 1967. Σύμφωνα με την Τέταρτη Σύμβαση της Γενεύης, το Ισραήλ υποχρεούται να σεβαστεί σε όλες τις πράξεις της Σύμβασης στη Δυτική Όχθη, αυτό που σχεδιάζουν ισοδυναμεί με βίαιη μετατόπιση  πληθυσμού, είναι ένα έγκλημα πολέμου». 
Ισραηλινές δυνάμεις ειδοποίησαν τους κατοίκους του χωριού Khan al Ahmar που κατοικείται από Βεδουίνους ότι πρέπει να είναι έτοιμοι για άμεση μετεγκατάσταση  από τις πατρογονικές εστίες τους. 
Δεν πέρασαν πολλές μέρες από την ανακοίνωση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας Avigdor Lieberman ότι ξεκίνησαν τα σχέδια για να απελάσουν τους κατοίκους του Khan al Ahmar και οι ενέργειες ξεκίνησαν. Ο Lieberman δήλωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη σχέδια για την πλήρη απέλαση της κοινότητας Susiya, που βρίσκεται στους λόφους Hebron . 
Μετά τις ενέργειες αυτές το B'Tselem αντέδρασε στα σχέδια της ισραηλινής κυβέρνησης και έστειλε επιστολή στον ισραηλινό πρωθυπουργό Benjamin Netanyahu στην οποία αναφέρει ότι η εκκένωση των Susiya και Khan al Ahmar, που βρίσκονται ανατολικά της Ιερουσαλήμ, θα αποτελεί «προσωπική σας ευθύνη»΄. 
Το B'Tselem ανέφερε στη συνέχεια ότι αξιωματούχοι του ισραηλινού στρατού και της πολιτικής διοίκησης δήλωσαν την Τετάρτη στους κατοίκους του Khan al Ahmar ότι η μόνη επιλογή τους είναι να μετακινηθούν σε ένα σημείο μετεγκατάστασης το οποίο διέθεσε το Ισραήλ στην κοινότητα των Βεδουίνων χωρίς να ζητήσει την γνώμη τους. 
Σύμφωνα με το B'Tselem, ο προτεινόμενος χώρος, είναι γνωστός ως al Jabal West και βρίσκεται δίπλα σε μια χωματερή στο Adu Dis. 
Επειδή ο χώρος που βρίσκεται το χωριό είναι προγραμματισμένος για την ανάπτυξη ισραηλινών οικισμών θέλουν να κατεδαφίσουν το χωριό συμπεριλαμβανομένου του σχολείου. 
Η απόφαση της κατεδάφισης πάρθηκε γιατί το κράτος του Ισραήλ δεν δίνει άδειες ανοικοδόμησης στους Βεδουίνους. 
Το χωριό Khan al Ahmarείναι είναι ένα από τα 46 παλαιστινιακά χωριά των Βεδουίνων και έχει  πληθυσμό 7.000 κατοίκων, οι πιο πολλοί είναι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια