Προσφατα
.

23.9.17

Ο εχθρός στην ανάγκη φαίνεται

Η επιβολή κυρώσεων που επιβάλλονται από το ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα θέτει σε κίνδυνο πάνω απ' όλα την υγεία των παιδιών. Με μια κίνηση που αιφνιδίασε τους πάντες και κανένας δεν περίμενε η Νότια Κορέα ανακοίνωσε χθες την παροχή ενός νέου πακέτου βοήθειας ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων για τη γειτονική Βόρεια Κορέα. 
Η ενέργεια είναι σε  πλήρη αντιπαράθεση με τις συμμαχικές ΗΠΑ, οι οποίες ζήτησαν πρόσφατα «μεγαλύτερη πίεση» για το καθεστώς του Κιμ. 
Το Υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος να μετατραπεί η βοήθεια για στρατιωτική χρήση αφού δεν είναι πακέτο χρημάτων αλλά τρόφιμα. Μάλιστα η ανακοίνωση λέει πως πρέπει να σταλούν και φάρμακα για παιδιά και εγκύους. 
Η ενέργεια έγινε μετά την καταγγελία του πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας Han Tae Song στην Επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού, πως οι επιβαλλόμενες κυρώσεις από το ΟΗΕ θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά και αναγκάζουν σε περικοπές τόσο στην υγεία όσο και στην εκπαίδευση. 
Το γεγονός ότι οι κυρώσεις των Ηνωμένων Εθνών πλήττουν κυρίως τα παιδιά δεν είναι σοκάρει κανένα γιατί είναι η συνήθης πρακτική σε όλες τις χώρες που μπαίνουν στη μαύρη λίστα. 
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια