Προσφατα
.

29.8.17

Σκληρός με τους μετανάστες, «γλυκός» με τους εγκληματίες

Δεν ασχολήθηκε με περισσότερα από 400 σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον παιδιών ηλικίας μέχρι και δύο ετών
Η πρώτη επίσημη χάρη που υπέγραψε ο πρόεδρος Τραμπ αφορούσε την απαλλαγή του σκληρού σερίφη Joe Arpaio ο οποίος κρίθηκε ένοχος για περιφρόνηση δικαστηρίου, αφού παραβίασε δικαστική απόφαση για περιπτώσεις μεταναστών που βασάνιζε στο στρατόπεδο συγκέντρωσης Tent City που δημιούργησε

Ενώ οι υποστηρικτές του επικρότησαν και χειροκρότησαν την απόφαση του Τραμπ για τον Arpaio, που επιβεβαίωνε το παρατσούκλι  του "πιο σκληρού σερίφη της Αμερικής", υπάρχει μια περίπτωση που αποδεικνύει πως ο σκληρός σερίφης δεν ήταν με όλους «τόσο σκληρός». 

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε το Associated Press, τον Δεκέμβριο του 2011, το γραφείο του Airpaio δεν ασχολήθηκε καθόλου με "περισσότερα από 400 σεξουαλικά εγκλήματα" που αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Maricopa από το 2005 έως το 2007, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων καταθέσεων για κακομεταχείριση παιδιών. 

Η έρευνα απέδειξε πως ουσιαστικά δεν ασχολήθηκε κανένας με τις καταγγελίες. Μάλιστα αναφέρει πως οι νυν αλλά και οι πρώην αστυνομικοί που ήταν ειδικευμένοι να ερευνήσουν τις υποθέσεις, δεν ασχολήθηκαν γιατί λέει τα θύματα ήταν «ύποπτοι τρομακτικών ενεργειών». Μεταξύ των θυμάτων ήταν και παιδιά ηλικίας μόλις δύο ετών. 

Στο El Mirage, μια πόλη υπό την αστυνομική επίβλεψη του Arpaio, καταγγέλθηκαν 32 κακοποιήσεις ανηλίκων και παρόλο που οι ύποπτοι ήταν γνωστοί σε έξι περιπτώσεις, ο Arpaio «δεν κατάφερε να τους συλλάβει». 
Ενώ Arpaio έγινε πρωτοσέλιδο για την περιβόητη Tent City, ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στο οποίο σχεδόν 1.000 μετανάστες αναγκάστηκαν να ζουν σαν σε κόλαση στην έρημο της Αριζόνα, ο ίδιος δεν έγινε ποτέ πρωτοσέλιδο για τη συγκάλυψη των εγκλημάτων εις βάρος των παιδιών των μεταναστών. 

Σύμφωνα με αστυνομικούς που εργάστηκαν μαζί του, πολλά από αυτά τα παιδιά ήταν θύματα σεξουαλικών εγκλημάτων, τα οποία συγκάλυπτε ο Arpaio, καθώς άφηνε τους παιδεραστές που ήταν Αμερικανοί πολίτες ελεύθερους. 

Ο ντετέκτιβ Jerry Laird είπε στο AP, ότι διαπίστωσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων που κλήθηκε να ερευνήσει ο Arpaio και η μονάδα του αγνοήθηκαν παντελώς. Δεν υπήρξαν αναφορές παρακολούθησης, συλλογή πρόσθετων εγκληματολογικών στοιχείων και η προσπάθεια ήταν μηδενική μετά τις καταγγελίες. 

Ενώ ορισμένες από τις περιπτώσεις που αγνοήθηκαν από το γραφείο του Arpaio μεταβιβάστηκαν σε εισαγγελείς, το αστυνομικό τμήμα του El Mirage ισχυρίστηκε ότι «τα περισσότερα δεν ήταν πλέον υπολογίσιμα στοιχεία αφού χρονολογούνται ήδη από το 2006 και είχαν χαθεί, ή δεν είχαν συγκεντρωθεί από την πρώτη στιγμή. Τα θύματα είτε είχαν φύγει είτε έχουν σιωπήσει με άλλο τρόπο». 

Ο Arpaio έδωσε συνέντευξη τύπου για να απαντήσει σε αυτά που τον κατηγορούν από το 2011, στην οποία είπε: «Αν υπήρχαν θύματα, ζητώ συγνώμη από αυτά τα θύματα». 

Όπως ανέφερε το Associated Press, πολλές υποθέσεις που αφορούσαν παιδεραστές έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας τις ημέρες της προεδρίας του Τραμπ, όπως μια διαδικτυακή έρευνα παιδεραστίας που οδήγησε σε περισσότερες από 900 συλλήψεις το Μάιο και μια έρευνα για εμπόριο λευκής σαρκός που είχε ως αποτέλεσμα πάνω από 1.000 συλλήψεις τον Αύγουστο. 
Αυτό εγείρει το ερώτημα, γιατί ο Arpaio και άλλοι συνεργάτες του γραφείου του δεν αντιμετωπίζονται με τα ίδια μέτρα και σταθμά; 

Η σκληρή μεταχείριση του Joe Arpaio απέναντι στους μετανάστες έχει προκαλέσει κάποια αντιπαράθεση, αλλά η απόλυτη συγκάλυψη εγκλημάτων όπου τα παιδιά που είναι θύματα φαίνεται να μην ενοχλεί κανέναν.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια