Προσφατα
.

29.8.17

Χαβιάρι θα γίνει το γιαουρτάκι

Η πολιτική της ΕΕ οδήγησε σε πρωτοφανή κρίση… γάλακτος στην Ευρώπη
Ο θάνατος της κτηνοτροφίας σε χώρες όπως η Ελλάδα και ο πλήρης έλεγχος των προϊόντων στα κράτη μέλη της ΕΕ για την κερδοσκοπία των «ευνοούμενων» εταίρων, δημιούργησε κρίση σε αγαθά πρώτης ανάγκης. 
Κάθε άλλο παρά ευχάριστη δεν είναι η είδηση που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες γάλακτος στον κόσμο. Συγκεκριμένα, κατά τον Peder Tuborgh, διευθύνοντα σύμβουλο της Arla Foods, οι τιμές του γάλακτος στην Ευρώπη θα ανέβουν στα ύψη αφού η γηραιά ήπειρος αντιμετωπίζει μεγάλη έλλειψη σε αποθέματα σε γάλα. 
Οι τιμές γάλακτος παγκοσμίως έχουν σταθεροποιηθεί φέτος μετά την άνοδο κατά 28% σε σχέση με πέρυσι από όταν οι παραγωγοί αποφάσισαν να μειώσουν τις ποσότητες και έτσι να σταθεροποιήσουν την τιμή. 
Όμως τα αποθέματα γάλακτος είναι πολύ χαμηλά σήμερα. «Υπάρχει έλλειψη γάλακτος σε όλο τον κόσμο μετά τις πολύ χαμηλές τιμές πέρυσι», δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Arla, στο Reuters. «Υπάρχει έλλειψη γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο, υπάρχει έλλειψη λίπους, κρέμας και προϊόντων βουτύρου σε όλη την Ευρώπη. Δεν θα μπορέσουμε να αναπεξέλθουμε στην ζήτηση μέχρι τα Χριστούγεννα. Οι τιμές θα εκτοξευθούν στα ύψη», λέει ο ίδιος.
« PREV
NEXT »

Δεν υπάρχουν σχόλια